Tabung

13 September 2015

Kisah Arfan dan MY BFF

Saje aku rangkum kan sekali je dalam 1 entry...Nak panjangkan penulisan..hehe..aci jelah kan?

Mula2 nak ucap tahniah pada kawan baik aku, Wani yang telah selamat melahirkan baby girl pagi tadi..dengan berat 2.9kg.. Alhamdulillah...Aku plak rasa terlebih excited bila membaca wasap dia mengatakan dah bersalin..Macam mana lah dia time tu ekeke..Nanti akan aku korek cete pengalaman bersalin mcm mn..Hehe..Anak 1st kan..mestilah aku nak tahu perasaan dia cmne menghadapi saat2 nak keluarkan baby girl tuh.. Ari Jumaat, malam lagi dia dh pecah air ketuban...Banyak plak tu katanya..Bila pegi hospital memang kena tahan wad lah... Pagi semalam kol 7 katanya start sakit2, 7mlm baru masuk LR..Kol 12.06 pagi tadi baru bersalin.. Lama jugak lah dia duk menanggung sakit tu...Aku masa Arfan dulu xde lama sangat..Tak sampai 12jam pon... Yang kedua ni aku harap mudah2 jugak lah.. :-)

Takde gambar baby nak kongsi, kawan aku belum reply lagi wasap aku mintak pic baby dia..Tengah rehat agaknya tu...Minggu depan boleh la aku p melawat kalau aku belum bersalin lagi..Hehehe..


Ok, ni cete pasal anak teruna plak..Dh 2hari dia cirit..Aku tak pasti dia makan apa sampai boleh cirit.. Alkisahnya pagi tadi lagi best...Betul2 tengah azan Subuh...Tetibe laki aku kejut cakap Arfan berak..Masa tu Arfan dh siap berdiri sebelah aku cakap berak...Pandai plak dia bangun..Mesti dia pon x selesa agaknya dh penuh pampers..Bau dia memang menusuk kalbu lah..Tahu jelah kalau cirit mcm mn bau dia tuh kan..Hehehe...Bila aku bangun je, tetiba rasa terpijak something..Adeh, najis dia dh tembus da..Patut la dia bangun, dh lencun habis..Terus aku kejut laki aku suh bangun tolong bersihkan lantai...Mujur kali ni senang plak laki aku nak bangun, maybe sebab bau dia yg kuat sgt tu dia xtahan agaknya..Hehehe...Bagus jugak..


Terus aku bawak Arfan masuk bilik air...Mandikan terus..Arini memang awal lah dia mandi..Hehe.. Masing2 dapat siap awal arini..Aku sampai opis pon kol 7,45 dh siap thumprint..Biasa time2 gini masih kat umah baru nak keluar...Bagus jugak kan?? hehe..Tp kesian lah kat si bujang tu kalau asyik cirit mcm tu...Ada dia cakap sakit perut..Bila aku sapu ubat dia gelak sebab geli bila aku gosok perut tu.. Adeh la...Penggeli betul dia tu..Ikut papa dia..Dh tu cmne aku nak urut..huhu..Tp dia xde pon nangis sakit ke apa..

Malam tadi aku buat kari ayam..Tak sangka aku, suka betul dia..pestime aku bagi dia makan kari tu...Sekali amik kau, sampai ke kuah terakhir siap buat ratah kuah, bukan ratah ayam..Hahaha.. Nasi dh xde dlm pinggan pon, dia asyik duk tuang kuah...sambil mulut ckp pedas, tp x renti plak tangan cedok kuah letak dlm pinggan...Nak kata sebab kari tu, x mungkin sebab sblm tu lagi memang dia dah cirit...Ntah la, xleh nk kenal pasti puncanya...


Laki aku plak memang cirit dh berhari2, dari minggu lepas lagi...Masing2 pakat cirit..Jangan aku terjangkit jugak dh la...pening lah nanti nak melayan masing2 sakit hehehe.. Doakan mereka2 yg tak sihat tu cepat sembuh ye :-)

8 comments:

Nieyl said...

Salam singgah pagi dari nieyl :)
Semoga kedua-duanya cepat sembuh...

Mar Mansor said...

Perut kalah la tu. Makana berlebihan pun boleh jadi sebab.

nur anis said...

mungkin ada salah makan tu.. lagi pun cirit birit boleh berjangkit kan? semoga cepat elok.

afzalsukasuki said...

agaknya arfan tu kalah ngan rempah tak?ke ngan santan. macam saya plak, kalah ngan rempah. lepas mkn mesti cirit

dalila said...

org ckp cirit birit ni berjangkit..ingt lg taska dorg beramai2 kene..2013 kot?tp mmg btl tu rasenya sebab aritu darwish cirit birit sy pun terkena jgk..kuman tu berjangkit kot..

Khai♥Rin : anies said...

mungkin ada alahan tu...

Azlinda Azman said...

Anak saya pun kerap cirit..cuci perut kata org tua2 tak pun nk ringankan badan

fifie feyca said...

hope all is well now...