Tabung

22 January 2013

Gaji + Bonus 2013

Assalamualaikum...

Perghh meleleh airliur baca tajuk tu kn.haha...tapi kejap je meleleh..dlm 2,3minit dh meleleh air mata plak..hahaha..sebab sedih duit dh berkurang...kahkahkahkah...

Pagi tadi singgah kat Petronas, nak check betul ke gaji masuk rini..Masa tu ad la dlm 4,5org kat mesin ATM..Amik awal2 pagi senang nanti ptg dh x pyh rebut2 ngn org lain..Aku gerenti ptg pas keje nanti ramai gila yg akan serbu mesin ATM tu.hehe...

So bermulalah agenda aku membayar segala hutang piutang..huhu..Dan bermula jugak bulan ni bertambah hutang aku n hubby..Sebab dah ada baby white tu..Takpelah..Pejam mata je byr segala2 nya.huhu..Harap cukup lah untuk menampung kehidupan aku n hubby berdua.. Oppppsss, lepas bulan 3 nanti sudah bertiga yer..wahwahwah..Mampu ke??? Gooooo onn jelh labu...

Petang ni pas lik keje, singgah RHB byr untuk baby black dlu..Then singgah pasar beli barang dapur plak..Sekejap je duit byk dlm purse, dlm sesaat leh ilang gtu je.hahaha..Pasrah jelah ye dok?? Xkan nak kepam plak duit2 tu...Bukan boleh jadi emas pon.hehehe...Aku tahu korg semua pon mcm aku gk kan..hahaha..so kite serupa je..Yang tak serupa jumlah duit yg ada je..Korg byk, aku sikit jer...belom smpi tgh bulan dh nyawa2 ikan..hahahaha...Boleh byg tak cmne???

Eh, ad x kwn2 blog yg main kutu? Aku nak join skaki la..dpt sumbang rm50 pon jadi r..sekurangnya ad lh jugak time terdesak tu nak pakai..Sbb aku ni bukan kaki simpan duit..So kalo main kutu ni,ada lah jugak simpanan kn??huhu...Kalo ad yg masih x ckup korum tu, sila lah maklum kat aku ye..ni masih awal taun so sempat lg kot kalo aku nk join.hehehe...Lagi pon bulan 12 ni nak kne byr roadtax Baby White aku tuh..SO boleh lah guna duit kutu..Harap2 ad lah yg sudi jemput aku join group kutu korg ye huhu..

7 comments:

kata kila said...

kila tak gaji lagi :( tak bonus pun . o kecewa. hahahaha

nak jugak main kutu!

kata kila said...

EHHHH BACKGROUND KITA SAMAAAALAHHHH OMG HAHAHAHAAH.. SORRY TERSAMA PULAK. :(

ibuhebat said...

hehe.. drp main kutu baik wat part time bisnes. tgh bulan ada income. jom ;)

Cik Cammy Lia said...

kila : oit2 ko nape provate blog? cmne aku nk komen ko lagi pahni? huhu...pandai ko ek..mencik tau...


ibuhebat : business ape tu sis?? mmg ad jugak buat, tp tuh la mcm entry atas tu bedak arab hehe...

ummiaiman said...

Syukur dah dpt gaji dan bonus...saya adalah ibu kutu di tempat kerja saya...hihi
Salam ukhuwah dan salam perkenalan drpd : suteraungu87.blogspot.com

Mimi Azirah said...

duit skang mcm air

QasehnyaRania said...

ok la tu ada bonus :D

kutu?best gak tu :D