Tabung

04 February 2013

Hasil 32 minggu

Assalamualaikum..dan Selamat petang
Dah lunch ke kamu semua?? Cammy malas plak nak kua lunch..Cafe kat bawah opis memang x menarik minat.Lauk yg sm je hari2..dh la x sedap sangat..Mahal plak tu..Memang byk yg x berkenan la kat cafe bwh opis ni.hehehe...Tadi dapat Limau Mandarin, so Cammy makan limau ni jer..Ada 6 biji..Ahaks..Cian baby Cammy terpaksa lah mkn limau jugak thari ni..hikhik....

Sebenarnya Cammy baru balik checkup ni..Pagi tadi boleh plak terlajak tido, pukul 7.30 baru bangun.. Heran betul padahal smlm rasanya xde lah tido lewat mane..dalam pukul 12 lebih kot..Hubby Cammy pon sm..hahaha..Last2 terpaksa la Cammy hantar Hubby pegi opis dia dulu sebab kalo dia pegi sendiri nanti susah nak parking, kesian plak..Dengan hadap jem lagi..Opis dia bukan boleh masuk lambat2..Kang kne warning..Mujur rini Cammy ada checkup so xperlu la punch card awal2 pagi..hehe...

Ok lah, Cammy ni dah melalut plak...Berbalik pada niat asal lah..So jom kite tgk hasil checkup Cammy n baby harini :-)

Berat Ibu Baby : 71.4kg ( Naik 900g) - kire berat ideal lah ni..dalam 2 minggu x lebih 1kg
Berat Baby : 1.8kg (Normal, xde obes)
Tinggi Rahim : 35cm ( Sebab tinggi melebihi minggu ni lah menyebabkan Cammy kne scan lagi, doc takut baby besar/ air ketuban byk padahal semuanya normal jer - doc ckp kulit perut tebal,lemak byk hahaha )
Result minum air gula : Alhamdulillah Normal dan Tiada Kencing Manis.
Tekanan Darah : 116/74 (Normal jugak)
HB : 11.0 (ngam2 je dia naik,hehehe....Alhamdulillah..Arap terus naik atau menten la)
Jantung Baby : 140 (normal, Alhamdulillah)


So dalam 2minggu lagi Cammy ada appointment..Nurse dah tanya Cammy persiapan Baby cmne, dh buat semua ke..Dia siap pesan suh basuh dulu baju baby n tuala yg nk guna tu.Hehe..Cammy relax je x basuh lgsg baju2 baby...Siap lipat2 cantik da dlm bakul..Tak tahu plak kne basuh dlu hikhik..Sengal kn...Adehh...Td nurse tegor Cammy nape x buat kiraan gerakan baby..Cammy buat sampai 26/1 jer..Dia kata ni anak 1st jaga elok2..Kena buat kiraan tu, penting katanya..Cammy sengih2 je.hehe..Bukan saje xnak buat, buku pink letak dalam kete, sll je lupa nak amik..Tu yg x bertanda tu..Tadi nak tanda sblm masuk klinik, pen plak xde.hikhik...So skrg ni,buku pink tu dh ada depan mata Cammy, so kne tanda setiap kali baby gerak...hehehe....





p/s : Mintak2 plan nak balik kg Cammy ujg minggu ni menjadi lah..Isnin nanti ada majlis lenggang perut / doa selamat..



5 comments:

Aku Penghibur said...

wahh alahmdulilah baby sehat :)

MAY said...

Since my da 32 w kot..buku pink ltk dlm hbeg je.mjur hbeg yg br bli tu mcm blh ltk buku.x la hncur.sbb tkut tberank awl.buku plk jauh dlm kete hubby.susah..lps tu.eh..kne basuh la.bju yg jual tu bkn besih.sblm paking cntik nk jual tu da merate bju tu di campak tau..same la bju kite pun...klu br bli my basuh dl..:)

wan nurul hezrina abd halim said...

wahh dah nak bersalin dah nie.bleh buat dah persiapan..hehe tak mo beliker toto??hikhik gurau jer..

~MommyAida~ said...

Take care dear..semoga semuanya berjalan lancar ye..yg pnting jaga kesihatan n jaga mkn ye darl..kena sihat utk baby..hihih

Wan Afzan said...

rindu nk tanda baby movement. dulu kalau rs baby senyap jer terus usik2 perut, suh gerak. ;) take care dear