Tabung

04 February 2015

Selamat bekerja semula

Tamat sudah percutian di kampung...Selamat bekerja untuk diri sendiri..Arini terbangun lambat..Pukul 7 baru tersedar..Ingatkan masih awal sebabnya kat luar masih gelap..Rupanya skrg ni pukul 7 pon masih gelap lagi..Bahaya sungguh.. Mujur tak sambung tido dan terniat nak tengok jam kat henpon dulu..Kalau tak, dah masuk lambat da hehe...

Mujur kejut anak jenis yg senang bangun dan x meragam..Alhamdulillah sangat2.. Arfan perangai dia memang behave...Aku sayang dia melebih2 sebab benda ni lah jugak..So kalau nak marah dia memang x sampai hati...Hehehe..Dan aku rasa sebab ni lah dia manja sikit dengan aku..Kalau bangun tido, xnampak muka aku mula la nk mengamuk...Dapat pelok, cium ketiak xpelah diam la dia..hehehe..Arfan2...Comel sangat kan..Ekekeke.Aku pon suka pelok dia..Hahaha...


Semalam aku bertolak dari kampung jam 1 lebih...Pukul 2 blh benti kat kijal ke mana ntah benti solat..Lepas tu singgah kat kopok lekor sekali..Pukul  4 lbih mcm tu baru lah teruskan perjalanan memang dah xde stop da...Aku drive sepanjang perjalanan...memang best sebab jalan clear jugak la..Boleh pecut laju hehehe....Lalu ikut kuala pilah sebab nak g Nilai hantar adik aku dlu... Benti kat Petronas Muadzam tu mandikan Arfan, tukarkan dia baju tido bagai..Lepas tu memang terus je sampai umah akak aku...Arfan behave je cuma kadang2 je meragam nak dengan ak...Laki aku puas lah pujuk dia..Last2 terpaksa la pakai henpon suh tgk ABC / Alif Baa Taa....Lama2 dia tertidur hehehe..


Dah nak dekat sampai tu blh plak dia bgn, lepas tu ngamuk2 sbb nak dgn aku.Terpaksa beni tepi tukar driver...Bila dh lama dia nangis, memang xmakan pujuk la walaupon ak yg pujuk dia..dia punya meronta2 tu alahai..sabar jelah....Dh smpi umah kakak aku, trs diam..Nak tahu sebab ape? Sbb nya masa aku benti nak tukar driver tu Arfan ingat ktorg nak keluar jalan2.. So ble ak masuk balik dlm kete, dia mengamuk la..Asyik duk ckp ' jom ma, jom ma' ..Adoii..dah pandai ajak berjln skrg ni..Dpt amik angin kat luar sekejap pon jadi lah....Bosan agaknya duk dlm kete lelama hehehe..kesian dia..Dh dpt keluar dari kete tu bukan main sengih dia..Serta merta diam..Geram je rasa hahahaha...Anak2..



11 comments:

Bbwana adienia said...

selamat menjalankan tugas mila.. :)

TunSha Ayunie said...

Alololo anak manja betul tau Arfan ni... gigit nanti ! ehhh sedap plak nak gigit anak orang :P

Cikgu Norazimah said...

alahai anak..mmg mcm2 ragam ;)

P/S : Jom meriahkan Segmen Bloglist Mac-April CN : http://www.cekgunorazimah.com/2015/01/segmen-bloglist-mac-april-2015-by-cn.html

Allene ALineWorks said...

sama ngn Hafidh aryan.. bgun tido senyum je.. tp adik dia, mesti menangis...

Maria Firdz said...

Alahai... Jenjalan apa ye kul dua tiga pagi...

purple LADY said...

kish benr yg menarik ;)

Kathy R'bain said...

Habis dah holiday..

Ayu Jafri said...

hihi..Arfan salah sangka yeee... hihi...comel jeee

Jari Manis said...

bila cuti panjang...aduhai malas tul nak mula keje

Jari Manis said...

kalau dh lama bercuti..mmg malas lah hai nk masuk keje

mama 3farhanah said...

dah pandai ajak berjalan-jalan ya Arfan ni.