Tabung

27 October 2013

Asam Garam Hidup..

Arini bos aku xde..ada meeting kat Penang..So aku macam free ckit la..Eh rasanya x free sgt gak..Esok katanya ada Inspektorat Keselamatan nak buat sportcheck..Aduhai..Nak kne update buku rekod Rahsia la apa lah..AKu memang x penah buat...terkebil2 la bila masing2 kena kerah buat..Hahaha..Kena semak fail balik..Malas betul rasanya..

Aritu sebelum bos aku pegi KOrea, dia ada pesan kat aku mintak kemaskan bilik dia..Katanya dh melebihi KSU da..Macam2 kertas ada atas meja dia..Hahaha..Aku pon angguk2 jelah kan..Seminggu kot dia xde kat opis time tu..Tapi seyes, aku x ingat lgsg pasal tu Hahaha...Minggu depannya dia masuk opis..Yelah aku tahu dia bukan perli aku, tp memang kebetulan dia nak cakap masa tu..Mcm ni dia kata " Hai meja sy bersepah betul, penuh xtahu nak letak da" ..lebih kurang mcm tu la ayat dia..Yg sebetulnya aku lupa da...Aku pas dengar dia ckp cmtu, terus flashback balik ape yg dia pesan aku sblm dia pegi Korea tu.Hahaha..Serius terus rasa bersalah gila okey!!..Cm ne aku blh lupa ape yg dia pesan..Mesti dia pk aku pemalas kan...Mencemar imej betul..Serius segan dgn bos..dapat bos baik mcm nilah...adoiii...


So arini aku bertekad aku akan cuba kemas ckit2 ape yg ada atas meja tu..Dia suh buang je kertas2 yg dh x pakai..Hehe...nanti aku buang semua, jgn plak dia mencari..Hahaha..Aku mn tahu kertas tu berguna ke tak utk dia, ye dakkk???


Smlm aku & suami p beli walker & rocking untuk Arfan..Kesian tgk si kecik tu mengengsot je...mengejar aku ke dapur, ke sn cni..Laju plak tu..Hehe..Niat mula2, memang xmo ajar nek walker, sebab org kata nanti jln kangkang..Haha..Tapi niat tu terpaksa diubah disebabkan situasi semasa..So smlm ke Bangi lah kami..Kedai di tuju KEDAI KASIH IBU dan MANJAKU...

Arfan dapat naik walker tu masa kat kedai, bukan men suka..Haha..Lucu je tgk muka dia..Padahal masa tu dia tgh tido..Smpi kedai terus jaga...Baru bape minit terlelap..Tapi mjr dia jenis x meragam walaupon tido terganggu..Nek walker, duk sengih2..org kedai tu plak pandai melayan dia, duk layan borak..memang Arfan suka lah..Duk tekan2 mainan kat walker tu..Hehehe...try dalam 2,3 walker gak..Dh aim nak yg mana, tapi aku nak servey dlu..So lepas tu, kami ke Manjaku plak..choice kat Manjaku xde yg menarik sangat..Tempat duduk walker nampak nipis..So last2 decide pegi semula ke kedai KASIH IBU..Kami amik ape yg kami aim tadi tu..So dapatlah Arfan kete baru..Kaler kebetulan plak sm dgn kaler stroller dia..hehehe..Cun sgt...Hijau + Kelabu..


Tapi Arfan lom pandai men kaki lagi..So dia duk statik je ctu..lom pandai nak gerak2 kan walker tu lagi..Lepas ni, penat la mama kalo dia dh pandai gerak...Asyik nak ke dapor je..Hehehe...Smlm servey gak safety gate tu..Harga boleh tahan gak..So kne beli 1 1 la..xleh nak beli sekaligus..Ahaks..Mama & Ayah Arfan mane de duit byk sgt..Hehehe..



Note : jemput masuk blog my husband

2 comments:

~MommyAqilMedina~ said...

alahaii..arfan memula je tu tak pandai main kaki ..nanti lagi laju bile dah pandai!heee

QasehnyaRania said...

hihi.kadang2 kita ni terlupa..bukan disengajakan