Tabung

20 June 2016

Abg Arfan dah selamat menjalani minor operation.

Tajuk dah lama aku tulis..isinya baru arini aku rajin..eh bukan rajin tapi paksa gak menaip sebabnya aku rasa aku patut tulis untuk kenangan dan rujukan aku di kemudian hari...Aku tahu aku mesti memerlukannya 1 ari nanti..

Alhamdulillah Abg Arfan dah dua minggu selesai menjalani pembedahan minor untuk hernia dia tu.. Setelah 3x tunda..Dia pon dah sihat sepenuhnya , aku rasa..sejak dari hari pembedahan dia langsung x tunjuk rasa sakit..Hehe...Elok je main lasak2...berlari, menjerit mcm biasa..Kita yang tengok ni plak rasa risau dan takut...Mak aku lagi lah bising mulut duk nasihatkan Abg Arfan agar duduk diam2, takmo lasak2..Tapi dia bukan nak dengar pon..Sebab dia pn tak phm kenapa kena duduk diam..aku pon pelik, dia xde rasa sakit ke apa ke..Hairan kan...

Luka dia x panjang sangat dalam panjang jari tengah aku jer..Tp masa mula2 tu ngeri gak la..aku kan mana pernah berhadapan dgn operate2 ni..seriau lah weiii...3 hari abg Arfan tak mandi..aku lap2 n basahkan kepala mcm tu jer..sebab nurse pesan jgn bg kena air.. So lepas hari ketiga, aku minta laki aku yang tanggalkan pelekat kat tmpt operation tu sebab aku seriau nak tengok hehehe...Abg Arfan rileks jer dia tengok laki aku tanggalkan..Alhamdulillah masaa tanggal tu nampak luka tercantum elok..Nampak mcm ada isi2 sikit..aku dh takut da hehe...pompuan kan, biasa lah over sikit ahaks..

So skrg dh 2minggu, luka pon dh elok...cantum pon molek je..xnampak sangat kesan op tu sebab garisan dia halus jer...Harapnya benda ni xkan berulang lagi lah..Aku ada tanya nurse, sebab biasa org kata kalo dh kena sebelah mesti sblh lg akan kena jugak, tp nurse tu tak pasti lak..maybe dia baru lagi dgn benda ni kot..so xde pengalaman..Tp

............................................................................................................................................................

Lamanya aku nak sambung balik...nape lah ye perasaan malas tu menebal sangat..nanti bila benda dh lepas, nak kenang balik pn susah sebab dh lupe kan....Apelah si Mila ni..cube jangan jadi pemalas sangat hehe..marah diri sendiri..

Ok, sambung..

Skrg tempat operation tu aku tgk dh jadi parut itam plak da..ape nak letak ek xnak kasi wane itam gtu..walaupon dlm seluar, org xnampak, tp aku nampak..hehe...mengade kan???

Aritu 2minggu pertama lepas operation Arfan membuang macam taik kambing, seketul seketul je kuar...kesian sgt aku tgk..meneran bagai nak rak..tgk2 keluar kecik jer...Ada sekali tu keluar agak byk, tp ketul2 kecik cm taik kambing la..hahaha..lucu betul aku tgk..pestime tgk najis gtu..kiki.. pastu skrg ni masih sembelit tp dh besar sikit dri ketul taik kambing tu...Aku xtahu cmne nak bgi dia jangan sembelit..Nak suh makan buah susah sungguh...Bagi makan betik, mcm nak bg makan racun tau dia punya xmau tu..pelik sungguh haih..


Peel dia skrg ni pon..Makin lama makin menguji kesabaran aku....Aku dengan incik suami skrg perasan sangat2, dia kalo depan org..ada org rmi kan..dia suka buat perangai..kalo g pasaraya kan..suka lari2, pegi jln sendiri2, xdan aku nak kejar..Kita ni risau..zaman skrg ni bukan selamat sgt, kalo apa2, sekelip mata blh jadi..So motif p pasaraya x smpi la, kalo duk layan peel dia je..kena duk perati je mata ni mana dia nak pegi..pastu suka2 pegang itu ini..aritu ada ke patut, masa aku kat tempat ikan2 tu dia buat main ais batu letak ikan tu kan, aku xbagi main..dia amik, terus masuk mulut..Aku punya hangin..Allahuakbar, rasa berapi je tgk tau..Pastu dia gelak2 smbil lari..kalo ko ape rasa?? Aku mmg dh hangin 1 badan da..kita nak cepat cri brg, dia main2 mcm tu, so memang mendapat la dgn aku.. Style aku kalo tempat ramai mcm tu, aku memang nampak garang dan jahat.. aku akan cubit dia..then membebel lah kat ctu..Org pndg lagi aku sakit hati..Lantak la ko nak ckp aku ape pon..terus aku bwk dia masuk kete, duduk lako dgn papa n alma kat ctu ..nangis la raung2 pon.. geram sangat rasa..dada ak berombak2 tau tahan geram...

kalau kat umah dia molek je....aku xphm kenapa dia buat mcm tu..kenapa dia nak tarik perhatian org..padahal aku selalu je berkasih syg dgn dia...aku kalo kat umah lebih tinggi sabar dri kat luar umah..pangai aku pn pelik gak..hahaha... ada x cara nak buat kasi dia kontrol diri dia tu?? jgn lari dll?? Aku x larat la nk kejar..dgn pegang Alma lagi..mulut aku memang bising tau sebab duk jerit nama dia je..risau kalo leka sekejap kang jd lain plak..

Takpelah kan tajuk lain, tp selit sekali cete pasal dia..dh lama gak x cete pasal anak2 ni..


4 comments:

Nieyl said...

Alhamdulillah...syukur...
selamat berpuasa.. :)

Mar Mansor said...

alhamdulillah...selamat & semakin sihat..perkongsian bersama..ilmu

IQ = Iez Qis said...

Alhamdulillah...arfan dah sihat...suka IQ dengarnya..hee

budak2 tengah aktif memang macam tu. Anyway, mmg dorg bila ada orang luar mesti nak show off diri dia, nak diberi perhatian...budak budak kan?

tak tahu la Qa'id bila dah besar sikit nanti macam mana, ni kalau tak dapat mainan dia pun dah menjerit2..hehe

aRz MoHa said...

alhamdulillah semuanya dah selamat...anak lelaki biasalah lasak skit kan?

kalau dia diam tu tanda tak sihat...jadi biarlah lasak