Tabung

02 October 2015

Cuti Papa Dah Habis

Tak suka tau perasaan ni..

Tak suka jugak bila tiba saat mcm ni..

Papa #babyAlma dan #abgArfan dah nk blk Putrajaya..Cuti bakal berakhir 2hari lagi dan kemungkinan esok papa 2 anak ni akan blk Putrajaya utk menjalani tugas rutin sebagai seorang pekerja..cuti dh habis oiiii.. sekejap sangat rsa waktu 8ari tu..adeh..


Kalau dekat asyik nk gaduh, bila bjauhan baru reti nk rindu2an kan? hehe..adat lah tu..nak sedih ke x ni? Aku x reti nak nangis2 ni..ekekeke..


Arini mood encik hubby kureng sikit sbb dia pn xsuka nk blk sorg2 ke sana tinggalkan anak2 bini kt cni..Kalau ikut dia nak angkut skali anak bini...Tp cmne nak buat..Aku masih x gagah nak handle 2 anak..dengan jahitan pon masih blm elok sepenuhnya lagi. Masih rsa perit dan pedih. Taktahu lah bape lama jahitan aku nak betul2 pulih..Tak larat da nk jalan kepit2 ni. hahaha..nak uruskan anak2 sendiri.Kesian kat mak aku mcm2 keje dia nk kne handle sorang2..


Mujur lah #babyAlma jenis x meragam.. Rutin harian dia setakat ni tido jer.. Kadang tu sampai 3-4jam langsung x menyusu..Tido sendiri...Memang berdikari betul..hehe.. Aku memang banyak masa lah nak melayan henpon..harapnya dia x meragam smpi la dh blk ke rumah kami sendiri nanti. Biar mcm abg dia..Peel bagus jer..hehe..


#AbgArfan pn mujur lah x kaco adik dia.. cme tu lah pangai lasak dia..suka sakat org..pukul2 org..adeh..Aku hairan btl, xthu dri mn dia dpt peel mcm tu tetibe jer..jd ganas semacam..nak wresling org je kejenya..nak kata aku x bg perhatian, mmg jauh skali lah..Aku selalu layan dia..xde pn terbahagi kasih syg aku utk anak2.. selalu je ajak dia cium2, peluk2.. hehe..risau aku duduk kt kg lama2 ni nanti ntah ape pangai dia nk tnjk...haishh...Risau jugak kalau2 org tak suka kan.. kita xtahu hati manusia ni walaupon adikberadik sendiri..walaupon nenek atok sendiri..kan?? ekeke..


Semoga hari2 berpantang aku dpt dijalani dgn lancar smpi ke penghujungnya..

3 comments:

Mar Mansor said...

Lama dia tidur..
Baby saya 1 jam sekali menyusu.
Ibunya makin kering, baby makin tembam..hehe

Hamelia Hamid said...

Baby alma sama ngan haseef..tido je keje..malam pun alhamdulillah la tak berjaga malam,,.ok la abg dia tak kacau,..ni kaklong dah start nak kacau adik dah risau ibu jadinye huhu

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Alhamdulillah baby Alma good girll..memang girl kurang sikit meragamnya..akak pun sedih gila kalau bab berpantang jejauh ni..sedih gilaa tau..akak sampai nangis nangis esp kalau anak takde depan mata..sayunya hati..huhuhu..tu yg akak berpantang kat umah je bila Amamr time..lega dan bahagia..hahahah