Tabung

09 September 2015

Kecewa : Aku Rasa macam Dah Terang Lagi Bersuluh Kot

Minggu lepas aku ada buat post kat grup ibu hamil..Aku tanya ada tak sesapa nak letgo 3 barang NR iaitu minyak herbanika, krim barut dan phytonatal dengan HARGA KASIH SAYANG... Aku takde kata dalam post tu, aku nak dengan FREE.. Aku taknak beli 1 set sebab aku pasti aku x guna pon semua barang tu..Lagi pon agak mahal nak beli semua..huhu...


So ada lah beberapa insan yg komen..Dan salah satu tu dia tulis, SAYA ADA..SAYA BAGI FREE JERRRRR..cume bg WANG POS... Aku ni baca komen dia dengan perasaan amat2 teruja lah.. Sape tak suka bila ada org nak bg free benda mahal kan??? Aku tanya 2,3x rasanya betul ke dia nak bg free..3 barang yg aku dh list kan tu, tp dia x respon..dia cuma tulis, kalau nak boleh wasap...


So aku dengan hepi dan senyum menyengih nya p lah wasap dia...dalam wasap tu pon aku ada mention produk NR iaitu NONA ROGUY.. so kami pn berbalas2 wasap lah kan..berjela2 jugak la..aku ni ucap terima kasih x terhingga kat dia tau...aku bajet betul lah apa yg aku nak tu..Dh terbayang2 da 3 benda yg aku nak tu, aku akan dapat ... Aku trs transfer duit post..dia mintak RM10..


Janji nak pos ari Khamis/Jumaat.. Khamis tu dia tnjk slip pos laju tertera no tracking..So Jumaat aku check, tp xde dlm rekod..So aku wasap dia, tanya dia baru pos arini ke iaitu Jumaat la..So dia reply, sory xsempat pos arini, sy pos esok bermaksud ari Sabtu..So aku pasrah la..Dh la x ckp sepatah apa kat aku..Yelah mentang2 benda free kan, so ikut suka dia lah nak pos bila, ye dak??Ak pn mls nak byk ckp....aku redha jelah....Dlm hati mmg x sbr lah beb sbb ak mmg tingin sgt guna produk tu...


So Isnin dan Selasa aku tunggu, xde kunjung tiba..Ak wasap dia blk tnya no tracking tp dia dh delete..Hp ak plak format so mmg data2 hilang lah...So dia suh tunggu ari Rabu bermakna semalam lah..Aku tunggu jelah..Ptg smlm ak trm slip pos laju, kena amik sndiri kat pej pos..Dlm hati lagi bersemangat la nk p amik, tp xsmpt smlm...


Ni skrg ni tgh taip ni, kiranya aku baru balik amik brg lah..Ko tahu tak perasaan org teruja mcm mn? Eksaited dia lain macam tau..Lepas amik brg, aku masuk kete, x dan2 mmg ak trs koyak plastik poslaju tu..Sepatutnya pos tu harga dia RM6.35 je..tp dia caj aku RM10...Okey xpelah....aku tutup mata tang tu...Sekali bila buka sampul tu?? Huh!!!!!!!!!!!!!!!! Kecewa yang amat je rasa.. Ni ape benda ni..Aku taknak benda ni...Dia reti baca ke tak POST aku dan WASAP aku tulis NR (Nona Roguy?)


Bukan sekali aku tulis tp 2,3,4x .... Aku memang rasa sedih dan kecewa sangat2....rasa nak nangis pon ada..mcm diperbodohkan jer...rasa x berbaloi dgn postage yg aku bg tu...sbb benda ni aku xnak.. kenapa dia x gtau awal2 yg dia ada tu bukan produk yg aku nak??? lagi pn sblm tu aku bukan mintak free, aku nak harga kasih sayang...paham ke x? Ko dh kecewa hati seorang ibu mengandung tau.. aku benci btul lah...kalau ko xde produk tu, ckp jelah..jangan beria sangat komen kat post org lepas tu nak gtau yg ko baik hati sgt nak bg free je :-(


Ko nak tahu dia bg aku ape?? Scrub TANAMERA dan FIRMING HERBAL BLEND ... Yelah, mungkin korg suh aku bersyukur kan dpt jugak...tp ni bukan yg aku nak..Paham tak?? Dlm post aku kat FB tu aku bukan mintak simpati org...Aku nak lain, tp dpt lain..Paham x perasaan org mcm mn?? Dia x rasa bersalah ke??? Ntah la yg pasti, aku memang kecewa... 


Aku mls nak wasap dia tanya apa2....aku kecik hati......kecewa seorang mak yong huhu..

11 comments:

InaYusoff said...

Allah..kenapa la ada orang begitu kan..

tak sangka..

masa wasap2 tu dah mention kan..
ke dia jual tanamera dan herbal blend tu..
konon nak promot ye dok..

misz sheyla said...

hala....kesiannye..yela kite nk beli kan..org dah nak bagi free kite terime je la..alih2 barang lain pulak dpt... rugi masa 2 3 hari tunggu brg..sabo ye..xpe la boleh riki2 tempt lain pulak tanye....

AMIIZAA said...

ada jugak manusia macam tu, kalau akak akak pulangkan semula...:(:(

Mar Mansor said...

Sampai hati dia buat ibu mengandung macamni

Maria Firdz said...

Hmm... Patut la beriya nak bagi free... Tapi memang kecewa la sbb ibu mengandung ni ekcitednya dan harapannya lain macam...

nuyui a.k.a miss YUI said...

ALAHAI ADA JUGA ORG PEEL GITU...

IQ = Iez Qis said...

eeee...ta baik la dia buat camtu...kesian la ibu mengandung, kejam betul! terang2 da nak NR....tpi dibaginya produk lain..haishhh...

IQ pu beli NR hari tu, beli online murah sket berbanding beli kat luar....

adianiez AIDA said...

aik? gini punya org pun ada ekk.
sabar ye mila.

QasehnyaRania said...

ya Allah kenapa buat mcm tu
in shaa Allah ada rezeki lain. sabar ye mak yong jgn stresss..

pppsstt:tahniah ye.. pregnannt 2nd baby, kan ?

aiman mania said...

kesiannya....jgn sedih sgttttt,nnt anak dalam perut pon sedih + murung ..............
happy2 selalu..org mengandung kena happy2 selalu .......all the best and moga tader masalah nk deliver baby nnt.......good luck mom to be^^

dalila said...

lahaiii..cmtu plak jdnye..sian mila..sabar la ye..
mila keje kt parcel e kan?nape xtgk kat anjung tu?akak tu kdg bg harga ahli je..ckp je mila ahli..die xcek pun..mertua ila penah je bli kt ctu..tp slalu die beli kt warta bangi produk NR tu..