Tabung

04 March 2013

Hasil Checkup 36 weeks

Assalamualaikum...Selamat pagi kawan-kawan..

Sepatutnya semalam Cammy update pasal ni..sebab semalam punya appointment hehe..Tapi niatnya mcm malas nak update..tapi pagi ni..Dah xtahu nak buat apa so Cammy rasa cammy patut jugak lah tulis ape2 yg patut kat blog cammy yg x bape semenggah ni.hehe..Lagipon dh lama kot tak menulis kat cni kan..Cammy just BW je kat blog kawan2..tapi memang cammy x tinggal jejak pon..hehe..Just bace entry kwn2 jer..Sorry yer...Skrg ni mood malas memang bermaharajalela ckit dlm diri Cammy..hehe...

Smlm ramai betul ibu mengandung yg dtg checkup kat Klinik Presint 3 tuh..Beratur ke main panjang..Kalo sesiapa penah checkup kat ctu, sistem giliran bernombor dia mengikut alamat umah..Cammy bajet no cammy mesti dh jauh2 la kn.sebab memandangkan org yg beratur panjang tu...Upenye mujur yg tinggal kat Presint 5 x ramai,so Cammy dapatlah no yg agak2 awal jugak..Org yg ke-5 hehehe..

Mcm biasa lah kan,mula2 sampai tu..Nurse akan suh urine dan amik darah..Mujur Cammy bukan jenis takut jarum.hehe..siap leh tgk lagi jarum tu masuk kat lengan cammy..ckit je pon darah yg dia amik..So jgn gementar sgt ye..Hehehe...dlm sejam jugak lah lepas semua settle, giliran Cammy untuk jumpa nurse..Check punya check, ukuran perut Cammy ni terlebey plak..Dorg risau la kan tkt baby besar ke apa hihii..xpasal2 kne jpe Doc plak..Nak scan tgk keadaan cmne..Cammy buat selamber je sbb dh tahu perut cammy mmg besar dari dulu lagi..Sebelum pegnen memang dah buncit, sebab tu kot dia terlebey..kihkih...

Kalo nak jpe doc memang cammy agak teruja ckit..Teruja bukan sebab apa, sebabnya dapat jumpa ngan baby..hikhik...leh tgk perkembangan baby camne kat dlm ni..Alhamdulillah, semuanya normal..Berat baby pon xde lah obesiti..Air ketuban cammy pon okey..x terlebey dan tak terkurang..Syukur lah kan..hehehe..

Okey ni hasil checkup semalam :

Berat Ibu : 74.4 kg ( Naik 1.4kg )
Berat Baby : 3.2 kg (Agak2 nak tunggu smpi deliver ni, berat baby boleh capai smpi bape kg kah?)
EDD : 21/3/13 (makin awal plak estimated due date cammy.hehe...kite tunggu dan lihat jelah yg mn btl)
Tekanan darah : 111/78 (yg ni cammy x reti baca cmne..hehehe)
HB : 10.9 (doc ckp,xpelah 0.1 je pon yg kurang..hahaha..boleh gtu.Doc yg sgt sempoi)

Tak de kot yg membimbangkan skrg ni..Cuma yg cammy risau, cmne lah keadaan cammy kat labour room nanti.hehe..Cara nak meneran cammy masih x tahu lagi..Memang ada bace kat web kan..tp secara praktikal tu,xtahu la cammy boleh buat ke tak..Kawan2 tlg doakan ye :-)...Doa kalian amat bererti buat Cammy dan baby..

So next checkup pada 11/3 plak..Dah masuk 9bulan ni, cammy kne pegi klinik seminggu sekali..Smpi lah cammy deliver..huhuhu...

3 comments:

cik gObu said...

waktu akak check up mggu hari tu berat baby baru 2.9.
khamis ni check up mggu ke 37 huhuh brape lah berat baby agaknya sebab asek melantak je

hahahahah

Cik Cammy Lia said...

hehe..xpe kak makan je selagi boleh..sy cuma risau time nak meneran tu je..ekeke..kalo baby besar sgt..mak aihh dh la anak sulong ni..

QasehnyaRania said...

in shaa ALLAH..
harap2 semuanya baik2 aje ye..
jaga diri tau :)

sy pulak yg riso//

*thanks ye