Tabung

24 August 2015

2nd Pregnancy : Persiapan Barang Bakal Baby

Aku ni kan anak 2nd, macam xreti plak nak sediakan barang apa..blur pon ye.. Siap gugel tgk brg ape kena sedia nak bawak p spital..Hahaha..Sengal kan..Dah la barang2 dh last minit baru nak sediakan..Baru nak beli...


Konon sebelum ni aku ingat nak p yang wholesale PUREEN tu awal bulan 9 nanti..Tapi bila aku pikir2 balik time tu aku dh 37weeks..Aku takut aku dah xmampu n xlarat sesangat nak berhimpit2 dgn org ramai, so aku decide g je beli kat pasaraya minggu lepas... Aku beli kat The Store PD.. konon biasanya The Store suka buat sale, tp kat PD ni nan hado..Mahal plak tu harganya..Tp dh alang2 aku g sana, terpaksa la jugak beli..Amik je yg betul2 aku perlukan...Sikit je habis gak RM200..Huh!! kalo p wholesale tu aku yakin, lagi banyak barang yg aku dapat dgn harga mcm tu..Takpe lah bukan rezeki aku lah tu kan..Hehehe...


List barang yg aku beli kat The Store :

1) Bedak botol kecik Pureen
2) Mandian botol kecik Pureen
3) Tuala 3 helai
4) Wet Tissue Sunbaby
5) Baju Malam 3 pasang, Baju Siang 3 pasang
6) Changing mat pureen
7) Mitten n Booties 3 pasang

Sampai umah dalam kol 1 pagi terus aku basuh baju2 baru tu, kain bedung dan barut yang aku buat, aku basuh siap terus mlm tu..Bila dh beli brg tu perasaan excited tu baru datang..Kalau tak sblm ni memang aku rasa mcm xde perasaan hehehe...jahat betul perasaan ni kan...

So esoknya dh kering semua barang2 tu aku terus pack letak dalam beg untuk bawak p spital..Hehe..Rasa tak sabar plak tunggu baby ni keluar bila tgk barang2 persediaan nih... Semoga urusan bersalin aku nanti dipermudahkan....


Nota : Minyak perut aku x beli lagi sbb takde kat The Store ... Pampers pon xbeli lagi..banyak je masa lagi hehehe.

10 comments:

Princes Yuyue said...

yuyu tak basuh lagi barang baby ;) wholesale pureen tuh bila ye? kat mana?

IQ = Iez Qis said...

tak basuh lagi baju baby semua....tempoh bersalin macam lebih kurg je...huhu

beat said...

xpayah basuh ka?

thehealthinspector said...

Hihihi anak no 3 pun konpius jugak barang apa nak bawak. Hehehe.
Semoga Allah mudahkan urusan kelahiran, in sha Allah :)

nur hifzan Zanini said...

Amiinn. Moga urusan dipermudahkan. Dah tak lama tu. Bulan 9 dah 37 weeks. Take care

Jemput singgah ke blog saya, VitaminSuci. Saya dah add link blog awak di bloglist saya. Terima kasih.

nor nazliana said...

kita pun dah siap2 dah hihii 39week dah nie..aduhh tinggal 15% ja lg

aeinna Musa said...

TAHNIAHHHHH..berapa week dah tu?

mila.jom terjah ekspo pureen..infonya ena dah tepek kat sini: http://www.aeinnamusa.com/2015/08/pureen-warehouse-sale.html

aeinna Musa said...

insyaALLAH larat lagi tu nk berekspo..hihi

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

InsyaAllah..semoga dipermudahkan bersalin awk ye cik cammy..memang kalau dh 37w dah tak larat nak pergi wholesale..penat dapat, barang yang nak pun kadang2kadang tak dapat..huhuhu

adianiez AIDA said...

best nyer mila.
lebih excited dari buat persiapan raya, kan ?