Tabung

07 September 2015

Hari2 borak kosong..Hahaha

Tengok tajuk pon mesti korang dh bosan kan..macam dh xde tajuk lain je aku nak letak..

Tapi memang xde pikir tajuk pn, apa yg terlintas, yg tu lah aku tulis.Lantok la tajuk x sedap pon..

Sat lagi aku nak keluar ni p klinik...Ada checkup...Bila dh masuk minggu 36 dan ke atas ni memang jadi weekly checkup la..tetiap minggu kena hadap muka nurse tu selagi ko x bersalin..Bertabah la ye.. Putrajaya skrg ni jerebu kan, tapi aku x perasan pn jerebu tuh..Kalau x tgk berita, mmg aku xtahu haha..Gila betul kan, boleh x perasan keadaan sekeliling...Tapi tengah aku menaip ni, kat opis aku tengah hujan lebat..Alhamdulillah..So kurang lah sikit kot jerebu tu nanti..Mujur lah aku skrg ni parking dlm bangunan....So hujan2 pon xkisah la, blh je keluar...

Pagi ni encik bujang buat hal..Aku mcm betul2 dh nekad tau tadi nak tinggalkan dia sorg2 kat umah..Geram sangat tau..Aku membebel, aku suh dia mandi, dia buat tak layan je...Dia duk asyik dengan hp aku layan upin ipin lah, spiderman la, mother finger lah..mcm2 lah yg dia nak layan dlm hp tu...Bila aku cakap nanti mama tinggal pon dia wt dunno je..haih...Sakit sungguh pangkal hati tau.. Mentang2 dh seminggu lebih x g school, xkena bangun awal, x mandi awal, tu dia buat pangai tuh..


Aku memang dh bukak pintu, dh bukak grill..dia buat xlayan lagi..Laki aku ada lagi masa ni..Aku ckp lah, aku btl2 nak tglkan Arfan sorg2 kat umah..Laki aku suh aku p tunggu je kat kete, nanti dia siapkan Arfan..Tp masa tu baru Arfan pandang aku..Aku trs keluar umah..masa aku tutup pintu, haaa pandai plak panggil aku sambil nangis...Aku risau je kalau tglkan dia dgn laki aku, kalau Arfan nangis mcm tu, kang kena marah plak dgn laki aku..Aku x suka laki aku marah anak...Biar aku je yg mrh xpe.hehehe...So terpaksa la aku masuk balik...Ati seorang ibu, mana sanggup kan nk tgl anak mcm tu je hehehe...Cakap je mcm nekad padahal .....


Terus aku bukakan dia baju, suh papa dia mandikan..aku tunggu utk pakaikan dia baju je..Pastu blh plak nak main2, gelak2..adoii uji kesabaran lagi...Aku dh la kejar masa..Aku x suka p keje terkejar2 ni...Walaupon blm kol 8 tp aku rasa mcm haihhh dh lambat ni...Hehehe..Laki aku plak pagi ni blh plak perut dia buat hal..kesian, xtahu makan apa...ak cuba contact xboleh plak..hagaknya hp xde battery lah tu..Ntah apa jadi pn xtahu lah tu..Pegi keje ke tak...Ke pegi klinik ke apa ntah la..Dia pn xde gtau aku pape..Hurmm..Aku memang mudah pk bukan2, kalo xdpt contact dia...Geram pn ada, apesal x cas hp mlm td..huhuhu..


Oklah, nak siap2 p klinik ni...Kang lambat plak siap kalau p lambat...Appt kol 11.21... skrg ni pakai sistem, leceh sikit lah...nk g awal pn, dia xlayan kalau blm waktu appt spt dlm buku...nyampah tau..harap2 siap sblm habis lunch lah...mcm nk blk umah je kejap lps appt ni...

ok daaa...

6 comments:

sayidah napisah said...

tapi best kan bila ada anak penyeri hidup akak seharian :)

btw, saya dah balas komen akak di entri saya tu. yang tentang nuffnang tak muncul di pejabat tu hehe

http://www.sayidahnapisah.com/2015/09/macam-mana-nak-hilangkan-bad-request.html

Allene typicalmommy said...

mila.. ok tak check up sana ramai org tak.. lin ingat nak buat buku pink kat sana je... =D

Asha Lya said...

Borak2 kosong pun da juga entry kan..x la blog tebiar

Siti Rohaida Yusof said...

macam tulah kan gelagat si anak..tapi kalau diorang takde sunyi pulak..

AMIIZAA said...

alahai ralit layan movie arfan:)

afzalsukasuki said...

anak bujang buat perangai nak dapat adik tu hahaha. janjikan jajan je buat umpan :D