Tabung

04 September 2015

2nd Pregnancy : Nama Baby

Takde ape nak update memalam ni, tp sebab bosan xtahu nak buat apa..wasap pn sunyi sepi, fb pon xde pape..so saje2 jelah nak menulis walaupon aku xde idea pnjg mana nak menulis..takpelah asalkan ad jugak benda nak update kat sini..lantok la pendek ke panjang..ada ke x org nak baca..hehe...

Ni baru sampai umah sbnrnya..Teman en.hubby keluar kejap p amik vape ada kwn dia order..encik bujang, awal2 dh tido..Dia bukan boleh kalau masuk je kete cnfrm lentok, tambah2 jam dh 11 mlm msa keluar td.. Encik bujang memang jenis tdo awal..Memang senang sangat nak jaga dia tu sorg..Takpyh nak risau bab tido..hehe. walaupon ptg dia baru bgn time magrib kan, kol 9/10 mesti dia akan ngntok balik.. syukur sangat bab jaga dia sorg memang senang..Tak tahu lah anak no.2 ni nanti mcm mn plak...arap sm jelah peelnya nanti. kalau tak, bermata panda lah aku..skrg ni pn dh panda dah..acaner, pdhl bkn berjaga mlm pn..tp mungkin sebab aku x jaga diri kan..suppliment satu habuk pn aku x amik.. penjagaan luar dan dalam badan mmg ak fail..sifat pemalas menebal sgt dlm diri ni..adeh, acaner tak sakit2 bdn kan..umo baru nak masuk 29 bulan 12 nanti tp gaya sakit mcm dh 50...org 50 tahun pn masih cergas, sihat lagi kan..hihi..


Tadi kata xtahu nak tulis apa, tp tgk lah..bila dh stat menaip, mcm2 plak nk cete.. berkenaan tajuk masih belum masuk lagi..hihi..adeh..manusia2.. mudah lupa..


Sebenarnya nama anak ni aku sedia 2,3ari lepas je..masa tu tgh tidokan encik bujang..Sambil2 bosan tu, godek2 lah kat gugel nama-nama Islam...kalau dh kata xtahu jantina apa kan, terpaksa lah aku cari untuk 2 nama.. laki dan juga pompuan..Masih lagi mengekalkan MSA untuk lelaki dan kalau girl NAS.. hehehe..


Dah dapat da 3 pilihan nama utk laki2 dan 4 pilihan nama untuk girl.. Bila dh stat cri nama girl tu, eh mcm seronok plak sampai terlebih 1 plhn drp nama laki2.. hehehe.. Agak2 baby apa lah ye yg duk gerak2 dlm perut aku ni..adeh surprise sungguh ye.. hehehe..tp dlm otak aku asyik duk pk 1 nama girl tu..aku memang dh berkenan sangat da..xtahu lah nanti laki aku berkenan ke x.. sebab nanti dia yg akan buat pilihan..aku tukang sediakan jer..


Sebelum ni aku beria nak anak lelaki, tp lepas dh berkenan dgn nama girl ni ttbe rsa mcm nak girl plak..hahaha..boleh ke cmtu? ape2 jelah kan..Asalkan anak dlm kandungan ni sihat walafiat..Amiinn..


P/s : berbaki lagi 4minggu kalau btl2 ikut due date lah..28/9... hehehe...doakan aku uer..

13 comments:

erin said...

wahh dh sarat sgt tu..sama dgn adik ipar dia due 30 sept..moga selamat semuanya ye

Asha Lya said...

Lbh kurang mcm my sister in law..due sis

aeinna Musa said...

mila x tahu lagi boy or girl ye?

Ahlam Miera Shafie said...

moga dua2 siahat...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Semoga Mila slmt melahirkn..boy/gurl tak kisah yg penting slmt & cukup sempurna...
T/kasih singgah blog kak atie yer..

Norhana Marsom said...

Alhamdulillah, lagi 4 minggu je kan. Semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti mila..

Ismaliza Yahya said...

masa saya dulu, siap beli buku nama..memang pening..hehe..sebab banyak sgt pilihan hehe

Mila Hilas said...

ismaliza : sblm ni mmg ada beli buku2 nama tu, tp bg pinjam kat kakak, ntah mn dia hilangkan..tu terus mls nak beli lagi.gugel jelah senang hehehe

norhana : mekasih dear, xlama dah ni..rsa nk cuti lepak umah je hehee

dalila said...

oo..baby malu2 lg la tu nk tunjuk..klu gegurl dpt la sepasang..seronok..mila kt fb ade group "nama2 indah yang bermakna" bole tanya ustazah kt ctu utk makna nama2 yg baik..

NaZiRaH @ Ezyra said...

singgah sini, dah tak lama la naa ni, saya due 11.11, hihi..

Fendi Rocka said...

cadangan saya:

Lelaki: Dollah Saleh

Perempuan: Nora Elena

adianiez AIDA said...

wow pilih nama anak.
asal kan maksud nyer baik, mila.
tak berat anak tu memikul.

QasehnyaRania said...

bab pilih nama eksaitednya
alhamdulillah.tak lama dah.hujung bulan ni la duenya ye :)
semoga dipermudahkan buat Mila..aamiin :) saya pulakk x sabar..
baby main nyorok nyrorok ye. nak surprise, kan mama abg papa la tu..