Tabung

05 August 2015

2nd Pregnancy : Persiapan Menyambut Baby : Nan Hado

Arini mcm xnak membebel panjang...Macam takde idea tp nak juga menulis..so tetibe dpt idea nak cete pasal persiapan aku untuk menyambut budak kecik yg bakal keluar nanti ni...


Kalau nak tahu, aku xbuat pape persediaan langsung..Dh masuk 8bulan ni tau tp 1 habuk brg pn takde lagi...Brg2 Arfan dulu memang takde dah..Baju2 lama dia pn aritu ak dh bg kakak aku yg bersalin awal tahun aritu...Baju pn byk dh lusuh kot sbb Arfan pakai lama smpi setahun lebih..So utk baby baru ni, nampak gaya mmg ak kena beli semua baru lah..Tak tahu lah mampu ke x nak sediakan sekaligus ni dlm masa sebulan je lagi..huhu..menangis aku rasa.hehehe..


Langsung aku x terpikir nak beli awal2 tau..Mentang2 anak no.2 excited dia x mcm anak pertama sgt hehe.Tapi tetap teruja nak menerima org baru..cume excited utk beli brg je xde sgt...mungkin sbb keadaan kewangan x mengizinkan kot hehehe..so aritu dh gtau suami lps raya kena spend duit utk baby kecik plak..xboleh beli brg lain da..untuk abg arfan kena pejam mata dulu jgn beli pape utk dia.hehehe...Arap aku larat lagi lah nk p membeli brg baby ni...Skrg ni pn dh sakit2..adeh la risau aku..Nak harap laki aku p beli, memang xde lah ..Bukan reti pn nak memilih apa yg perlu...Nanti ada je aku x berkenan..Hahaha...


Gaji nanti kena trs p serbu kedai baby...Set tilam konon nak buat sendiri, tp ak rasa mcm x sempat je nak buat sendiri..adeh la...Rasa nak mrh dkt diri sendiri..Suka sangat tangguh2..Skrg ni keadaan kesihatan x mengizinkan untuk aku menjahit secara terus...Dh tu mcm mn nak buat set tilam kan?? mcm nak kena order je ni...Ada yg jual RM70 aritu tp dh xjumpa da...Aku ni xpuas hati tkt tilam kecik je..nak kena tgk depan2...Kat mana ada jual murah ye?? hehehe..nak murah tp kualiti tiptop cmne?? wakakaka..buat sendiri jelah kan??ahaks..


Cuma skrg ni yg ada bedung dan barut perut je hahaha...cian anak aku....Arap dia x kecik ati la ada mama mcm aku ni..Dh last minit kot ni..huhu..Beg persediaan nak bwk p hospital pn xde lagi..hahaha.. Pening tau..Jangan dia buat keluar awal sudah la.ahaks..


Ape ye brg nak kena beli ? yg betul2 perlu je dlu...nk kena gugel ni hehehe

7 comments:

Asha Lya said...

X lma lgi tu sis, knp x excited sis..x pe da masa lgi tu

nor nazliana said...

beli kat ig jer..kita pun beli sikit2 ja hihii tu pun ada lg yg xbeli..boleh pulak en abg kata tunggu gj ni aduhhh...now 37 minggu dah

Mar Mansor said...

memang kena buat persiapan dah tu

misz sheyla said...

brg baby kn tgok baru boleh beli..kalau online ni pyh sikit..kite dulu mcm ni...hihi..sempt lg beli sikit2...

erin said...

sempat lagi tu nak beli, gaji je terus marathon tau..haha :D

siti alfakhishah aman said...

kalau tak sempat bole gali balik yang anak 1st punya.. hehehe..itupon kalau sama jantina.. :)

NaZiRaH @ Ezyra said...

saya 27w, sempat lagi nak bershopping, tapi betul la. mood shopping x sama macam yg pertama dah, maybe banyak barang dah ada kot, tambah pulak jarak tak sampai setahun pun dah lekt yg kedua..hihi