Tabung

30 December 2012

Scan 3D di Klinik Maria, Alamanda

Assalamualaikum..dan Selamat pagi Semua..

Kalo tengok pada tajuk pon korg dh tahu kan aku nak cete pasal ape pagi ni.hehe..So xpyh la aku nak berdolak dalih lagi memanjangkan mukadimah entry kan..teruskan kepada point sahaja.hehe..

Sebenarnya aku dh buat appointment dgn klinik tu 3,4 hari sblm pegi lagi..Suami aku lah yg excited sgt nak buat scan nih..bajet cume nk buat details je dlm rm120..Tapi bile tibe kat klinik tu tetibe aku cm nak buat 3D la plak..so ubah fikiran kat ctu jugak.hehe...

Ktorg punya appt pukul 4.30, tp lewat ckit ktorg smpi sbb sblm tu pegi mkn kenyang2 dlu kat Bandar Baru Bangi, kat d'Limau Nipis tu..Bajet mcm tgh scan nanti boleh la tgk baby tgh kunyah mknn ke apa kan.haha kuat betul imaginasi aku kn,mcm x ptut je...kahkahkah...

Doc yg scan perut aku ni Cina..masa mula2 scan tu baby malu2 la plak..boleh plak dia xnak pandang kami.. Frust je rasa..dia duk ngadap bawah perut..Doc dh gegar2 perut aku pon dia wt dunno je...Doc ckp kalo baby xnak pusing jugak, dia suh aku pegi jalan2 dlu nak bagi baby tu pusing cntk2 ckit kan..tp dlm masa yg sama doc buat la details scan dlu,kire panjang jari, peha, lilit kepala dan lain-lain..

Dalam Doc duk buat tu semua, ttbe dia berpusing la plak.kirenya aku dh xpyh nak kuar jnjalan la kn,tp mslhnya...dia nak men nyorok2 plak..men tutup2 muka...geram betul..mahal sungguh muka baby aku ni..hehe..sblm pegi scan tu aku dh pesan kat dia, suh tunjuk muka biar ak n suami dpt tgk puas2..hehe..bukan men dia menendang masa tu,ingatkan dh deal r kan.hahahah..boleh mcm tu??

Puas jugak la Doc suh alihkan tangan tu,dok gegar2 perut aku ngan alat scan tu, xmau jugak dia bukak tgn dia tu..masih duk letak tgn atas dahi la, atas muka la..saje nak buat surprise kat mama n papa dia..xmo bg tgk awal2 muka dia cmne.hehehe...aku ni gosok2 la jugak perut, ckp ngan dia.bg lah mama n papa tgk kejap pon xpe..baru lah dia alihkan tgn tu, tu dlm bape saat je..mmg kejap sangat2..so view xbape cntk sgt la Doc dpt amik..xpelah..asalkan kami tahu dia cukup sempurna, ckup sifat..xde penyakit..tu lebih penting :-)

Sekejap je scan tu..dlm bape minit je, melayang la rm200..hehe..xpelah..untuk anak mama n papa yg sulong ni kan..Excited dia len mcm ckit..hikhik..bile aku letak kat fb pic scan tu, ad yg ckp muka cm aku ( ni family ak lah ckp) sebab dia kate idung sm.hahaha..aku idung xmancung...jahat kn dorg..hahahaha..xpelah ank mama kan, mesti lah kena ikut mama...kihkih...nanti dh keluar baru tarik2 idung tu kasi mancung..ahaks..

Inilah anak lelaki saya yg bakal menjengah dunia taun dpn :-). Doakan kami selamat ye kawan2..


3 comments:

combi said...

insyaAllah..hope everything will ok..:) gdluck dear ! :)

Aku Penghibur said...

insyaALLAH semuanya akan okey .. tahniah balak menjadi ibu :)

Anna Boleyn said...

*speechlesss* waaa..bile la turn hana plak ek. Huhu