Tabung

04 August 2016

Bila Papa Beli Sand Kenetic

Aku dah tahu pasal sand kenetic ni dah lama..
Tapi memang xpnh terpikir pon nak beli..
Sebab aku x suka benda2 halus mcm ni..confirm kotor rumah
Rumah aku dah la memang jenis x bape nak bersih da..haha..

Tapi kan...aritu ada kat blok umah aku buat promosi plak benda alah ni..
Aku saje gtau laki aku...Bukan nak suh beli pon hehe..
Pastu kan, laki aku ni kalo bagi dia seme nak beli..
Aku rasa x perlu pon kan..
Then nak jadi cerita, Arfan ada hari sukan Sabtu ( 6 Ogos 2016)
Dia ada masuk beberapa acara..
Bila aku tgk dlm gmbr2 yg cg amik, anak aku tu mcm asyik nangis je kan..

Aku gtau lah laki aku...nape lah abg ni nak sukan pon asyik nangis je..hehe
Aku risau kang time hari sukan dia buat perangai xmo main plak..
Aku dh excited tau nak tgk dia main mcm mn.hehe
Cikgu cakap dia selalu merajuk, kalo suh main..dia buat muka xnak..
kena pujuk2 dulu baru nak buat..pening aku tau..

Pastu laki aku pon tetbe je, sy nak beli jugak la sand kenetic tu..
kenapa plak? aku tanya..
Yelah, abg tu xpnh main tanah..xpnh nak main2 kat tanah mcm anak org lain..
Memang pn aku akui..Dah la umah atas angin kn..
Aku bukan mcm mak2 budak lain suka bwk anak ptg2 p main taman..
aku malas...


So laki aku nekad la nak beli benda ni.
So smlm dia cuti, dia suh aku order..
Org tu pn p hantar kat umah..
Konon nak buat surprise untuk anak teruna lah.hehe
So aku ikut jelah..Aku tahu laki aku tu kalo dia ada duit mcm2 dia nak beli...


Balik ptg smlm, aku ckp kat abang..
Abg, papa beli mainan kat abang..
Masuk2 je umah, dia tanya..
Kata beli mainan abg, mana?? hehe
Dia x perasan mainan tu ada atas meja..
Pastu dia duk melilau2 kat area sand kinetic tu baru dia perasan..
Pastu tetibe tersipu2 malu nak nyorok blkg aku..
Haha..Abg lucu je tgk..X dan nak amik gmbr dia malu2 tu..

Terus p amik..
Wahhh.....mainan abgggg..dia kata..
Bertuah anak kesayangan ni...
Papa kesian kat awk, sbb papa xleh nak bawak awk main2 kat tanah,
so bagi jelh awk main tanah tipu tu...hehe
Memang teruja lah dia dapat main..
Seronok sangat tengok anak suka mcm tu..
Lepas rasa penat lelah bekerja kan...cari duit untuk depa jugak..


Bukan anak je yg main, papa dia pon join skaki
Papa ngn mama pn x pnh main benda tu abg oiiii
Tu yg teruja sesama tu hahaha...Lucu jer...

Dapat plak tanah kaler pink..Aku ingat kaler tanah jugak...
so Jom lah layan gambar...







Benda2 alah tu aku biar je mcm tu, nanti balik school dia akan sambung main lagi..xpyh kemas2 lagi..Bagi dia main sampai dia puas hehe..

Ada mcm2 bentuk, tu dia suka tu..

Semoga anak2 mama blh jadi org yg kretif hehe.

1 comment:

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Wahhhh... Best nyer dapat mainan baru...