Tabung

27 September 2016

Alma Dah Setahun. Hepy besday sayang.

Selamat pagi dan Assalamualaikum..
Arini ada sedikit semangat untuk menulis tu..
Semoga karangan ini dapat dijadikan kenangan di kemudian hari..
Gambar kat hp bukan blh simpan lama2 kan..
So kita abadikan kat dalam blog...Kita tgk tumbesaran anak mcm mn melalui gambar2 yang kita dah kongsi kat sini..Baru la sentiasa dalam ingatan kan??

Tapi aku bukan selalu pon share gambar anak.haha...takde nak kenangan sangat la..

Okey2, kisahnya mcm ni..
Selama 3tahun Arfan dilahirkan, aku tak pernah pon sambut besday dia tau..Cuma masa usia dia 2tahun, aku ada belikan jajan2 then agihkan kat kwn2 taska..itu je sekali...hehe..kek memang xpenah beli pon..

So bila Alma dah setahun ni, aku sesaje plan beli kek untuk besday dia..Anak dh besar..So blh mkn kek. Rancang pada awal, nak jemput kawan2 dtg...kawan2 rapat jelah tapinya yg ada sekerat dua tu hehe...Aku memang masak x reti..Tak pernah kot buat utk rmi, selalu masak utk anak beranak je kan selama ni..hehe.debaran memang ada lah..niat cuma nk buat laksa terengganu dan goreng mihun, nugget jer pon..

Bila dah plan, tup2 aku dapat surat tawaran menduduki kuarters teres (kisah ni nt aku update lain), so bila pk2 balik...banyak nk pakai duit utk masuk umah baru, so aku cancel panggil kwn2 makan hehe. Tp kek memamg aku dah tempah awal2 ngan kakak opis aku ni..So kira on jelah.Sebab aku pon ada ajak anak sedara aku dtg mkn kek ni..SO dh alang2 depa dtg, adik aku pon join skali..Aku masak jugak seperti plan asal cuma kuantiti sikit jelah kan...

Stat dalam pukul 3 lebih..Sebab adik aku kena masuk keje lak ptg tu..Buat ala kadar sesgt lah..hanya acara potong kek pastu mkn2..pastu depa pon balik. hehe...Jom lah jamu mata dgn gambar2 ni..aku x susun pon...ikut dan je letak ni..tgk caption jelah ye.


Selamat hari lahir anak dara ku yg pertama kali

sebelum acara stat kita bagi dia main2 dlu dgn belon..jadi model belon .hehe

besday girl

ni sblm acara bermula, budak2 excited tgk belon warna warni hehe

indahnya CiptaanMu Tuhan.Alhamdulillah

Mama kena interprem dgn anak2 hehe...

besday girl xnak duduk diam, jenuh mama nk kontrol.

sesi pujuk abang..merajuk dia lepas tiup lilin..Tak pasti merajuk sbb xleh tiup lilin, atau merajuk sbb nyanyi lagu besday x sebut nama dia..hehe..comel sungguh..dh pndi anak aku ni nak kecik2 ati.

hai besday girl yg comel..slps sesi tiup lilin

abang malu sbb dia merajuk..dh tu mama kena tolak2..adoii.abang2

Alhamdulillah..semoga membesar dgn sihat dan menjadi anak mama papa yg solehah syg...mama papa abg syg kamu ketat2

5 comments:

Sheila Adziz said...

Allhamdulillah... selamat hari lahir alma... :)

Shark Kay said...

yeayyy..
tahnial alma..
makin aktif ler dia lepas nie.
hehehe.

Normi Nieza said...

hepi bestday alma..:)

IQ = Iez Qis said...

Happy belated besday amna

safurara said...

Selamat hari lahir Almaaa! sedap aunty tengok kek tu. hehehe