Tabung

07 March 2013

Suspen di Hari Khamis, 7/3/2013

Assalamualaikum...Selamat pagi blogger2

Arini cammy bersiaran dri opis.. Semalam n kelmarin cammy cuti..So byk entry tertunggak kwn2 yg cammy xsempat nk bace dlm masa 2 ari ni..hehe..

Semalam cammy kena gegar oleh baby dlm perut ni..haih masih dlm perut pon dh pandai nak gegar2 mama dia kan.hehe..pandai2 jer...pukul 4 pagi smlm, ttbe cammy tersedar dari tido..perut mengeras bagai juara + dgn sakit perut plak..Bajet nak tahan jelah..ingatkan sakit perut nak berak je kan.hehe..tahan jelah dulu..makin di tahan, makin kerap plak baby mengeras...so dlm kol 6 cammy bangun p melabur saham yg x untung2 hehehe...

nak sambung tido balik kononnya...tapi xboleh plak..sebab perut stil sakit dan baby pon asyik mengeras xnak reda2...xtahu nape dia protes mcm tu..cammy dh cuak sebenarnya.huhu....encik hubby kol pas subuh memang dh choww pegi keje..so tgl cammy sorg2 kat umah..masih berpikir nak ke opis ke xnak..huhu...
cammy siap2 mandi, siap2 solat..masa solat tu perut makin sakit, baby pon masih x berenti mengeras malah makin sakit..Cammy nak berjalan pon dh x mampu..menangis sorg2 dlm bilik..eh2 xde lah..lom tahap menangis lagi.hehehe..cume mmg sedih la sebab sorg2 je kn.hehehe..

cammy kol akk n mak kat kg...mak ckp biasa lah bb sebab dia dh masuk sarung, dh ke bawah,maybe dia tersumbat xleh nk bergerak sgt, tu dia asyik mengeras je...huhu...akak cammy plak syor suh g klinik check. Yelah anak 1st kan,cammy masih xtahu ape2..nak buat ape pon lom tahu lagi..Kalo boleh berjln mmg cammy pegi keje je walaupon dia mengeras..ni smpi tahap nak jln pon xmampu..tuh cammy amik keputusan pegi klinik..Cammy kol hubby ( kesian dia,dh smpi opis kat Kelana Jaya dh kena patah balik ) cakap nk g klinik check..cammy siap2 sementara tunggu hubby sampai..slow2 jalan..macam hape je hehehe...

bile hubby smpi terus p klinik..Kat klinik nurse check pergerakan baby, tgk kekerapan dia mengeras dan bape lama dia mengeras dlm 1 1 masa..pastu nurse ckp mcm nak bersalin je ni.hehehe...cuak betul cammy time tu.haih syg...masih ad 3minggu lagi dri jangkaan,awal bebenor je kn.hekhek...pastu nurse suh tunggu..nanti doc akan panggil masuk bilik...tunggu2, doc pon panggil...suh p hospital plak..dia ad bagi surat refer..so 9.30pagi pegilah cammy n hubby ke Hospital PUtrajaya..terus p Dewan bersalin..Perghhh gaya mcm nak bersalin time tu jugak je kan.hehehe..saje wt suspen..ahaks

Lepas da bagi surat refer tuh, nurse suh masuk bilik..suh timbang then amik air kencing...xtahu la ape sebab dia suh kencing tu..then kne baring atas katill..sebab nak amik CTG ( bacaan jantung baby )...rasa nak tertido je masa baring ni..tp bising plak sebab ada 4patient lain seme duk wt bacaan CTG baby...bunyi jantung baby dorg bapak kuatnya..baby cammy je slow motion..xtahu nape.huhu...doc ckp graf dia x bape cntk...dorg pon heran xtahu nape..tp rasanya xde pe yg teruk kot sebab dorg relax je..

Tak lama lepas tu dtg sorg doc pompuan ni,nmpk cm muda lagi...mcm x kwen lagi pon ada jugak..dia dtg nak check bukaan jalan..perghh.....sakitnya..Tuhan je yg tahu...x sanggup la cammy kalo dorg nak check jln je kejenye huhu....pasni kalo sakit dh kuat cm nak beranak baru nak p spital.kalo x,xnak la pegi nanti dorg check lagi..xmo2 huhu....bila dh check tu jalan lom bukak pon lg...So cammy terpaksa la balik umah dlu..Kalo de tanda2 besar mcm air ketuban pecah/darah kua..baru dtg spital balik...Tapi mujur la tanda2 tu lom ad lagi smpi lah skrg..cume cammy rasa x selesa kat bahagian bawah je.mcm Baby dh duk bwh sgt da. huhu...Xtahu la bile baby cammy ni nak kua..awal ke lambat..

pandai betul dia buat cammy n hubby cuak hehehe..

8 comments:

Aku Penghibur said...

Si comel dh nk keluar dah tu.. Semoga semuanya selamat

lianalovekhairi said...

Semoga selamat kedua- duanya ye......

Che Rosliza Che Mat said...

semoga selamat ya...

QasehnyaRania said...

sy baca n3..saay yg xcited..
jaga diri ye.. tak lama dah tu

nazirah said...

alahai bestnyeee dah nak bersalin da.. bestnye smg selamat sumenye ye. cci doakan.. tak sbar nk juge merasa mengandung dan bersalin...

maria firdz said...

dia dh tak sbr ni kuar tu.. hehe..

Salam ziarah dan baca entry...

Salam kenal dari Ummi Faiqah (^_^):
http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

Fatin Syafiqa Anuar said...

nanti dah beranak cepat2 update gambar baby! :)

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/