Tabung

04 August 2015

2nd Pregnancy : Checkup 32weeks

5 Ogos 2015
8.09 pagi

Baru sampai pejabat ni..Tetiba teringat yg aku masih belum mencoret kisah pasal checkup yang aku pegi Isnin lepas..So amik masa sikit sblm bos masuk, kita rewind balik apa yg dah jadi Isnin lepas..

Appt aku jam 2ptg, tapi aku sampai klinik lebih kurang jam 3 petang..Sebab sblm tu aku balik umah, siapkan bungkusan untuk pos kepada kawan aku yang order buatkan bedung..Tapi tak sempat jugak aku nak pos ari yang sama..Kalau ada masa, arini kena jugak aku poskan, kalo tak, takut nanti kwn aku tertunggu2 plak..adeh la...Semalam lagi lah x sempat..Ok tu cete lain..


Bila dh sampai lewat tu, so siap pon lewat lah...Lepas dh daftar, p klinik ibu dan anak plak.Tunggu giliran kat situ..Bila dipanggil, kena p makmal amik darah dan jugak urine..Aku berdoa semoga HB aku naik dan xde dah kencing kotor...Takut tau..huhu..Dah setel kat makmal, balik semula ke klinik ibu dan anak, tunggu giliran utk jumpa nurse kat bilik no.26.


Aku selalu dapat bilik yang slow..Aku xtahu la slow atau bilik tu ramai patient..Sebab bilik2 ni ditentukan mengikut Presint ( kalau x silap aku )..Mungkin Presint aku duduk ni rmi sgt yg mengandung kot..So menunggu lah aku sampai la makin lama, makin xde org..Aku antara org2 yang last lah balik..Hampir jam 5ptg baru no. aku dipanggil..Mengantuk tu tak usah ckp lah..huhu...

Bila dh jumpa nurse, bila aku cakap aku batuk dan selsema, nurse nak refer kat doc, so aku on je..sbb ad perkara jugak aku nak tanya doc tu...So lepas dh jumpa nurse, tunggu jumpa doc plak.. Dalam jam 5 mcm tu masuk jumpa doc, tanya itu ini, so aku pn tanya lah jugak pasal mslh aku hadapi..Doc kata perkara biasa, sebab baby makin membesar..Dan yang aku duk risau pasal tombong ke apa, doc kata tak mungkin sebab nya yg dikatakan tombong tu jauh lagi kat dalam..Yang aku duk rasa setiap kali selepas memberry tu doc kata lapisan paling luar, so xperlu risau dia kata...So aku lega lah kalo betul xperlu risau....Aku arap betul2 lah xde pape..Huhuhu...


Lepas setel jumpa doc, dia bg aku ubat batuk dan selsema..Tp aku x minum/makan pon..Walaupon dia kata selamat utk aku dan baby, tp aku rasa x perlu..Sebab tak teruk sangat batuk/selsema aku...Laki aku plak yg selsema, so dia yang makan ubat tu..hikhikhik....


Oh ya, lupa plak..Keputusan untuk darah dan kencing aku.

YEAAAAAAAAAAA!!!! Alhamdulillah..HB dh naik jadi 11.2 dan xde kencing kotor..Syukur sangat2..Gembira tak terkata aku rasa tau..Masa tanya nurse tu, dup dap jugak jantung hikhik..Tambah2 pasal HB tu....So stkt ni cuma result untuk air gula jelah belum ada..Kena tunggu 2weeks lagi time next checkup..Kalau nak tahu cepat, boleh je aku kol klinik tu, tp aku rasa tak perlu..Sebabnya kalau ada mslh, nurse sendiri yang akan kol aku untuk maklumkan result tak ok.. ( Semoga result aku baik2 saje)


Apa lagi yer???


Lagi sebulan je tinggal..hehehe...Semoga urusan aku dipermudahkan nanti.Amiinn

7 comments:

IQ = Iez Qis said...

dekat kelana jaya pun masuk bilik ikut kawasan rumah kite...dan sama lah, bilik tu mesti paling lambat...huhu..

HB IQ tak naik2 lagi ni...apa rahsia nak naikkan HB selain makan zincofer?

Nieyl said...

Assalamualaikum..selamat pagi...
Nieyl singgah di sini =)
semoga Allah permudahkan segala urusan Amin...

cik gObu said...

semoga dipermudahkan urusan bersalin nnt yer

dalila said...

mila dok presint bape?mcm ila dl blk 38 tp rs blk tu laaa yg palinggg sloww..semoga dipermudahkan urusan mila..

Mar Mansor said...

HB saya memanjang bawah 11..adeii..
kalau KK tempat saya kan, kena ikut masa appointment betul2, kalau appointment jam 2 petang,datang jam 3 petang, tunggulah ko sampai yang appointment jam 3 tu setel..baru dia layan ko..
camtu juga sebaliknya,,hehe

AMIIZAA said...

insyaallah ada rezeki baby:)
take care ila:)

Nadia Johari said...

nad tak minumlagi air gula