Tabung

11 July 2015

Jahitan : Siap Sudah Sehelai Jubah

Alhamdulillah...Dengan berbekal ilmu yg zero pasal jahitan dan perasaan yg membuak2 ingin siapkan sehelai jubah, akhirnya membuahkan hasil..Walaupon jahitannya x cntk mana...Tp untuk pakai sendiri, so pejam mata jelah..Hehehe...Nak ambik tempahan jauh lagi perjalanannya..Nak kena selalu praktis..Tapi aku rasa jubah aku ni lebih kepada baju preggy, sebab besar gedabak.Haha..Lepas bersalin nanti, xtahu lah boleh pakai ke x lagi, melainkan kalo aku rajin alter... Ukuran time preggy, so memang la besar kan?? ekeke.. Nanti kalo nak buat jubah lagi, aku kena lah amik ukuran baru.. Harapnya masih ada skil untuk menjahit bila tibe time tu...hehe


Semangat ni datang sebabnya , aku kan kekurangan baju raya..Sehelai je dress yg aku beli untuk raya pertama...So yg jubah yg aku siapkan ni boleh la buat pakai time raya ke dua.. Walaupon aku tahu ntah pakai ke x, sebab aku ni raya pertama je beraya..Haha.Kalo dh masuk raya ke dua, lebih selesa duduk kat umah...Tp semalam ada jgak p umah kakak, pinjam baju dia..Hahaha...Mujur ada kakak jenis size lebih kurang...


Bila aku up kat fb jubah yg aku jahit tu, ramai yg teruja..Aku pn teruja..Haha...Terima kasih pada semua yg sudi like pic jubah aku..Dalam gambar nampak lah elok, cuba korang check depan2, mau menangis tengok hahaha..tp takpelah..Adatlah kan, benda lom mahir, memang ada cacat celanya..Husband aku pon suka hati tgk aku berjaya jahit..DIa x tahu kebolehan isteri dia.. :-)


Persembahkan jubah 2 hari aku untuk tatapan semua..ececeh bajet bagus..

Jubah 6 panel.. hanya gugel tempat rujukan ku..terima kasih kepada mn2 blog yg menjadi rujukan ku itu..hehe

7 comments:

Normi Nieza said...

terbaiklah..:)

IQ = Iez Qis said...

waahhh....bley jahit sehelai jubah pkai google je, terer tuu..

same la..preggy jugak...sangat terhad nak cari baju T.T

adianiez AIDA said...

tahniah mila!
superb!
best nyer la kalau jahit sendiri, kan?
puas hati.
kalau kurang, boleh perbaiki :)

zai zamree said...

tahniah...

Yan Saflina said...

Sis boleh try masuk group FB : Geng Jahit, Banyak ilmu boleh dapat kat situ. :D

Best bila kita pandai buat baju sendiri kan, btw, cantik jubah! Simple..:D

hidayu ayumie said...

ala jubah takpe pon besar kan kak
ok je
hehehe bestnye pandai gak jahit
kite ni terkial2 lagi ha

intandayani said...

Hebat awak