Tabung

07 January 2016

Memperkenalkan My 2nd Baby #NurulAlmaShameena

Sekali sekala bajet cam retis kan...Sape kisah...

Dah usia 3m 2w my baby girl...Belum diperkenalkan secara rasmi lagi kat blog ni...Sebelum ni bercerita pon hanya tulisan je ada belum masukkan gambar dia pon kan..Pakai henpon, memang susah nak masukkan gambar buat sakit ati je sebab xtahu kenapa dia mcm xleh detect...Bila aku upload, kosong je keluar ..huhu..


Arini pagi ni mcm ada rajin sikit nak bercerita pasal dia..Pagi tadi hantar dia ke rumah pengasuh.. Pengasuh sambut then pengasuh kata ' ni budak baik ni, suka bercakap, org agah org lain, dia pon menyampuk jugak'.. Aku dengar mcm tu aku rasa lega sangat, teramat lega.. Rupanya anak aku duk umah orang baik2 saje, gud girl..Sama je kelakuan dia kalau kat umah pon..Memang bukan jenis kaki ragam..Kalau dia kenyang, kalau dia puas tido..Dia xkan susahkan orang..Letak jelah dia atas tilam, dia akn main sorg2.. borak sorg2..Hehehe...Senang aku nak buat keje.. Tambah kalau pepagi tu memang blh siapkan keje lah kalau dia tido..sebab jenis tido lama kalau pagi..Lepas mandi pukul 8 tu kan dia akan tido sampai lah kol 11 atau tengahari...Kat umah pengasuh pn mcm tu..Pengasuh kata kalau dia tido pagi kol 11 mcm tu baru bangun..Alhamdulillah..


Aku kan kadang2 tak terfikir pon..Sebenarnya aku dianugerahkan anak2 yg baik, anak2 yg x banyak ragam masa kecik..Abg Arfan dlu pon sama jugak..Bukan kaki nangis..Nangis masa nak susu atau nak tido je..kadang tu anak2 aku kan blh tertido sendiri je..merengek sikit2 kalau aku ada keje, kdg aku xlayan kan, tetbe dh snyp, tgk lena da atas tilam tu..Datang gak sayu rasa kat hati ni..Yelah time dia merengek kita x layan kan, last2 tertido mcm tu je..hehehe...


Rupanya rezeki kita tu bukan berupa wang sahaja, tp juga rezeki kita berupa anak2 yg baik..yg x menyusahkan kita ... Bab mcm ni kdg kita tak terpikir pon..Biasa kita pikir rezeki ni hanya berupa wang atau makanan je kan...padahal rezeki dalam bermacam2 bentuk..hehehe...Diberi kesihatan yg baik pon dikira rezeki jugak...Syukur sangat2..


Ni time 40hari da ..Yg atas tu rambut dalam perut..Memang jenis rambut hitam , lebat dan jugak panjang..Pic bawah tu bila aku dh potong, so dh xde sideburn panjang da.hehe...Tp still pnjg lagi rambutnya sebab aku x cukur...Aku nak potong no.1 tp ayah aku kata girl x lawa kalau botak sangat..hehe..so aku ikutkan jelah walaupon aku rimas..sebab bb kan biasa ada daki atas kepala...




Pic Collage

Atas kiri tu gambar fresh...4jam selepas dilahirkan..masa ni aku dh masuk wad..gigih aku amik gambar ni haha..mujur hp x jatuh atas muka Alma je..hehe..Alma masa dlm pantang memang tido je.. lepas mandi pagi, dia akan tido smpi ptg..nak mandi ptg..kdg tu smpi kena kejut utk mandi..hehe..lepas mandi, bg susu..tido balik smpi malam...hehe..


Ni lepas aku dh siap botakkan mcm aku nak..No.1...baru puas hati sebab dpt tgk keadaan daki kat kepala tu..comel tak sy?? hehe...Skrg ni dh nampak xde kat kepala daki tu..senang masa shampoo kikis sikit2 lama2 hilang lah dia..Pasni memang x potong dh la.tunggu panjang, mama x sbr nak tocang2 kan hehe...

Ni time dia dua bulan..Nak kua jenjalan..Menyengih bukan main...Papa dia lah ni amik moment ni..Nampak jugak lesung pipit pemanis muka tu hehehe...Mama xde pn...Ikut sape ntah..


Adik dan abang....Abg stkt ni blh harap gak la kalau suh jaga adik..Dia memang xpnh buat adik dia..xpnh pukul atau apa..Dia syg adik dia...Sll pujuk adik kalau adik nangis..hehe..Kalau mama solat , adik nangis..Dia mesti tepuk adik smbil cakap "diam diam, mama solat, abang kan ada ni" hehehe..comel je rasa..kdg tu dia nak pukul aku, tp terkena adik dia..xkuat pon..nampak la muka dia rasa bersalah tu, pastu terus gosok2 tmpt yg terkena tu..hehe..memang nampak la peel seorang abg dia tu...

Alhamdulillah sangat dgn kurniaan 2 zuriat ni..Semoga membesar menjadi anak2 yg soleh dan solehah ye ... Menjaga antara satu sama lain..Xmo gaduh2 ye bila besar nanti..Jaga mama n papa bila kami dh tua nanti eh..Amin..

6 comments:

Princes Yuyue said...

besar dah anak dara dia...bambam lagi...hihi

Azlinda Azman said...

tahniah..comelnya awak..geram !

QasehnyaRania said...

comelnya alma.. lesung pipit tu.gerammm la ciksu tengok.. :)

aamiin

yaya cendana said...

salam...yaya dah follow sini...jemput join segmen ni yek...
:)
http://www.yayacendana.com/2016/01/segmen-blogwalking-yaya-cendana.html?m=0/

IQ = Iez Qis said...

comelnye alma..ada lesung pipit, sama macam qaid...qaid pun da nak masuk 4bulan lagi 3hari...

Masya said...

tahniah awak... comelnya nurul alma ni ... lama x singgah sini 2nd babypun dah besar...