Tabung

21 June 2013

Pengasuh - 2nd Day

Selamat petang,

Arini amik Arfan awal ckit, pukul 3 ptg...Lepas ni dh masuk keje, xleh da la nak amik awal2 lagi..hehe..Xtahu nak ckp..rindu bile dia xde..Tadi tgh drive boleh plak cammy emosi, menangis bagai hehe..padahal, anto Arfan p umah pengasuh je..Ptg boleh jumpa lagi..Teruk betul feeling Cammy ni kan..Ape2 jer..Kalo Arfan dh besar cnfirm cammy kne gelak jer..korg mcm cammy gak ke??

Naluri seorang ibu..sentiasa risau bila anaknya org len yg jaga..adat r tu..x pelik pon kan? hehe.. Tp cammy tabik spring kat Arfan ni...cammy heran btl, cmne dia duk umh pengasuh tu..x nangis ke?? Sebab dh 2ari cammy amik ni, dia senyap jer..Muka mcm xtahu ape..diam seribu bahasa..Xdengar suara langsung..heran btl cammy...hehehe..tp cammy bersyukur sangat2 sbb ARfan x buat ragam, duduk umah org behave btl..mcm phm je Mama dia xde.. :-)

Arfan tgh tido ni, sebab tu cammy enjoy je buat entry hehe..kalo dia bangun jgn harap la boleh ngadap laptop ni..dia nak org borak je ngn dia.hehe...budak pandai sgt..Arfan masa umo sebulan lbh memang dh pndi mengagah...bising mulut dia nak menegur org..hehe..peramah btl...xtahu ikut pangai sape..ahaks..

ada sape2 tahu x, camne nak ilangkan daki kat kepala baby? Rambut Arfan byk sgt, so daki makin byk..aritu mcm xde...smlm bru cammy perasan ada daki kat rambut dia..aduhaii...nak kikis tkut dia sakit...cammy terpikir nak cukur, tp syg plak..rambut dia lembut...nanti xde da kenangan yg dlm perut punya..hehehe..ape pendapat korg?

3 comments:

Aku Penghibur said...

alooo comelnya dah duduk rumah pengasuh dah rindu blog nie

Suria Lekatlekitgurl said...

selalunya rambut yg dalam perut org buang. kalau tak buang pun dia akan gugur jugak. seeloknya untuk kebersihan.. buang la. nanti kulit kepala dia bersih & rambut baru yg tumbuh pun cantik. kalau di biarkan daki2 tu kang.. lain pulak yg datang. boleh jugak la try syampu sebamed.. atau. amik kain lembab gosok pelan2 kat tempat berdaki tu. daki atas kepala baby ni pernah jugak dengar orang kata blh sebabkan penyakit..seeloknya buang kot rambut yg dalam perut tu

cik gObu said...

utk kt kepala tu guna baby oil dik
gosok pelahan2

then yg tungku tu akak balut dengan kain then duduk atas dia
make sure tungku tu kena kt part buasir tu

yg gambar baba black sheep tu awak leh call adi
tanya ada promo lagi ke tak