Tabung

17 January 2013

Telinga Pekak / Tersumbat

Assalamualaikum...Selamat Pagi

Arini besday bos aku..Selamat Hari Lahir Bos..Malu Ak tadi bos ckp ak lupa besday dia..hehe..PA jenis apa kan..Memang niat sblm2 ni nak wish,tp blh plak lupa rini 18hb..Aduhai..Baru nk tunjuk jadi PA yg bagus.hahaha..Korg rasa patut ke aku beli kek? Tapi bos aku ni.Vegetarian tegar..so kalo aku beli kek pon bkn dia makan..Adeh...Ke nak beli hadiah?? Hadiah apa ek?? Aku ni gaji kecik je..Segan plak nk bg adiah murah.hehehe...Ape pon td aku dh wish kat dia,Kire memadai lah tu kn?? ekekeke..Aci cmtu??

Okey, balik kepada tajuk entry aku kali ni..Korg penah tak rasa cmne telinga tersumbat/pekak? Penah tak lalui benda ni untuk jangka masa lama?? Aduhai, aku skrg ni tgh alami..Aku agak dh lebih seminggu kot..Sblm2 ni..bgn pagi je dia pekak skjp,pastu dlm beberapa minit dh okey..Tapi sejak seminggu lbih ni, ak perasan...Pekak bgn pagi tak elok2 jugak sampai skrg..YA Allah seksanya rasa tau..Ak bukan pe, kan jaga bos..kang bos suh aku buat pape, aku tak dgr,masak plak kang..Malu pon iye jugak.hehehe..Tapi mjr stkt ni..Telinga sblh kiri aku ni masih berfungsi elok..Yang tak elok cume belah kanan..Ak tak pasti ape punca dan penyebab jadi cmni..

Sebenarnya, ak memang tak suka korek telinga tau..Lubang tinge aku ni sempit/kecik jer..So aku x berani..Dlu masa kecik2, boleh la suh mak aku tlg korekkan..Sbb dia sll membebel kalo ak x korek tinge..Tapi skrg ni dh besar dah nak dpt baby pon, xkan nk suh org korekkan lagi tol x?hehehe...tapi ak nak korek sndiri, memang ak x buat la..Ak biar je mcm tu..Ak pon ada la google, sbnrnya mmg x elok kalo korek telinga.Kalo rasa nak buang taik tinge tu,better g klinik cuci..Lagi selamat..Skrg ni aku tak tahu nak g klinik mana..Ak segan la nak pegi,kang terkejut plak doc tu tgk taik tinge ak berketul2..hehehe..Cmne ye nak buat??Tp seyes aku mmg xkan korek sndiri..

Tp kan, dri pembacaan aku...Taik tinge ni dia auto akan kuar walau kite x korek..Sbb ak sndiri pon penah alami..Tgh duk baringkan ttbe rasa cm ad benda tergolek..sntuh2 tgk taik tinge.tp xde lah besar2 gedabak punye taik tinge...yg kuar tu ckit je.hehehe...korang ni...tapi yg aku heran nape aku pekak skrg ni..Padahal aku x korek pon.Nak kate cottonbud tersumbat dlm tinge,sgtlah mustahil.. uwaaaa...korg,tlg lah aku..Ak x sanggup la jadi pekak mcm ni lama2....Ad klinik yg korg boleh suggest tak??Kalo private byrn dia cmne plak ek? Mahal tak nak cuci telinga ni? huhu...


Ni aku menaip ni..bagi aku keybod mmg xde dgr..tp ak xtahu la bos ak dgr tak..Kang dia dgr...mcm bunyi aku bz je menaip x benti2 hahaha...bajet cm wt kje kan.pdhl duk wt entry kat blog psl taik tinge wakakakkaka..


ps: please korg help me!!!!

1 comment:

Mohammad Amirul Iskandar Azizan said...

Assalamualaikum.
Saya rasa..saya mengalami masalah sama mcm cik/puan.
Tp baru hari ni hari yg ketiga.
Hmmm..sedih sgt !!
Esok baru nak gi hospital.
Hari ni raya haji.
Selamat Hari raya Haji.