Tabung

28 February 2013

BEDAK KOKURYU

STICKY POST!!!!!

Assalamualaikum...

Dah lama aku x berceloteh kat blog ni..Memang tiap2 ari aku bukak, aku just bace blog yg mane2 aku rasa menarik...pastu aku blah tanpa tinggalkan jejak..pasti korunk bajet aku seorang yg tak aktif kan..xpenah tgl jejak kat blog korunk.sbb tu korunk pn xpenah nak tgl jejak kat blog aku.hehe..xpelah..ak x kisah pon..asalkan masing2 happy jekn..ekekeke..

sebenarnya ak buat entry ptg ni, korunk pn leh agak kan nk cete pasal apa..Yes!! btl..pasal bedak Arab..Nama betul dia aku x reti nak sebut..so buat kaedah sng yg biasa org pgl jelh kn..korunk pon tahu.xde lah belit2 lidah nak nyebutnya hihihi...ada sape2 yg dh tahu pasal bedak ni?? aku sbnrnya masih baru dlm pemakaian bedak ni, tp hasil dia mmg sgt aku kagumi la..sebabnya x perlu da pakai pelembap/krim bagai untuk tutup cela kat muka..just apply bedak arab ni je kat muka.nanti korunk akan nmpk beza..muka korunk mcm pakai foundation..smooth dan flawless..sgt puas ati..tp korunk jgn lupa kne basahkan betul2 dlu span bedak tu..klo x basah nanti bedak x nak lekat.hehe..sng je kn..so pasni..dlm beg korunk just bwk bedak ni je.xpyh da bwk segala mak nenek peralatan len.hehehe...

ni rupa bedak arab tu...aku jual cume 2 jenis je ye....
1) Orange blush - kulit sederhana
2) Russet - normal (ramai yg guna yg ni, sesuai utk semua jenis  kulit)
3) Cherry - putih ( stok pre-order )


Dan ni salah satu testimoni yg korunk leh tgk :



Model kat atas ni pakai orange blush..

Kebaikan bedak ni :
1) Boleh di bawa solat
2) boleh kecutkan jerawat ( terpulang pada individu la)
3) tak perlu pakai krim/pelembap
4) tahan lama - maknanya klo pakai selama beberapa jam bedak ni masih kekal di muka
5) bedak ni 50g - boleh tahan sehingga 3 bulan... (depends pada pemakaian individu). Ad jugak

- So kepada sesiapa yg berminat boleh lah emel saya di mie_ein87@yahoo.com atau komen kat cni okey.. kalo emel tu buat tajuk PEMBELIAN BEDAK ARAB. korunk boleh beli satu-satu atau secara borong okey :-) TQ


16 comments:

kata kila said...

OMG OMG bedak arab. sana sini orang cerita pasal bedak arab,!!!!

krole said...

krole doakan moga wak dmurahkan rezeki...bgui produk ni tuk muslimah2 diluar sna~

hazwan hairy said...

blh tgk ja lah..hehe...eh klo tutup mata pn org cam jga kan sp2 dlm tu..hikhik

THE LEKAT LEKIT STORY said...

memang nampak gebus la muka model yg pakai bedak tu.. kat luar takde jual ke. kalau boleh nak tau nama bedak ni yg betul..

Cik Cammy Lia said...

lekat lekit : Xtahu la kat kedai biasa ada jual tak, tp biasanya yg sy jmpe org jual on9 jer.hihi.. Meh la beli ngn sy kalo nak try bedak ni :-)

Che Rosliza Che Mat said...

ramai orang suka bedak arab nie hihihi...

akak ambik upah edit blog rm 20.00...

~aSHa~ said...

akak pun sdg menggunakannya...orange blush...dah 2 bekas guna...

~aSHa~ said...

dik...pssgttt kat mana yg jumpa peplum murah..yg akak jumpa tu skrg ni harga tgh less rm140.....sampai 31 januari 2013....

azrisha03@yahoo.com
asha zida (fb)

Fieda Rafli said...

femes bedak ni..

zaty said...

sesuai untuk solat..baguslah utk muslimat ^^ anyway semoga bisnes terus maju. :)

Aku Penghibur said...

maaf lari dari entry ,..mcm mane ekk nak buat sticky entry ??

izan mama mia said...

bedak nie mmg glamer

wan nurul hezrina abd halim said...

mmg dah popular bedak arab nie..nampak gebu gebas muka=)

*tang GA kain pasang tuh nnt awak just klik kat banner GA kain pasang2..tgk syarat2 dia kat situh

Warna Warni Kehidupan said...

baru beli minggu lepas hehe..

P U C A T said...

muka saye x leh terima tempekan bedak nanti die nak merah-merah je.
BTW nice entry dear :)

Ahmad nazrimi said...

Assalamualaikum..
semoga di rahmati Allah SWT..saya pembekal bedak arab..terus dari arab.penghantaran express selama seminggu..insyaAllah..boleh order untuk borong..email saya di imirzan@gmail.com atau whatsup +966548181772..
maassalamah..