Tabung

02 March 2016

Bila Dah Jadi 'Bekas' atau EX

Bagus jugak kan media sosial ni.Bila tgk org update, blh bagi aku idea utk aku menulis ..Inspirasi betul.Tp biasanya benda yg x elok lah kalo smpi aku update blog tu..Bukan APA, nak TLS Kat fb kang takut yg berkenaan kecil hati plak..he he..so kita luah jelh Kat CNI... ye dok?

Mcm ni Ada kwn fb aku ni baru bercerai..Belum setahun lagi USIA perceraian tu... Dia mcm dh benci benar kat bekas suami dia tu..Siap nak up status, rimas dengan bekas suami tu..siap kata, semasa berkahwin, dan selepas bercerai..Aku rasa x elok la dia tulis macam tu..Kalau ye pon geram dgn bekas suami, xperlu nak aibkan mcm tu.. Aku rasa mcm x matang..


Dia tu dulu belaja sekali ngan aku..Aku xpasti kenapa depa bercerai..Tp kawan aku ni, yg pasti lepas bercerai, makin hot..pakai baju ikut bentuk badan, badan cantik kennn?? Memang bergaya sokmo la boleh kata.. Aku xbape kenal laki dia, tp dia asal sama negeri dgn aku..Kalau tgk perwatakan dia tu aku nampak mcm baik, slow jer...Kalau jupe aku dlu memang selalu dia tegur, sbb dia tahu aku kawan isteri dia.. Tp masa depa ada masalah, ni dekat2 penghujung kisah depa sebagai suami isteri la, aku terserempak dgn dia kat taska anak aku , sbb dulu dia penah letak anak dia kat taska yg sama aku letak Arfan, memang monyok la muka dia.. xsenyum pon..( Tp masa tu aku xtahu depa bermasalah tau) tp aku pnh nampak dan baca la status isteri dia (time tu) yg mcm bagi hint kat org lua yg depa ada mslh rumah tangga..


Tak la daripada tu kan, tup tup, kwn aku ni buat pengumuman kat FB yang dia dh jadi single mom..Alamak, terkejut beruk weh..sb aku ingat depa bahagia..Sbb sebelum2 tu aku tgk elok je..Anak pon dh ada 3 org..masa dia bercerai anak no.3 tu kecik lagi...baru berapa bulan..kesian kan.. Ada lah tu masalah depa yg sampai bercerai tu..Nauzubillah..


Aku xnak kupas pasal kes depa bercerai, aku cume nak kisahkan pasal status fb kawan aku tu..Bagi aku x manis la..serba serbi nak up kat fb..Org bukan x knl siapa ex husband dia tu..Dia dh aibkan ex husband dia secara x lgsg,,Pastu ada lah laki2 yg gatal cube cucuk line..adeh..lagi x manis.. jangan la sebab awak janda, awk cuba nak tarik perhatian lelaki lain..aku x gemar betul sikap mcm ni.. Dulu ko penah hidup sebumbung kot.. Ko pnh sayang dia, cinta dia..anak hasil cinta ko pon 3 orang kot..Ramai gk tu..So kalau ada mslh skalipon, bincang tepi, xpyh up kat fb..


mintak dijauhkan dari sikap mcm ni lah...aku nak unfriend dgn org2 mcm ni tp kang takut dia perasan plak.. ada lagi sorg yg aku rasa nak unfriend sbb kalau bagi testimoni jamu dia, alahai...aku malu nak baca...sblm ni aku pnh up jugak kisah jamu ni.


Org2 negatif patut kita hindari kan?? hihi (Bajet bagus ke aku ni?)

12 comments:

najwa zahid said...

lately mmg dah jd mcm tu. siap ada group lg utk luah kisah hal rumah tngga. nauzubillah

shalimar yusof said...

Memg sgt2 xsetuju duk perheboh hal rumh tgga kt media social..masing2 dh jd mak pak org...jgn jd budok..

Mar Mansor said...

susah nak cakap..orang lebih suka luah kan hati direct di fb..emm..nak bagitau semua orang kot..
abaikan je post camtu..ignore @ block je.tak semak mata nak baca..hihi

Hamelia Hamid said...

ayoyo..ada lagi ke jenis mcm tu..

adianiez AIDA said...

aida setuju dgn mila.
susah senang rumahtangga, diam2 ajer la.
citer dlm kain, kan...
aida ada few frens, aida x unfren, aida just unfollow.
so newsfeed tak termasuk la status diorang.
utk jaga diri sendiri dari dok baca hal2 yg tak betul.

Safirul Amar Azmi said...

buat tak tahu jela mila..orang macam ni jiwa di sakit....

InaYusoff said...


dulu mase muda remaja..memang bila hati panas..fb la tempatnye dok luahkan...dan sekarang bila keluar noti pasal status2 yang lepas, rasa malu pulak...

now dah ada anak sorang ni.
kalau hati panas..
mampu buat status dalam hati jee..
hahaha...

lepas tu dah malas fikir..

Nabila Syifa said...

seeloknya kalau pasal hal rumah tangga tak yah la cerita. post wed ke pre wed ke simpan diam2.manusia ni rambut sama itam hati lain2..

Dunia Zumal said...

Benda negatif nie memang patut dijauhi takut kita terpalit cas negatif

Fendi Rocka said...

teknik nak market diri sendiri dgn aibkan org lain.

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Saya pun dah ambil pengajaran takmo post benda2 negative. Jom sebarkan cas negative.

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Moga dijauhkan dari kes cerai-berai ni. Takottt..