Tabung

23 December 2012

Checkup 26 Minggu

Assalamualaikum...

Hai bertemu lagi ye kite kawan2..dah lama ak x up entry.mcm biasa lah..no idea..balik2 itu jugak alasan aku kn? hehe..xleh nak ckp ape da..

Aku sebenarnya baru je balik dari klinik..Arini ad check up bulanan...dh masuk 26minggu pon..dh besar pon anak mama kat dlm ni..Pergerakan pn dh makin kerap jugak la..cume lom kuat tahap tendang2 siku2 lagi.hehe..aku belom lagi scan jantina baby ni..kadang2 mcm mls nak scan,tp kwn2 suh scan katanya nak tumpang happy tgk bb dlm perut ni.hehe..Tp kalo ak scan pn, xnak yg 3D/4D tu, just nak buat details scan je..Arapnya semua baik2 saje..kan sayang bb..hehe..

Arini berat aku naik mendadak sangat..sebulan x jmpa nurse naik 4.8kg..perghh..aku sendiri pn terkejut.Mcm x sangka la plak.sebab aku tahu aku mmg mkn x byk mane pon.Nasi pon xde la tahap menambah ke ape..Dan kebanyakan nasi aku, hubby ak yg habiskan..Ak xpasti lah cmne naik boleh nek smpi cmtu skali.haih...anak mama ni berat sgt ke? hehe...kalo tgk perut aku mmg org akan bajet aku tunggu masa bersalin je.Korg leh byg cmne besornye perut ni.Ak rasa tuh faktor berat ak naik byk ni..hahaha (Xleh terima kenyataan la) ahaks..

Disebabkan aku berat naik byk sgt, so ari Jumaat ni aku terpaksa berdepan dgn nurse lagi untuk minum air gula...wow...nyumnyum..hekhekhek...jangan aku lupa nak berpuasa sudah la.hehe...HB aku pon low jugak rini..Tak pasal2, kad aku dpt kaler hijau..10.5..1st time bawah 11..itulah aku degil sgt xmkn obimin yg nurse bagi.huhu....Dan xpasal2 jugak...aku dapat tambahan bekalan Ubat..Obimin + Iron nak bg HB ak kembali normal sebelum ni..

Dan baru td aku tahu keburukan kalo HB ak terus menurun,Ngeri jugak dgr..Harap ak x kan degil lagi pasni.kalo x cian kat anak aku, xpasal2 skt nanti kat dlm tu..haih mintak jauh la.hukhuk..Anak mama kena kuat ye sayang...Check up tadi jugak aku kne cucuk kat bahu untuk kancing gigi..perghh amat skt la..tambah2 masa ubat tu masuk..adeiii...gelak je nurse tu tgk aku pejam mata rapat2 hahaha...tapi mujur la tgn aku xde rasa lenguh2..mcm yg nurse tu ckp..nanti lagi sebulan kne cucuk lagi kat bahu..haih..sakitnya..


2minggu lagi kne jumpa doc plak,nak buat repeat scan...boleh tgk bb aku time tu dh penuh dlm perut ni.hehe..harap2 nmpk la gender dia (kalau ak x scan details la) ...xde pe dh kot nak cete.hehe.korg tlg doakan ye baby dan aku sihat smpi la bersalin..dan selamanya :-) TQ

1 comment:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kita dulu pun xde nak buat 3D 4D scan bagai.. tau jantina pun sebab masa check up 8 bulan Doktor tu scan & bgtau.. Walaupun anak 1st tp x excited sgt bab nak scan tu. Perempuan ke lelaki.. tetap la anak den. Cuma nak pilih baju je kena pilih warna & design yg selamat. Kalau lelaki @ perempuan dua2 pun blh pakai. Ingat nak surprise masa bersalin tp doktor tu pula pecah rahsia awal2.. yg hepi bapak budak la sbb dia memang nak bby gurl. Kalau 4kg ++ naik tu banyak.. normally tiap2 bulan kena naik 1kg jer kot..