Tabung

13 June 2013

Kronologi Terlahirnya My Hero PART 2

Assalamualaikum...cewahh siap ada part2 lagi...1st time ada cete pnjg cm gni hahaha..


Okey jom continue sambungan cete sblm ni yer...

Dalam pukul 9.30pagi rasanya, nurse dh mula kerumun bilik cammy..masa ni cammy dh disuruh untuk push, tapi baby xmo jugak kuar...banyak kali cammy push..masa ni dorg kangkang kn je kaki...bile cammy push2 tapi xkuar jugak, dorg letak stand kat kaki jadi bukaan kangkang lebih luas kot..doc suh push...cammy siap cakap kat doc "boleh tak tunggu jap, xckup nafas ni"...doc marah cammy " Mana boleh tunggu2, kesian anak awak ni, dia nak keluar da, cpt push...tarik nafas panjang, teran ikut kiraan 10"..masa ni cammy betul2 dh xde tenaga tau..lemah semacam je..Cara teran dh betul, siap dpt pujian daripada doc..tapi cammy push x ckup kuat agaknye, sbb nafas pendek..xsempat sampai kiraan 10, cammy dh stop push..huhu..dh kne marah dgn doc lagi..

Mayb doc dh geram kot dia pon bg warning kat cammy, Kalo xmo push betul2, nanti dia nak operate..pergh dgr perkataan operate tu terus ada semangat nak push sekuat hati..hehehe...kat dlm bilik tu x payah cakap la...ramai gile yg bg semangat suh push...nurse yg tolong tolak perut cammy saje pon dh 4org..hehe..masa ni mmg lucu je ble ingat balik..yelah..walau xckup nafas,hbs je nafas tarik lagi..lgsg xde berhenti mcm sblm tu..takut pnya pasal..ahaks...

Then, tetiba tgk baby dh ada kat sblh nurse tgh cuci..haih..memang cammy xsdr langsung baby kua tu..sebab duk fokus pada push...masa nni mmg dh penat gila je rasa..dia tunjuk gender baby kat cammy..hehe..Alhamdulillah my baby boy dh keluar lihat dunia..Happy sangat2..Lagi terkejut bila nurse timbang berat baby, 4kg...Doc yg sambut siap ckp, mujur tak sangkut bahu baby, kalo x bahaya gak..boleh plak kn dia main ckp gtu....itulah..sblm masuk LR sepatutnya dorg scan dlu, ini tak main agak2 jer..Doc pakar la punya keje...tapi mujur baby kua jugak..xkisah la perkara yg dh lepas tu kan..hehehe...( sesiapa yg bakal nk bersalin tu dinasihatkan mtk doc scan dlu sblm masuk LR yer, kang mendapat plak kalo sakit atas bawah )

1st Day - selepas dilahirkan.
Muhammad Safiy Arfan b. Mohd Salihin

5 comments:

Shima Mazlan said...

congrats dear .. best baca entry ni .. mcm xsaba plak nk mengandung .. hehehehe

QasehnyaRania said...

tahniah.
comel :)

*thanks ye cammy lia wish utk my mum

cik gObu said...

congrats dik
lamenyer akak tak online

akak ni hah tngah menghitung hari nk masuk opis
huhuh
dh nak hbs cuti 90 hari ku

sobbbb

Cik Cammy Lia said...

thanx kak..

uiks..mcm lama je akak cuti..hehe.. rasanya akak bersalin awal drp sy kn?? sy Isnin dpn dh masuk keje huhu

cik gObu said...

awak cuti berapa lame dik?
akak amek 90 hari
tu yg lame giler

awak amek 80 hari je ke
jarak kita takde la jauh sgt kan kan kan