Tabung

13 May 2014

Buah hati pengarang jantung

Dah lama betul aku x buka kisah pasal anak teruna aku tu kan? Setiap hari ada je benda yg mencuit hati aku dan husband..Adoii kalo dia xde kat umah tu memang sunyi je rasa...Bukan xde mcm mana tau..Maksudnye kalo time dia tido tu..Rasa mcm x lengkap je hidup, pdhl dia ada je dlm bilik..Hehe..Pelik2 je perasaan aku ni kan?? Tapi aku rasa memang setiap ibu bapa lah mcm ni, bukan aku sorg jer..Dh nama pon anak kan? Bukan org len..Sebab dia jelah pengubat hati yg berduka lara.Kalo tgh marah ke ape ke, terus ilang rasa marah bila main ngan dia..Hehe..Alhamdulillah, aku dikurniakan anak yg sangat mudah untuk dijaga..Bersyukur sangat..Allahuakbar..

Skrg ni kan, dia dh pandai tau..Ada hobi baru..Aku xtahu lah dia mengikut perangai sapa..Atau memang dia tetibe je pandai sendiri..Kompius aku...Bedak kat umah tu dia buat selamber je men tabur2..Aduhai, dh banyak kali da aku terlepas pandang..Ble tgk je habis da bedak atas lantai..YaAllah...Memang xboleh nak marah, tgk muka dia rsa nk tergelak je. Ape pasal lah skrg ni buat mcm ni plak..Ntah mana dtg idea dia nak munggah bedak..Skrg ni aku lps je siap2 dia pakai baju semua, bedak kne ltk yg tinggi ckit..Kalo dia dpt capai, mmg habis la... 

( Alamak apesal aku xboleh nak uplod pic ni..Pic dlm tab besar sangat ke smpi aku nak view kat pc pon xleh buka.Gila betullah...Adoiii...Sakit betul ati aku...Aku bukan men amik pic nak copy kat blog, alih2 mcm ni jadi..Uwaaaaaaaaaaaa..nak nangis je rasa...Baru aku nak tunjuk kehenseman anak aku yg mandi bedak tu...Ish..Hangin je rasa..Dh la nak update terus dari tab pon xboleh jugak kalo nak uplod...Tab ni memang x support aku betullah..Geramnya.. Mood : Sad )

Skrg ni dia jugak dh paham kalo aku cakap ngn dia..Kalo aku cakap je nak mandi, buka baju cepat je dia berdiri suh buka baju...Pastu terus meluru pegi bilik air, ketuk2 pintu bilik air tu nak suh buka..Hehehe..Sangat2 clever..Aku suka sangat kalo time ni..Kihkih..Nampak sangat dia bijak dan perkembangan tumbesaran dia sangat bagus...Alhamdulillah..

Kalo bab merajuk pon x usah cakap lah..Pandai jugak guling2 atas lantai kalo xdpt ape yg dia nak...Contoh kalo dia tgh ambik something then aku amik blk benda tu memang dia nangis guling2 lah...Hehe..Mastu liuk2 kan badan dia kalo aku amik nak dukung..Ish2..Geram je rasa..Makin aku cium2 dia.Hahaha..Makin buat pangai comel cmtu makin aku gomol2 dia...Tapikan, yg x best nye kan..Time dia nyusu, aku saje2 lah kan nak pelok, best lah ckit tido sambil pelok2, tp dia tolaknya tangan aku, xsuka kena peluk..Dia juga x suke berselimut..Kalo aku bagi selimut mmg dia tepis then nangis..Huhu..Aku xtahu ikut pangai sape ni...Pangai aku ke? Hahaha..Sbb aku mmg x pakai selimut melainkan klo dh tahap sejuk melampau tarik gak la paras kaki..hehehe....Tak sangka plak menurun kat anak...

Haaa...Lagi 1 kan, dia suka menyanyi..Hahaha...Walaupon xtahu dia nyanyi lagu ape takat kuar..AAAAA....aaaa..AA.. gtu je pon tp ad lenggok2 la..Hahaha...adoii.....anak aku ni...Dengar muzik ckit je dh pandai senget2 bdn..Ahaks..Aku sll bg dia dgr lagu Alif Ba Taa tu...bila aku nyanyi lagu tu dia pon cbuk ikut jugak...Pdhl xde dgr pon dia sebut...duk Aa tp ble sebut Taa dia pandai..sbut Taa jugak..ishhhh geram plak rasa ble duk cete pasal dia..Budak pandai ni...Rindu menyelubungi..Hihihi..





5 comments:

msredcheesecake said...

kebyknan budak kecik memang suka bila nak mandi dan suka main bedak...hhee

Sally Samsaiman said...

mmg camtu la rasa bila ada anak ek kak :)

cik gObu said...

bila rindu anak rasa nk berenti keja tu membuak2 kan

IntaNBerliaN said...

lbh kurang mcm anak saya gak... si aqilah tu, pantang jumpa bedak, habis satu rumah... tp ada lg satu yg hebat, pantang jumpa minyak rambut dia.. dia boleh pergi tuang atas lantai.. adehhhh... bukan sennag nak menyuci minyak yg licin tu

~MommyAqilMedina~ said...

Heheh..mesti comel dok terguling-guling atas lantai tu kan..boboy pon tau merajuk kan..mesti nak manja lebih dengan mama ni..hehehe