Tabung

04 January 2013

Tak tahu nak gambarkan perasaan time ni cmne

Selamat petang...

Tetibe arini aku berentry petang plak kn...Pelik dan Ajaib..Aku sendiri pon heran dgn diri aku..hehe..
Skrg ni tgh ujan melimpah ruah, lebat-selebatnya...dgn guruh dan kilat..So bagi aku yg dtg keje naik bas ni, terpaksa la tunggu smpi hujan reda..Xtahu lah tu dia reda pukul berapa plak ni..kalo kul 10 baru reda cmno tuh?? Sbb tu tajuk aku mcm tu..Xleh nak gmbrkan..sedih ada, sakit ati ada...mcm2...

Sebenarnya aku sakit ati dgn seseorg..Dia janji nak buat something untuk aku dan incik husband, tp dia x tunaikan...memang aku hangin gila2..sebab aku dh berharap sgt..tambah lagi dgn keadaan aku dh sarat ni..lagi aku berharap aku dpt cepat benda tu..Aku dh xlarat wei nak jalan kaki ke bus stop tu..Laki aku plak keje jauh..nak tunggu dia dtg ambik..Ntah pukul berapa baru aku smpi umah..dgn keadaan hujan gni..cnfirm2 jem mmg x hingat dunia la..Husband aku pon parking kete jauh daripada opis dia..Dia tu dh la bertongkat.Kalo kat opis dia pon hujan, alamatnya dia pon terpaksa la menunggu ujan reda jugak..Dah tu..cmne..Ak mmg xleh nak tunggu dia..So benda2 ni semua buatkan aku hangin sangat2 dgn org tu..

Minggu lepas kata hari rabu dh boleh amik...ok fine..ktorg mmg suka lah kn..Ak pon dh xpyh penat2 tunggu bas lagi...Dh smpi harinya, tetibe dia ckp..hari khamis plak..Ok fine..boleh lagi terima..Sbb dia kate ad lori xmo hantar brg tu kat cni...Ak xkisah lagi sbb Minggu lps, mmg dia ckp..klo x hari rabu, hari khamis la kn benda tu dapat...So aku tunggu lagi...Lagi pon Rabu lepas husband aku MC so, xde lah aku nek bas kan..sbb tu aku x heran sgt..

Tetibe smlm ktorg ni tunggu la jugak feedback drp dia, langsung xde...Sll nak ktorg yg followup..patutnya kami customer dia lah yg kne terangkan pada kami cmne2...ni tak....sape x angin kan? kalo korunk pon korunk angin...Dia kate lori yg bwk brg tu excident..Tapi mujur bukan lori yg bwk brg aku,tp brg lain..Cuma yg jadi stuck brg aku tu sbb polis buat urine test kat semua driver lori,so lori xleh nak jalan lah..Ok fine,dh tu nak kata ape kn..Nak maki xboleh..so kami sabar lagi...

Then dia JANJI, korunk tgk aku caps lock tu JANJI..ckp kalo lori xdtg jugak Jumaat bermakna hari ni lah, dia, bos dia dan kawan dia akan pegi amik sndiri brg tu bwk dtg cni..SO kirenya ptg ni kami dh boleh dpt brg tu...ak n husband mmg pegang pada janji dia jelh..ok, kami terima alasan yg dia bagi dan janji yg dia ckp..Tapi, smpi ke ptg ni xde lgsg berita pasal brg tu..Husband aku pon dh mls nak tanya2 lagi..kang ad plak tanya dlm marah plak.Kalo boleh xnk la ad masam muka kn,sbb kite awal2 beli dgn cara baik..So ak suh kawan aku tlg tanyakan sbb kwn aku tu yg rekemenkan ak supaya beli brg ni ngan brother tu..So dia tanya kan lah..Korunk nak tahu ape jawapan bro tu bagi.. ESOKKKKK...ye ESOOOOKKKKKK plak.. Confirm esok, dia kata...perghhhhh...ak mmg berapi gila je dgr kwn aku gtau gtu...

Dia kata kalo dia pegi amik sndiri arini, nanti kalo jadi ape2,dia kena tanggung..risiko la kononnya..Dh tu kalo tahu mcm tu apesal dia buat janji smlm? Kenapa x pk dlu sblm berckp..Konon nak bg ati kami sedap la ble ko janji nak g amik sndiri..Padahal sbnrnya janji ko tu buatkan keadaan lagi tambah parah..Dia bukan x tahu aku ngah sarat gni.nak jln pon dh senget2 da...Habis tu kalo esok xde jugak cmne? Ape patut aku buat ni?? nak nangis pon ada jugak..Dh la xleh nak balik umah lagi time mcm ni..Tuh sbnrnya wt aku semakin tension..Xde lgsg kwn yg offer nk mtk tlg hantar ke apa..ak ni jenis x suke mintak tlg org, mintak simpati pada org..Nasib lah kn..time susah...xpelah..aku kne hadapi jer..

Terpaksa la tunggu husband aku amik..xtahu la pukul berapa bru dia smpi ni...Terpaksa magrib kat opis la...nth2 Isyak pon kat cni jugak...Pasrah dan redha..Semoga lepas ni ada hikmah di sebalik semua yg jadi ni..aku harap..Doakan semoga lepas ni hidup aku n husband berjln lancar ye kwn2.. TQ





***mekasih sgt kat kwn ak ni yg sudi amik aku walaupon dia sbnrnya dh smpi umah,then umh dia pon bkn sealiran ngan umah aku..mekasih sgt2.xtahu nak ckp cmne...***

5 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

barang apa?? hahahaha.. tak paham cuma paham kisah janji tak di tepati je

Yasmin Aris said...

hohoh. kesiannyee. sabo jelah kann

Rashid said...

Itulah .. janji memang senang diucap tapi nak tunai tuu. Kalau dia sebut insyaAllah kan rasa sejuk juga hati ..

Warna Warni Kehidupan said...

janji tidak ditepati memang menyakitkan hati..sabarlah..

ummiross said...

Salam ukhwah Cammy Lia..

Laa kesiannya, tension kan kalau janji tak ditepati.
Ummi doakan moga dipermudahkan Allah SWT segala urusan selepas ini. Take care ye, duduk pejabat sorang2 tu.