Tabung

29 January 2013

Semua Benda Tergendala Gara2 .............

Assalamualaikum..Selamat pagi kawan2 blogger..
Semua sihat2 aje ke arini? Alhamdulillah...


Sory lah hampir seminggu blog ni x ber update..Cammy cume bukak dashboard je..Bace blog kawan-kawan pastu komen...yg mane Cammy rasa nak komen la.hehe...Tapi nak buat entry tu rasa mcm xde idea jer..Xtahu nak cete pasal ape..Cammy memang xde bakat bercerita la..kan ? kan? kan? hehehe..

Berbalik pada tajuk kat atas tu kan..Sebenarnya ujg minggu lepas plan nak balik kg Cammy kat Terengganu nun jauh di Pantai Timur sana...Plan memang dh awal2 da..Cantik punya planning.. Kawan-kawan pon tahu kan, Cammy nak buat majlis lenggang perut..Adat org2 tua..Sebab anak sulong kan..Tapi xde lah majlis tu semata2..Ma Cammy nak buat doa selamat + Solat hajat jugak...Tapi last minit ( ari khamis,24/1/13 ) tetiba tak jadi plak nak buat majlis tu..Memang Cammy frust sangat..Yelah bukan senang nak dpt cuti kan..Cammy xpelah, si hubby tu susah betul nak dpt cuti..Apply lah 2,3bulan sebelum pon, belom tentu approve..So xpelah, Cammy redha jelah kan, nak wt cmne,dh pantang larang bidan tu xleh buat time Bulan Menaik, xkan nak marah2 plak...Cari punya cari date, last2 pilih 2/3/2013..Cammy dh hampir nak meletup da time ni..Tapi xpelah..Arap2 menjadi lah plan nih...


Then pada 25/1/2013 plak dalam pukul 5.00petang dapat lagi satu berita yg kurang enak dan buat Cammy rasa nak menjerit je kuat2...Rasa nak pegi lempang n terajang orang je time tu..Haih..Sabar jelah..Hubby gtau dia kne keje ari Isnin (Thaipusam). Perghhhhh sangat menyirap hokey....leh byg tak cmne..Ktorg plan nak balik Ganu malam tu tau..Tetibe dpt berita cmni..Terus down,xde mood nak balik kg..Yelah, perjlnn dh la jauh..Tak kan la shari je nak balik kg, xberbaloi langsung...Kesian akak + anak2 dari PD, dh otw dtg umah Cammy sebab dia nak tumpang jugak balik kg..Husband dia kne keje so xleh nak ikut balik...Cammy dh serba salah dibuatnya...Last2 memang ktorg tak balik kg, Melepak je kat umah malam tu..Kesian kat anak2 akak Cammy sebab dorg nak sgt balik kg..Sorry ye anak2 buah achik, lenkali kite balik okey..huhuhu...


Akhirnya, Cammy ajak Hubby balik kg dia je pagi Sabtu tu..So tukar lah..CNY nanti blik kg Cammy plak..Xtahu lah jadi ke x balik..Sebab time tu rasanya ongkos pon dh kurang..Tgk lah cmne..Kenduri kawen pon byk plak..xtahu nak pegi yg mane 1.....Adiah kawen lagi nak kne beli...


Gara-gara xdpt balik T'ganu, byk barang yg xdpt di beri kepada empunya diri.. Pet Pet anak buah 2pek, novel 1paper bag besar xdpt nak bg kat anak buah..Jus delima n jus kurma xdpt nak bg kat Ma..Arghhhhh memang byk la benda tergendala...Kenduri kawen kawan xdpt pegi..Padahal awal2 dh janji nak pegi..Seyes Cammy sgt sakit ati dgn pengurusan tmpt keje Hubby..Dorg memang penindas.. mentang2 Hubby Cammy x mampu nak lawan.Takpelah, harap2 ad rezeki lain untuk Hubby Cammy berkhidmat nanti..Korg doakan ye.. :-)

2 comments:

izan mama mia said...

kita hanya mampu merancangkan...lenggang perut adat lama...tak penting sangat kot....masih ada yg amalkan ker...sll kita bt doa selamat saja..rasanya,..lenggang perut tuu..cam alas beberapa helai kain batik kat perut..pastu..kain tu sedekah kat org kan...rasanyalah..sbb dah lama tak dengar org buat..

Aku Penghibur said...

sabar yer... biaselah cm tu , mungkin ada hikmah yang kita sendiri tak tahu