Tabung

04 April 2012

Kecewa Seorang Isteri Pabila ...

Assalamualaikum.. dan Selamat pagi kawan-kawan blogger..

macam mane ak nak mulakan cerita ak ni ye..

                                       *******************************************
ak skrg ni sedang membantu seorang isteri yg cuba lari daripada suami dia..jgn salah tafsir,perkara ni berlaku pon sebab kawan ak dh xtahan dan kecewa sgt dengan suami dia..dh byk kali benda2 mcm ni berlaku tp kali ni mmg agak teruk ckit..ak pon mmg kenal dan masak sgt dgn pangai suami kawan ak ni..mmg jahat dan bajet dia bagus. ak seyes benci suami dia dan langsung xsuka.sory lah kalo ada yg anggap ak kejam sbb bantu seorang isteri lari mcm ni..

kawan ak ade seorang anak berumur 4 tahun (lelaki)..dia memang tiada niat untuk mengandung kali kedua memandangkan suami dia seorang yang tidak bertanggungjawab dan tidak menjalankan tugas sebagai seorang muslim..contoh: solat...

Namun takdir Allah penentu segalanya, dugaan datang..kawan ak xdtg period selama 2 bulan..pada awalnya dibiarkan saja sebab dipikirkan hormon..untuk pengetahuan semua,kawan ak memang makan pil perancang sebab tu dia buat xendah bile xdtg period....pada bulan kedua, baru kawan ak terdetik nak check di klinik dan memang disahkan mengandung 2bulan..waktu tersebut hanya Tuhan yg tahu perasaan bercampur baur yg dialami oleh kawan ak..

dalam fikiran dia memang dia xnak baby tersebut sebab bila pikirkan perangai suami dia yg masih xberubah smpi skrg..dia ada bertanyakan ak mengenai cara-cara nk gugurkan kandungan..ak belom bersuami dah tentu ak x berapa arif mengenai hal ini..tp mengikut orang2 tua..nenas muda dan byk2 minum air coke maybe boleh jatuhkan..tp kalo rahim jenis kuat maybe xboleh jugak kan.. then ak teringatkan kwn ak penah cuba cara cucuk dan telan pil .so ak suggest kawan ak pegi klinik pakar kat A.

aku, kawan ak, suami dan anak dia menuju ke bandar B pada sabtu lepas..suami dia memang menyalahkan kawan ak 100% atas terjadinya kandungan tersebut..suami dia memang seorang yg bijak berkata2.. kepada sesiapa yg baru mengenali beliau mesti beranggapan suami kawan ak seorang yg bertanggungjawab dan taat pada agama..sepanjang perjalanan, suami kawanku asyik bercerita benda yg sama.naik meluat dan menyampah ak nak mendengarnya..

sesampai di klinik pakar tersebut, si suami boleh plak cakap pada doktor nak pikir terlebih dulu..ak dan kawan ak mmg angin sangat2..sebab dh nyata mmg xnak baby tu,nak bincang ape lagi..nk suh baby tu makin lama makin membsar..then kami ke kedai mkn,bincang..

si suami ada minta pendapat ak, tp ak menyatakan xde ape nak dibincangkan sebab mmg korang pon cnfirm xnak baby tu..so go on jelh cucuk dan telan pil..kalo xmenjadi jugak pegi cuci je terus..xperlu bincang ape2 da.then dia senyap..xlama tu dia ulang kembali kata2 yg dia ucap semasa kami berada di dalam kereta tadi.ulang benda yg sama byk2 kali..kalo korang pon mesti penat nak dgr dan naik menyampah kan? xlama lepas tu dh settle mkn, kami kembali ke klinik pakar A untuk membuat injection..

sekitar jam 11lebih settle..kami pulang jam 12 thari...dan kami terpaksa menadah telinga kembali untuk jangka masa 1jam setgh dengan kata2 yg diulang oleh sang suami..xlama lps tu aku tido, mls nk layan..benci dan meluat..

Tuhan memang menduga kawan ak sekali lagi..


injection tersebut tidak membawa ape2 effect terhadap kandungan beliau yg sudah memasuki 2bulan 2minggu..sudah kelihatan lengan, punggung dan kepala janin..cuma belum dikurniakan roh sahaja..ak yg melihat rasa ndak menangis..kawan ak terpaksa ikhtiar dgn cara mencuci sahaja janin tersebut agar tidak mendtgkan mslh lagi besar jika dibiarkan makin lama janin tersebut di dalam perut..

terpaksa membuat temujanji dengan doktor pakar di bandar C pula..

nantikan sambungan di entry selepas ni..


                                   *****************************************************

konflik bermula selepas ini..

2 comments:

Sun Shine said...

Erkk buat kat mane ni? Hmmm.. sy belom yakin lagi nak ada anak. Sbb takut dgn tindakan suami sy. Tindakan suami sy skrg boleh menyebabkan kami hidup melarat. Sy takot pregnent dan anak hidup susah.

Cik Cammy Lia said...

nape awk pkir mcm tu? kan ank anugerah dan rezeki drp Allah..Mane tahu pas ad ank, rezeki korg makin bertmbh..xbek tau ckp gtu...