Tabung

12 August 2015

2nd Pregnancy : Kerisauan Semalam.

Takde lah cuak sangat pon sbnrnya hehe..Tapi dalam hati berdoa jugak jangan lah sakit skrg.. Masih terlalu awal kot baru 33w...Adik baby, please behave kat dalam tu tau..Hehe...


Semalam aku sambung menjahit barut baby yang org order...Ada lagi 2 barut yg belum siap jahit..Aku dh x larat...Semuanya 20 barut untuk batch pertama..Next tunggu lepas pantang lah aku amik order balik....Ni pon semput nak siapkan huhu...Bedung dapatlah 8 helai org order..hehe.. Alhamdulillah...


Eh, topiknya nak cete..Lepas menjahit tu, aku rehat2 la depan tv..Mintak suami urutkan betis sebab dh bengkak..Buku lali dh macam gajah tp kaki menten je xde bengkak.. Kali ni preggy sembab datang lambat, masuk 8bulan baru buku lali yg bengkak...Kalau Arfan dulu 6bulan dh sembab semua bahagian..Hehe...Suami letakkan ubat berangin kat betis, rsa lega sikit..Tengah melayan ubat tu Arfan bangun menangis plak cari Mama..Adeh la...


Tengah teman Arfan tido balik tu, sakit plak perut..Bukan nak berak , tp mcm nak bersalin cuma tahap sakit dia tu slow lah...Aku dh risau tau..Huhu..Dh la dgn pinggang ni xleh nak bergerak kiri kanan..Tulang rasa dipatah2 kan jer...Tp mujur la bangun pagi tadi sakit tu dah hilang.. Alhamdulillah...Skrg ni tengah menaip ni plak terasa sakit pinggang...Lenguh pinggang tu..ni pon salah satu tanda nak bersalin kan ?? Aduh la..Apesal lah awal sangat aku rasa ni ? huhu...


Baby duk bwh sangat ni..Smlm aku tekan2 kat area kencing tu kan terasa tau baby..masa aku tekan tu baby pon gerak skali..Dia terasa agaknya aku duk tekan2 hehehe....Dia dh la aktif sangat...Perut ni x usah cete lah berat dia mcm mn..Aku nk berjalan memang serius x larat, ape tah lagi nak berdiri lama atau menunggu lama..Kalau tunggu lift 2,3minit pon aku rasa mcm nak menangis tau..Rasa nak sumpah2 je sape2 yg guna lift ( yg menyebabkan lift lambat) time aku nak guna tu..Hahaha..Punya lah xtahan nak berdiri lelama..Padahal bkn lama benar pon...Perut aku memang tegang setgangnya...Rasa urat ditarik2...xtahu nak cete mcm mn rasa sakit dan lenguh tu...Ni lah pengalaman kan..nanti mesti rindu plak time2 gini..Sabar jelah...bukan merungut tau..hehehe..


Ni tengah lenguh pinggang belah kiri, aku rasa mcm nak p baring je..tp kalo baring pn belum tentu aku selesa sebab baring sbnrnya lagi menyakitkan aku..huhuhu....masa Arfan dulu xde rasa mcm ni.. Baby aku berat sangat ke ni? hehe..Tunggu 36w nanti doc akan scan tgk berat dia mcm mn..Jangan besar2 sangat ye sayang....Mama nak keluarkan kamu secara normal tau hihihi..


Minggu depan ada checkup harap xde mslh lah...

adeh ngantuk plak..tp awal lagi nak tido..nak p alih kete sat g..pagi td park kat tempat berbyr..harap ada lah insan yg keluar boleh la aku amik tempat parking dia..hehehe...xlarat woiii park jauh2... Park basement bos aku ada, tp kad kerja aku ni memang buat hal, dia xnak hijau plak bila aku touch huhu..so xleh nk masuk basement..Kuang ajo kan...saje nak pedajal tuan dia.

9 comments:

qaseh dalia said...

Semoga semuanya ok sis ...

Asha Lya said...

Bykkn sbr ya sis, insyallah msti semuanya d prmudahkn.baby x sbr jumpa mamanya tu

Mar Mansor said...

harapnya baby keluar pada masanya lah kan...faham situasi mila nih..hehe..

FyzaSaleh said...

Assalamualaikum sis. Salam berkenalan, fiza follower baru blog ni. :) Part perut tegang menegang habis tu mmg xkan lupa la. Hehe InsyaAllah semua ya dipermudahkan.

adianiez AIDA said...

sabar mila.
nak akhir-akhir ni memang gitu :)
anak aktif la katakan...

noradyani ab rahman said...

insyaallah..baik2 saja

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Mintak semuanya dipermudahkan ye cammy..sekarang ni memang crucial part utk kita..sakit sana sini ..nasib suami ada..bleh urut sikit2 ..hihih

Nurzaliza Mohd Ali said...

Semoga semuanya dipermudahkan..

Nadia Johari said...

semoga semuanya baik-baik saja kak