Tabung

28 April 2011

Aku Tak Leh Terima Ape Yang Ko List Tu Beb..Lucu Lah Dan Geram Pon Ada

wei..bodo molek aku rase ape yg ko list tu silap aku.aku xleh terima weh.dlm byk2 yg ko list, cume 1 je aku leh terima salah aku.yg lain seme tuduhan je yg ko buat terhadap aku.ko dan adik ko sama je.jenis bodo belaka..sakit betul hati aku..aku baru je buat entry mintak maaf ngan ko.aku rase aku ptt delete entry tu sbb ko xlayak untuk aku mintak maaf !!!adoi..nak gelak pon ada..seremeh2 masalah ko leh buat sebesar2 masalah.ko ni nape ek? kesian betul r..meh cni aku list balik pe yg ko gtau aku tadi. panjang sgt aku paste jelah mesej yg ko bg tu.. 

kalo aku xbg ko gune harte bnde aku tuh, dr dulu lg mmg aku xbwk ko msuk umah aku....salahnye kt cni, ko xreti gune kemudahan yg org bg...kdg2 aku pelik, xkn ko xleh pk, tgk tv, duk rapat2 ngn tv, aku ngn adik aku plak yg kene mengelak dr tgk kple ko, lg se, ko cabut2 bulu ketiak dpn tv n terabur atas karpet tuh, kotorla wei, aku segan nk tegur bnde2 cmtu...karpet tu dahla ntah bile nk basuh...toilet tu, spender ko jemur tuh ikut suke je bile2 ko nak, family aku dtg n gune toilet tuh, ade spender, xkn ko xsegan...toilet tu bkn hakmilik ko sorg...mesin bsuh tuh, bkn aku xbg ko gune, tp ko slamber je campak bju2 dlm tu n xmsukkan smule, pastu rendam bju ko lame2 dlm mesin bsuh...pasal makan pun same, ko kalo rse nk masak, beli r brg, xkn tiapkali aku nk beli brg aku kene kutip duet ngn ko, aku bkn jenis yg mntk duet org sesuke ati...aku ajak ko beli brg, ko xnk...tu yg aku xphm...kdg2 smpai aku terpk, elok r ko asing brg mknn ko..aku pon bkn org kaye sgt, aku tanggung adik aku lg, dhla minah tuh kuat duet gak.....itu sbbnye aku saket ati sgt...tp sekurg2nye aku x ckp ko betine sial, n aku x post kt fb psl ko kan...kalo ko rse xnk amek pot psl komplen2 neh sume, up2u...aku dah bgtaw sume, sbb ko yg nk taw...kalo ikutkan ati aku, aku nk biar ko sedar sndri ape sbbnye aku mcm sombong ngn ko, tp ko tetap xprsn...pelik...so aku bgtaw jela...ko nk ckp pe pon, ckp r...sbb aku xrase rugi pape pon...
beb, meh aku nak gtau ko..ape yg ko tuduh aku tu seme x berasas..yg aku buleh terima cume pasal cabut bulu ketiak tu jer.. yang lain2..seme semata2 tuduhan ko dan alasan ko jer...aku xsangka ko ni upenye manusia macam ni..Subhanallah..bagi lah aku kekuatan Ya Allah.sebab boleh jupe ngan org mcm ko..seremeh2 hal gni.ko leh nak cari gado ngan aku..terutama pasal TV tu..yg tu paling aku rase nak gelak guling2 rasenye..kalo org bace kan..mesti org kate ko ni cacat..cacat akal..kalo aku tgk dpn pon bukan halang ko pon.aku duk sipi2 je.aku bukan jenis xreti bahasa.dh la tu tv ko pastu aku nak conqer..hei ko silap org la beb..aduhai..kwsn tv tu luas lagi.ko xleh duk tmpt lain ke? bukan duk lam bilik gelap yg ruang dia sempit terhad je..kalo mcm tu boleh gak ko nak marah aku.sengal betul lah.
then pasal makanan..yg ni paling aku rase tuduhan ko paling melampau yang amat beb.aku bukan jenis manusia xreti malu mcm yg ko tuduh tu.makanan ko aku xsentuh tau...sebab aku masih boleh berpikir waras itu bukan mknn drp duit aku.xkan aku nk bedal licin smpi ko sndiri xsempat mkn kot...kalo ko nak tahu. MINYAK MASAK, AYAM, TELOR, KICAP, SOS, aku beli sendiri tau IKAN pon aku beli jugak. then aku bile masak jemput jugak ko tau..tp ko ade jemput aku? ko mkn ngadap je 2 ekor ngan adik ko tu depan tv. tp aku relax je.xde pon nak hangin xnak tego ko.perangai ko kan memang melampau tau..
pasal mesin basuh ko tuh..aku pakai pon 2x je beb..ko tuduh aku rendam baju lama.ade smpi 3,4 hari ke? setahu aku.bile aku basuh..aku tgu smpi siap spin..xde pasal aku nk rendam lama2.bile plak aku punggah baju ko dlm tu then xletak balik.bile beb? seingat aku , aku letak balik.aku bukan jenis org xreti pk mcm ko lah weh..suke wt tuduhan melulu,ntah2 adik ko yg buat mcm tu then ko tuduh aku..ko lupe masa ko gaduh ngan adik ko dulu, lupe ke? aku xleh tebeng betul ngan org cm ko ni..pndi ko reka cete kn.xpe2..mentang2 tu umah ko , ko leh wt suke2 ko kan..
pasal spender plak. masalah yg aku xpuas ati..masa family ko xde pon ko campak2 gk spende aku ape pasal?ape alasan ko? adik ko pakai bilik air ko...tp kucen ko masuk bilik air tu berak kat ctu.ko xnmpk lak salah ko ek? manusia kn.nmpk slh org jer.dh la cmpak spende aku gtu je.ko lgsg xrase berslh kan..aku x maafkn ko tau..aku xde sekeji ko lah wei kalo aku geram pon ( smlm je terlepas tulis betine syial ). tp aku rase memang ptt ko dpt gelaran tu slps ape yg ko tuduh aku ni..aku seyesly xleh terima langsung alasan2 ko ni..
kalo aku lah kn.aku malu tau nak tulis alasan cm ni.tp ko jenis bangang..benda kecik ko nak besarkn..memang ptt org xsuke ko weh..tapi xpelah..sbb tu umah atas nama ko kn.aku kena redha dan pasrah jer.aku pon nak pindah.xsanggup duduk ngan org mcm ko.nnti mkin lama ntah ape lgi ko reka cete pasal aku...mesti kwn2 ko dh pandang buruk pada aku kn..takpe Alhamdulillah beb..
adui..penat tangan aku duk cete pasal ko..dah2 sekian saje adegan gado2 aku arini yer.hihihi...korang jgn takut eh..aku marah kejap je ni...ngan korang aku okey je.




 
nota bulu ketiak : korang nk tahu aku cabut bulu tiak aritu sekali je kot.tp dia punye sentap mcm tiap2 ari aku cabut..org kurang normal mcm ni lah kn.hikhik...chowww

5 comments:

Kinot Awi said...

yunk.... mcm sial je! aku x pedulik! aku nak ckp cmni gak! aku knl ko da 13 thn x prnh pun rs ko ade perangai cmtu. dia yg br knl ko x smpai sthn, da bising2! wat d hell la pompuan tu... mcm puki je...!!! amek kooo!!! hatuihhhh!!!! (sape cari psl ngan bff aku, mmg aku hangin 1 bdn! pns3!!!)

anis aniesa said...

dear,mcm dah mkin parah je..adoi,sabar jelah k..anis pon x bole nak komen lebey..orang yang mengalami lebih memahami dan merasai kan?klu pindah tu cre terbaik.better buat..=)

anis aniesa said...

read this if u don mine..

http://anisaniesa.blogspot.com/2011/04/konflik-dengan-kawan-apa-yang-patut.

Cik Cammy Lia said...

kinot : tahu xpe..mcm sengal je alasan dia weh..dia langsung xde point nak salahkn aku tetibe benda kecik gtu dia nak amik port.budak pikiran sempit mcm tu la.mentang2 seme brg dia kn.tp time byr letrik nak plak sama rata..brg letrik x bagi aku gune.mcm sial je pangai

anis : okey nanti sy bace eh. entry tu khas untuk sy ke? hikhikhik ( Perasan )

asmaiya said...

cian molek ah lok . .2 ah nasib kakak ku yer . .gni ah . .mai org bowok kak g mandi bngo lu , pah kito tgok perubahan gane pah ni . .buang bala . .usaha tgga kjyaan . .huhuwakakaka