Tabung

12 September 2013

Perkembangan Muhammad Safiy Arfan - 5 bulan

Arfan dh 5bulan sekarang..Dah banyak akal dia skrg..Hehe..Makin gelihati je tengok keletah dia..Dah terer meniarap..Memang xboleh tinggal di tmpt tinggi mcm sofa/ katil..Kalau buat jugak, jawabnya memang lebam2 la bdn sebab jatuh..Dia skrg kalo tilam tu boleh tawaf 1 tilam..aku n suami space kecik je..dia lah yg conquer tilam lebih.hehe..Dah berpusing kalo dia tido atau bagi dia main kat ctu..Haihh...

Sekarang ni jugak kalo aku tinggal dia sekejap je pon dh pandai menangis da..Xleh berenggang..Tapi mujur dia jenis x takut org..Xkisah sape2 amik pon dia suka..Asalkan jangan biar dia duk sorg2..Kalo bagi mainan pon sekejap je dlm 5,6minit diam lah..Kalo dia dh start bosan mula lah dia mencri org.Hehe..kalo xde, dia bagi signal lah..Mula2 slow dlu...ek..ek..je...kalo lama sangat bagi signal orgnya x dtg2, mula lah dia nangis kuat..hehe..Memang cerdik sangat..Mamanya yg tgh masak pon memang x senang duduk la..kadang2 tu letak dlm stroller...ajak dia teman masak kat dapur...dlm 10minit oklah...lepas tu dia dh bosan, xleh nak bergerak lebih, mula lah dia keluarkan suara dia yg macho tu..hehe..Suara dia memang besar ckit..Haha..

Kalo dia tengah nangis kuat tu kan,nampak je muka aku..automatik diam..airmata xde pon.drama je lebey kan ini budak..hehe..geram je rasa...pastu boleh dia gelak2..tangan kaki melompat2 menunjukkan betapa gembiranya dia bila org angkat..Hahaha..Nak marah pon x jadi, ble tgk dia buat muka comel tuh..Hehehe..Semoga membesar dengan sihat ye sayang..Mama sayang Arfan sangat2...

Isnin lepas dia kena cucuk untuk 5bulan..Sepatutnya Selasa lepas (3/9) tapi sebab time tu aku ada kursus..so aku mintak date lain..Masa kne cucuk mujur dia xnangis..Ak je yg risau lebih..Tak sanggup la ank kne cucuk..Tapi anak rileks je.Haha..Bagus2..Maybe dulu masa aku ngandung time kena cucuk tu ak memang x takut..siap tgk lagi jarum yg nurse tu cucuk kat lengan ni.hehe..Anak pon kebal kot jadinya..kiki..Syukur2..Berat Arfan 5bulan 8.06kg...Tinggi 66cm...Alhamdulillah membesar dgn sihat sangat..Hehe..Semangat badan dia..Tapi kalo tgk dia xdelah chubby sgt maybe sebab dia tinggi..Bdn dia pon padat, xdelah gelebeh2..hehe..Ikut gen papa dia..Hahaha..tapi papa dia skrg dh boroi so dh tuff lagi da...wakakaka...

Jom lah jamu mata tgk pic Arfan yg latest :-) Rindu plak...

ni pic pagi tadi (12/9/13), fresh dan paling terkini lah..siap2 nak g umah pengasuh

Jelingan budak hensem cmni lah kan...hehehe...Pic Sabtu lepas nak g umah embah tgk pakcik Arfan yg baru lahir..Baru lahir tapi dh de anak buah da..hehehe...Sebaya la nanti pakcik ngan anak buah.

Ni pic masa pegi kenduri Sepet..Hensem x? Hahaha,,

2 comments:

~MommyAqilMedina~ said...

Ensemnya Arfan ni..Geram..Kejap je dah lima bulan kan..

nazirah said...

comelnye safiy arfan.. nama pun sedap... :)