Tabung

09 October 2011

Update : Baju Tunang

hari sabtu lepas, aku, future fiancee n kakak pegi nilai..nak cari baju tunang..hehe...dalam kol 3 lebih smpi kat nilai 3 tuh.ish mmg rambang mata la aku ckp kat ko...byk betul choice nye..xtahu nak pilih mane 1..

disebabkan gubahan nanti kakak aku ckp kaler gold, so bajet nk cri la baju kaler gold jugak yg terang ckit.. ntah aku pon xtahu camne wane tuh...tp xdok plak berkenan..sbb baju yg kaler gold ni nampak sarat benor ngan labuci2 tuh kan..jadi xlawa...so aku pilih coklat cair..hentam jelh kaler tuh pon..maybe masuk kot..

semalam sesi duk try baju tuh la....3,4 pasang gak try..adoi.susah la dh jadi gemuk ni...kena size besar ckit.. benci..benci..benci sgt tau..dh xleh nak feeling2 kecik n bergetah gtu..hahaha..perasaan masa try baju tu wahh..xleh nak gambar hihi....pdhl bru nak tunang kot.kalo kawen t xtahu la cmne plak kn.hehe..

mula-mula aku dh nak blah dari kedai tuh sbb dia xnak bg aku harga yg aku nak.hehe..dia susah2 tunjukkan aku mcm2 jenis baju...last2 dia bg aku try..katenya baju deusgn latest (design senget-senget, cntk la aku tgk)...then aku pakai r..mmg ngam2 ngan bdn aku.hehe....terus capai veil ....hmm...sesuai2..rase nak nikah time tuh jugak.hahahaha (gatal benor je kn).. bakal fiancee aku pon ckp cun..so aku pilih jelh yg tu... masa nak byr tuh..mmg aku mintak plg2 murah la.hehehe....mujur dpt gak..ish..ko nak tahu baju aku tuh mmg berat sgt la...aku xrase pon cm nak bertunang..mcm baju bersanding pon ade jugak kekdahnya.hahaha. padahal niatnya nak beli baju simple2 je..tp kat ctu ..baju mmg murah.xsangka aku baju tuh area 150 je... mmg betul2 ikut bajet aku la.hehehe...kakak aku ckp baju ni nanti boleh simpan buat time akad nikah nanti.. sbb vouge sgt kot.hahaha...penuh ngan labuci je...basuh nanti aku pon xtahu la cmne...

barang hantaran sebelah aku, dh xpayah risau sgt sbb ade sponsor..yg belah bakal fiancee aku, dh beli dh jugak smlm...telekung, baju sepasang...yg aku punye sejadah je beli sbb kakak aku yg kuar sekali tuh dia sponsor sejadah hihihi...aku cume beli kain baju melayu jelh :-)

aku harap segala seperti dirncg la...dijauhkan segala yg tidak baik berlaku.nauzubillah.. doakan perancangan kami semua baik2 saje ye kawan2.. thanx..

3 comments:

mOoN said...

moga majlis berjalan lancar... congrats yaa.. :)

aleen aiden said...

woahh da nak bertunang..congratulations!semoga jodoh kekal ke akhir hayat. :)

chiah_ismile said...

sonoknyeee!semoga semua bjln selancar2nye ye cammy..