Tabung

07 August 2016

Bila Dia Dah Pandai Tekan

Kejadian ni malam tadi..Sebelum ni tak pernah jadi, kiranya kes smlm adalah kali pertama..
Perasaan aku x usah cakap la mcm mn takutnya..
Rasa nak nangis je..Tp rileks dulu..Mujur bukan waktu sibuk..

Kisahnya..

Malam tadi..Aku nak kua nak ec isi minyak kete husband aku...
Kebetulan husband aku pon nak turun bawah..So kami sm2 kua umah..
Alma dgn husband aku turun bwh je, Arfan plak aku nak ajk teman aku..
Si Arfan ni dia memang jenis suka sangat pegi kat lift tu sorg2..
Kira dia pegi awal dulu lah..Sbb aku tengah kunci grill..
Husband aku tunggu aku kunci grill tu..
Aku tak terpikir langsung yang Arfan ni akan tekan lift tu tau..
Sebab dia mmg xpnh buat mcm tu sblm ni..

Lepas aku kunci grill tu tetibe aku dgr Arfan jerit..
Mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
Aku dah cuak...
Masa aku nak smpi lift, aku tgk pintu lift dh tertutup..
MMg aku nak nangis weh..takutnya rasa...
Dari luar tu aku masih dgr sore Arfan duk jerit panggil mama..
Dia plak p tekan G kat lift tu, so mmg lift tu menurun lah..
Aku cpt2 tekan butang lift, mujur x lama lps tu lift sampai..
Aku doa lah harap xde  ape2..


Lambat plak aku rasa lift ni bergerak..adehh
Tetibe msa lift aku kat 1, aku dgr sore Arfan jerit MAmaaaaaaaaa..
Kebetulan masa tu lift aku pon smpi G..
Nampak dia terkejut tgk aku keluar dari lift lagi satu..
Aku terus amik dia, peluk teruk..
Allahuakbar..
Baru sikit Tuhan cuit aku, hati aku dh gelabah gila..
Mujur xde org time tu kat lobi..
Arfan pon melilau cari aku msa dia smpi G
Mujur lift aku ngan lif dia x jauh beza je..
Kalau tak, aku xtahu la Arfan akan pegi mana..huhu..
Mintak jauh lah YaAllah..
Aku sayang anak2 aku ...


Aku tegur dia...jangan buat mcm tu lagi..
Tapi dia plak bebel kat aku..
Dia kata mama lambat , abang tinggallah..adoii..anak2...
Bahaya la abang buat mcm tu...
Padan muka dia kata kat aku...tepuk kepala sungguh dgn anak teruna sorg ni..
Pandai je dia nak bebel kat aku...


Risiko duduk umah atas angin mcm ni lah...



2 comments:

Normi Nieza said...

bw sini..:)

Mar Mansor said...

gugur jantung rasanya