Tabung

15 October 2012

Penantian Orang Baru

Assalamualaikum dan Selamat Pagi...

perghh da banyak habuk kat cni..nampak sgt da lama aku x menaip..setiap hari aku just buka dashboard je..then jadi silent reader.kalo rajin aku tinggalkan komen..ak masih lagi bernafas sehingga ke hari ini. Mekasih YaAllah..Masih diberi peluang menghirup udara di atas muka bumi ini..

Apa khabar kawan-kawan sekalian? Maih ingatkan padaku? Ada ke yang menanti entry baru dari aku? Ak cuba menjadi seperti blogger terkenal yg lain, setiap hari ada entry baru, setiap jam update blog..Tapi malangnya..idea aku tak sebanyak mereka..dan blog aku tidak sepemes mereka..Blog ku ada atau tidak, tidak memberi impak kepada org len..Cuba kalau blogger seperti Ben, Beautifulnara, Yuyu Zulaikha, tidak mengupdate sehari.mesti hidup silent reader akan kosong.. (adakah imaginasi aku terlalu tinggi) Oh tidak..belum cukup tinggi lagi kan..Ak terpaksa akui memang aku setiap hari membuka blog dorg..kalo xde entry aku rasa bosan sgt..dah xde tempat aku nak tuju...

oh..berbalik kepada tajuk entry aku kali ni..Sebenarnya dah lama aku nak kongsi berita ini dgn kawan2, tapi kemalasan selalu menghantui aku..setiap hari asyik tertangguh..So aku redha.. Arini ak terpaksa kuatkan jiwa nurani aku untuk menaip panjang di sni..Agar kemalasanku ini tidak berjangkit dgn org lain.. Opppss orang lain?? Ada ke yg nak ikut mls aku ni??Ko sape org nak ikut2 ko kan? ok2....kite teruskan yer...

Aku just nak kongsi ngan korunk...Ak bakal menjadi ibu xlama lagi...eh menipu benor tak lama lagi tu.. lambat lagi kot..hehehehe... Bulan 4 tahun depan..agak2 lama tak? bagi aku cam lama je..sekarang baby aku da 16 minggu pon..dah besar anak mama..mula2 aku tahu aku pregnant sebulan selepas aku nikah.. sebab peod aku dah lambat 10 hari...so aku beli PT sendiri..aku check sndiri..untuk kepastian dlu..kang pegi klinik -ve plak..malu den jo..hehehe..dan alhamdulillah...+ve...

terus aku ajak hubby aku p klinik...buat scan..betul tak ada baby dlm ini perut..tapi masa tu baru 6minggu..so xnmpk pon..doc ckp ada titik je..hehe...beselah anak 1st memang excited dia len mcm kan. bulan ke 3, aku bukak buku merah aka pink....kat klinik P3..dan sekarang ni...aku da 4bulan..perut aku ni aku xtahu nak kategori sebab pegnen ke atau buncit.hehe..sebab sebelum ni pon perut aku mmg da besar. haha..buncit melampau la katakan..

minggu lepas aku ada appointment kat klinik...aku ni bayangkan beratku akan turun.sebab pada firasat aku, selera mkn aku mmg krg..asyik muntah je..tapi sangkaanku meleset sm sekali..berat aku naik 1.5kg dlm masa sebulan..perghh...adakah baby aku membesar dgn begitu cepat?? disebabkan berat naik, aku terpaksa buat appointment untuk 2minggu yg sepatutnya sebulan..adeh..harap2 berat aku x nek la dlm 2minggu ni.kalo tak kne minum air gula..aku pasrah dan tawakal je.mintak2 x muntah...huhuhu.. Semoga segalanya dipermudahkan..

Oh,dah panjang aku menaip ni..nanti kite jumpa lagi ye...

2 comments:

mOoN said...

wahhh.. tahniah dear.. x sedar tu masa berlalu.. sok2 dah boleh pangku anak sendiri :)

QasehnyaRania said...

tahniah .alhamdulillah.bunting pelamin la ni ye.byk mkn kurma ye utk tenaga :D

saya letak blog hijo ni dalam bloglist adiwarna saya :D