Tabung

19 September 2013

Betul ke ape yg aku bace ni.

Ya Allah, moga mereka sempat meminta ampun.

Tadi aku ada terbace kat FB, kwn2 share pasal couple yg kena gilis dengan treler tu..MashaAllah..terkedu aku.Betul ke cerita yg dorg sampaikan tu..Sebab 2ari lepas ke semalam, ak memang ad bce pasal kemalangan yg meragut nyawa couple tersebut tp dlm berita tu xde plak gtau cerita disebalik sebelum kemalangan itu berlaku..So arini baru ad plak yg share pasal couple tu mengenai ape yg terjadi sebelum kemalangan.

Dalam cerita tersebut ada mengatakan bahawa couple tersebut telah mencabar kuasa Allah..Angkuh mereka berkata 'siapa yg lebih kuat, jom lawan' lebih kurang la ayat dia..aku dh lupe dialog sebenar.Diselangi dengan ketawa..Kalo ikutkan berita yg 2hari lps aku bace tu, si lelaki umo 18tahun menjemput aweknya umo 16tahun pulang dari kerja..katanya nak bertunang hujung tahun ni..So aku tak pasti bile kejadian yg dia mencabar kuasa Allah tu...

Ketika dalam perjalanan pulang, mereka bertembung dengan kenderaan lain, kebetulan ketika tu mereka memotong treler, so terus terseret kalo x silap dlm 400m ke 40m, lupe dah...Pemandu treler tu pada mula x perasan pon dia telah menseret (ad ke perkataan cmni? hihi) pasangan tersebut..sebab bila dia pndg cume nampak motor shj..So dia berhentikan treler tersebut..Terkejut beruk la pemandu tu sebab tengok badan couple tu dh hancur, tgl cebisan jer yg bergelimpangan di atas jalan raya.

Ya Allah..Tuhan byr cash..xtahu la dorg sempat bertaubat ke x..Ak cuma harapkan cerita tersebut hanya cereita semata2 bukan perkara benar,jika tidak..Aku x dpt bygkan ape yg mereka bakal lalui di alam sn kerana mempermainkan Allah...Ya Allah..Aku berlindung di bawah kuasaMu, tiada yg lain hanya Kamu, ya ALLAH.. semoga arwah keduanya berada di dlm rahmatMu....Al-fatihah....



Note : aku menaip ni, xpndg belakang da,so kalo ad yg typo tu korg phm2 sndiri lah ye..hehehe..mls nak backspace..wakakaka...

1 comment:

Suria Lekatlekitgurl said...

Kalau ada manusia yang berani mencabar Allah.. Tak tahu nak cakap betapa angkuhnya manusia itu sedangkan setiap kali dia bernafas itu pun dia menumpang oksigen yg Allah bagi