Tabung

18 April 2011

Kau Akan Terima Pembalasannya

Alahai lamanya lah aku bertapa kan..dah bape hari aku x update..duk kepam2 idea ape nak tulis , nak share ngan kawang2 semua. hehe..pening pale..susah kan bile idea ni xpenah nak ade hehe...just BW je tiap2 hari.. pahtu tgl jejak kat entry kawang2..itu jelah rutin harian ku..di tambah lagi ngan ketidak hadiran bos ke opis. lagi lah byk masa2 terluang aku mengadap pc nih.hehe..bosan pon ade jugak.tp bile bos ade terasa serabut plak ahaks..adoi..cmne..idup memang xpenah nak puas dan xpenah bersyukur kan.manusia2 memang dilahirkn begitu..dah elok2 pon masih x puas hati..hehe..selalu je pandang org lain lebih dari kite..tapi kite xpandang plak org yg kurang dari kite..sebab tu smpi bile2 pon kite xkan penah rase puas dan bersyukur, betul x kawang2 ku sekaliang..

sebenarnya.arini terlintas nak cete pasal seorang blogger ni..kesian betul kat akk ni..memang Tuhan betul2 nak uji dia.mcm2 dugaan dan bertimpa2 beliau dpt..tp beliau amat tabah sekali..saya salute lah kat akk.. walau pon kat blog akk gelak2, cete pon sempoi2 je dalam nada penuh kesabaran..maki2 akk pon masih lagi berlapik..kalo org lain yang melalui nye..xtahu la cmne kn..

kawang2 bygkan lah.. dalam duk sarat mengandung, dapat plak perkabaran suami p pinang pompuan lain dalam diam2..lepas tu terbongkar plak..mau x nek darah tggi kawang2 semua.rasenya kalo jenis kurang semangat mesti dh meroyan, xpon sawan kot kn.tp tidak pada akk ni..dia relax je berhdapan ngan suami dia. dia buat mcm xde pape yang berlaku..masih lagi layan laki dia ngan elok.ckp elok2..adoii kalu aku la yg kena mcm ni..mau mengamuk kot2 silap haribulan habis brg2 kat dapur dh terbang hehehe.ganas kn kan kan??
tapi aku salute jugak dekat anak2 akak ni..walau pon masih kecil , diorg mengerti penderitaan yang ditanggung oleh mak diorg..selalu bagi kata2 semangat kat akk ni..pandai betul diorg amik hati mak diorg kan.kalo kite yg besor2 ni pon lom tentu leh buat mcm tu..ntah2 biarkan je mak kite mkn hati sorg2 ngan pangai ayah kite..tol x? korang bygkan lah lagi, dalam duk sarat nk bersalin da pon, suami masih buat xtahu. doc dh ckp mcm2 kat baby lam perut..ade yg kata akan cacat la..baby kurang berat la.lahir xckup kg lah. seme tu dilalui sorg2 oleh akk ni tanpa sokongan daripada seorang lelaki yang dipanggil suami.kalo korang agak2 cmne ek? kalo aku lah kn..ntah la..memang berendam air mata sentiasa. Hanya DIA yang tahu kan penderitaan yang ditanggung umat manusia ni.

korang nak tahu pompuan yang rampas suami akk ni..boleh plak langsung xde perasaan bersalah. Ada 1 ketika akk ni komen TAHNIAH pada gambar pertunangan beliau..boleh plak dia balas THANKS n SORRY..sory pe kejadahnya..ko dh rosakkan hubungan org pastu nak sorry..kalau xtahu xpe.ni dh tahu org tu mcm mane.tgh sarat2 mcm tu..adoi xphm la..dh sesama pompuan , xkan xpaham isi hati..xpe..org kata roda tu bulat, xselamanya kite duk atas bergembira atas kesengsaraan org lain..aku harap akk tu akan terus maju bersama anak2 comel beliau 3 orang. semoga anak2 akk menjadi anak yg soleh dan solehah ...kepada Pompuan perampas tu...kalau ko nak anak sgt, buat lah sendiri..kan ko dh amik laki akk ni..buat lah ank byk2, xperlu nak rampas ank org plak..dh rampas laki lepas tu ank pon ko nak kebas..manusia jenis apa ko ni ek? xphm betul r ade manusia berhati kering dan batu mcm ko ni..xlama lagi ko mesti dpt balasan.. semoga ko berubah yer cepat2.huhuhu..

kepada akk tu, sy tahu walau pon akk tulis kat blog mcm hepi2 je kn, dalam hati xde sape yg tahu kan.. akk jadi kuat mcm ni sebab anak2 akk kan..bagus mcm tu..jgn tunjuk kite as pompuan lemah...lelaki2 ni ingat kite xmampu survive tanpa mereka kot kn..xpe..sape yang benar xperlu takut..HANYA DIA YANG MAMPU TLG KITA..so doa lah byk2 yer akk semoga dipermudahkan segala urusan..amiinn..chill akk.. caiyok2..


oppsss..entry kali ni mcm terpanjang plak kan.xpelah..entry beremosi memang mcm ni hihi...geram betul kat pompuan perampas tu..nauzubillahi minzalik..mintak2 dijauhkan drp pangai mcm ni..merana dunia akhirat huhu...selamat membaca hehehe


nota bulu kaki curl : bace plak blog si Pisang tu memang leh wt aku meroyan dan sawan kalo aku berada di tempat akk tu..huhu..mintak2 dijauhkan dari malapetaka gni.moga2 my future hsband xde wat pangai gni.. hukhukhuk

7 comments:

Qaseh dalia adelia said...

hehe dah baca blog sis tu ..n baca gak blog pUan P tu semoga dia tabah jalani n bangkit dari kisah lalu .. insyAllah .. dia seorang yg kuat

Cik Cammy Lia said...

eh3..boleh plak kamu tahu akk yg mane yer..hehehe...okey thanx

chiah_ismile said...

tetibe rse cm mate begenang....waaa....

Khuzrin Kamarudin said...

Hmmm... speechless...

Cik Cammy Lia said...

kesian akk tu kn..bace plak blog si Pisang tuh..adoi..memang sakit betul jiwa kalo sy berada ditempat akk tu..mau meroyan rasenya. mmg sejahat2 manusia la si Pisang tu huhu.. sabar jelh

alongxp said...

mmm... pintu syurga menanti akak tu... sy pnh jumpe tau satu note psl poligami tu...xpe...nnt sy cari n saya wat entri tu ye?

alongxp said...

mmm...mgkin entri ni sesuai... http://kakicandid.com/blog/?p=1109