Tabung

02 February 2013

Untuk Sang Suami

Assalamualaikum...Selamat pagi..

Pagi ni Cammy bangun awal ( weekend )..Kalo ari keje memang lagi awal bgn hehe...Arini my hubby ada kelas memandu..Opppss.. terkantoi plak selama ni hubby bawak kete xde lesen..kihkih..Cammy harap kelas memandu Hubby pada arini lancar dan beliau dapat menggenggam lesen tersebut sblm Cammy bersalin..Hehe..

Yelah susah kot nanti Cammy dh bersalin, dia nak balik kg..tanpa lesen..Dah la jauh perjalanan..Risau la kalo jadi pape dia xde lesen,kan kan?? ( mintak jauh la daripada segala musibah, Amiiinnn ) Tapi masalahnye, harga lesen org tu x confirm plak berapa..kang dh masuk kelas, tetibe dia ckp mahal plak x seperti yang dia iklankan.. Biasa lah org meniaga kn..Ckp lain2..huhu..Tapi Cammy arap, DIA akan membantu Cammy n hubby..Dan Cammy arap hubby sabar sepanjang tempoh belaja tu..hehehe..

Sebenarnya ada something jadi td sblm hubby kuar p kelas memandu..Betul2 buat Cammy risau dan takut sangat...Xtahu cmne silapnya, dia terjatuh masa nak masuk umah..Cammy risau tang kakinya saje..Risau sangat2,takut jadi pape...Untuk pengetahuan kawan2, hubby Cammy tu pakai tongkat..Beliau excident 4tahun lepas...Dan kedua peha beliau patah..Belah kiri tulang peha hancur kat area ngan lutut tu..Sebab tu dia terpaksa bertongkat kekal ( sepatutnya berwheel chair , tp wheelchair kan mahal, so xmampu nak beli..)


Berbalik pada cete asal..Dia mengerang sakit..memang Cammy rasa nak nangis da tadi..Yelah kat umah mane de sape2..Kalo jadi pape, sape nak angkat dia..Cammy bukan larat pon..Dh la dgn keadaan pegnen cmni..Dia pegang2 kepala dia..Siap kuar air mata..Luluhnye hati seorg isteri tgk suami mcm tu, tp Cammy xmampu buat ape...Tengok2, kening dia dh bengkak gile..Terus Cammy amik ais n tuam kat ctu...Sabar jelh..Mcm2 plak jadi...Mula2 dh amik keputusan nak g klinik..Tapi abg kelas memandu tu dh smpi kat bawah..Hubby turun p jumpa abg tu nak gtau x jadi pegi kelas..Then Cammy kat umah siap2 mandi konon nak g klinik..


TTbe hubby msj, ckp xjadi nak g klinik..Dia teruskan jugak pegi kelas dgn kening yg bengkak tu.Arap xde la teruk..Pening ke ape ke..Cammy dh selalu pesan kat dia,kalo jalan tu pleaseee tgk2 jgk bawah..Yelah..takut tersadong..Kaki dia bukan sihat..Bukan mcm org lain..Kalo tersadong xde pape, ok lah..Ni kalo ada effect cmne..mcm2 da Cammy fikir..Mintak jauh dari semua tu..Dia pon dh byk kalo tergelincir, Lantai licin kan, tp selalu je kebetulan masa kejadi mesti Cammy sempat pegang dia..memang DIA selalu menolong..Alhamdulillah...


Cammy xsanggup nak tgk dia terlantar kat hospital lagi..Cukuplah Cammy teman masa dia mula2 excident dlu..Smpi Cammy sendiri pon hampir pengsan tgk keadaan dia..Mjr masa tu adik Hubby sempat pgg Cammy, klo x memang dh terjelepuk daa.huhu..Setiap ari Cammy menangis..Setiap kalo solat,mintak petunjuk, mtk dipermudahkan dan ringankan sakit Hubby..Masa excident dlu memang teruk dia kne..Mslhnye punca dia excident smpi skrg jadi misteri, sbb dia sndiri pon xpasti dia excident dgn apa dan mcm mane...


B...Anje sayang b sgt2...walau kite gaduh cmne skalipon, walau ape skalipon yg kua dari mulut anje ni pada b (yg bukan2)..Tu bukan lahir dari hati anje, tp dri perasaan marah..Anje xnak jadi ape2 pada b...anje nak jaga b...anje nak b tahu...anje blh jaga b...n anje nak b pon jaga anje k.. Xde sape da kite boleh harapkan.Dan anje arap anak yg bakal lahir ni dpt jaga kite ble kite tua nanti.. B pon kne lah juga kesihatan b..Jgn degil sgt...Ni kalo anje nasihat sll nak marah2 kan...?? :-p Anje mintak maaf atas segalanya.Anje tahu anje byk sakitkan ati b..LOVE U!!

2 comments:

wan nurul hezrina abd halim said...

salam..biasalah umahtangga pergaduhantuh mesti ado tuk rapatkan lagi ukhwah sesama suami istri=)

*tang breastpump2 dalam 1 sat tuh mcm biasalah ada

2bijik set botol 5 ozz.siap semua corang..sbb boleh buat double pump..pastu ada set untuk manual,ada plug untuk wat electric..semuanya lengkap..dan masih baru

Aku Penghibur said...

wahh semoga husband cammy cepat sembuh dan dapat lesen cepat2 ..kesian ibu mengandung nie :)