Tabung

07 December 2011

Persiapan Awal

Dah lama tak berupdate.. tak tahu nak tulis ape + malas nk menaip.hihi... arini aku paksa diri aku untuk menaip..sebenarnye ati aku ngah gusar, pening, takut dan berdebar.. bercampur aduk sekali. tak tahu mcm mane nak buat..

tinggal 5 bulan je lg..memang aku x buat majlis besar2..tp persiapan tu kena lah juga ade kn?xkan la mentang2 xnak buat majlis besar terus xnak buat ape2...ape benda pon aku x buat lgi..baru je selesai senaraikan barang hantaran..xtahu incik tunang ni setuju ke x ngan senarai aku ni..adess..selain dari hantaran ape lagi yang perlu aku buat ek? tolong la sape2 yang ade pengalaman tu advice aku please...aku xtahu ni.. seyes la...

smlm ayah aku tanya kursus nikah sudah ke..hihihi....family aku xtahu aku dh lama amik tahun 2008 lagi.. kihkih..laku ag kn sijil tu?? dh settle..pahtu ayah aku suh amik borang..aku pon xtahu borang apa..tp aku agak2 borang nikah kot yang mcm rmi kwn2 duk tunjuk tu....masa nak nikah kena sign depan tok kadi..yang tu kan? nanti nk dekat majlis kena wt ujian HIV lagi.. pening2..berdebar lagi 1.. hmm ramai ke x ntah kwn2 aku leh pegi time :-( .. BFF aku si kinot aku rase mesti xdpt dtg...awal2 dia dh warning.jgn buat bulan 6.. tp nak buat camne..dh ayah aku pilih time tu..cmne aku nak bantah..kang terus dia xbg aku kawen hihihi...


lagi satu mslh...tunang aku ni bertongkat sbb 2 tahun lps dia eksiden so kaki dia lom pulih sepenuhnye ag.. aku dok pening pk camne nak akad nikah t.hihi..bese org len duk bersila atas pelapik kn? dh aku nanti xkan nak kena sedia meja n kerusi kot.. pastu xkan org len kena mendongak tgk kiteorg.. aku ade gak terpikir nak akad kat pejabat kadi je..tp perkara ni belom ag aku bincang ngan keluarga aku.hihihi.. kesian incik tunang aku....

ape lagi yang perlu aku buat selain perkara2 di atas ek? please help me..jasa2 anda sekalian amatlah dihargai olehku...hihihihi...siyesss aku buntu ni.......rezeki2 dtg lah kepadaku dear..

6 comments:

∫êℳå ℋiℳå₩åℛï said...

iema pun xtau sebab xde pengalaman lagi
hihi
nway jangan gelabah2 sangat erk
relax je nak kawen ni
hihi

ikeen said...

semoga en.tunang cik cammy cepat2 sembuh. jgn lupe jemput lolli ok. :)

Nelly The Strange said...

wah , dah nak kawen ?
tahniah2 !!
:)

aleen aiden said...

waa taun depan akan melangkah ke kehidupan baru..tahniah.. :)

Cik Eykaa said...

congrates sis bab nak kawen dh :) jgn gelabah2 sgt yee. biasa laa tu bilaa nak kawen ni kn. mcm2 dipikrkn . hope tunang akak cpt sembuh yee :)

Athirah Rosli said...

waah..tahniah. tema kaler ape?