Tabung

23 April 2012

Tak de Tajuk Yg Sesuai Kot..

kita tinggalkan dulu tajuk, kite mulakan terus dengan karangan ye..agak2 dh jmpa tajuk yg sesuai baru letak hehehe.. xsenonoh kan..kalo cikgu suh buat karangan ni mesti fail sebab buat cete dlu baru letak tajuk haha..

sebenarnya xde ape pon nak ak cerita arini..cuma nak gtau..bos ak dh 2 ari xde..pegi Jakarta..ade urusan rasmi..so ak 2ari nih memang best lah berjimba..eh xde la berjimba sangat pon..makin bosan ade lah sebab xde keje nak buat..tapi arini..ak ade bawak tugas baru dari rumah..hehe.. jengjengjeng...

ak bawak kad kawen ak yg masih belum terlipat..xde masa r kalo kat rumah..balik keje dh penat then melayan tengok tv.dh tgk tv belum mandi lagi nih..tgk2 jam dh lewat.pastu tido.haha..mane de masa.. bile ujung minggu asyik nk keluar je..dalam sebulan sblm majlis ni ak memang agak bz ckit...xde masa nk duduk rumah bile hujung minggu..adeii..xpelah susah-susah dahulu..

tapi kan yg buat ak xpuas hati dengan butik yg ak amik pakej pelamin tuh..ade ke patut dia mesej2 mintak tambah deposit..katanya nk buat beli brg lah, nak beli ubat ayah dia sakit lah..ak xpaham la..masalah persoanl dorg nak libatkan customer..memang xpatut la dorg wt ak gni.dh la last minit da ni..ak xde masa nak cri butik lain da..semoga segala dipermudahkan lah..arap2 xde masalah masa ari bersanding ak nanti..
ak risau sangat lah...sebab ak dengar pengalaman kawan ak pasal masalah owner butik ni buat ak takut (tpi bukan org yg sama)..ak harap ak xhadapi masalah mcm kwn ak tuh..ak xnak hari bahagia ak, tp ak terpaksa bersedih..mintak dijauhkan semuanya tu..

tadi aku ade terbace pasal kisah budak kulitnya melepuh dan berdarah kat paper..YaAllah sungguh hebat dugaan budak tu yg Allah turunkan..Semoga dosa2 dia terampun dengan kesakitan yg dialami dia sekarang.. sampaikan satu tahap dia mintak diambil nyawanya kerana xtahan sgt dgn kesakitan yg ditanggung..masing-masing ade dugaan tersendiri kan..Ak harap ak mampu menempuh segala dugaan yg diberikan dan ak juga berharap agar ak tidak di duga dgn dugaan dan cabaran yg terlalu berat. Semoga budak tu tabah dan terima dgn redha setiap ape yg berlaku.tapi betul lah org ckp..Berat Mata Memandang Berat Lagi bahu Yang Memikulnya..

sape ade twitter boleh add ak @cammyliahilas

4 comments:

•♥ Myra ♥• said...

hehe..patutla takde tajuk yang sesuai..rupanya ada tiga cerita dalam karangan nih.

tahniah cik cammy lia..tak lama lagi bakal bergelar puan ;))

Elih Japahar said...

Dugaan setiap manusia berbeza-beza, moga tabah dan kuat menempuhinya..tahniah! salam pkenalan ye..mmg susah nak bagi tajuk pon haha..

Kalau tak kisah,buanglah verification words kat bawah ni..mmudahkan komen ^_^

ikaa sharin said...

berjimba jimba :D

#hye owner blog :) jemput singgah blog saya . ada makan makan sikit :)

Cik Cammy Lia said...

mira : hi,thanx dear :-)

elih : dh buang hehe..thanx for concern

ikaa : okey jp lg singgah ye :-)