Tabung

02 July 2013

Checkup Arfan 3 bulan

Selamat pagi..

Smlm 2/7/2013 pegi Klinik presint 3, sambung checkup untuk Arfan selepas checkup di kampung selama 2bulan..

Pegi pukul 8.30, memang agak ramai la...dapat no giliran yg ke 24..Pukul 11 baru tiba giliran..Agak2 lama tak menunggu? huhu...Sabar jelh..Semalam, hubby join sekali pegi klinik..Mujur Arfan x meragam, dia tido je sepanjang menunggu tu..Dah masuk bilik untuk jmpa nurse baru Arfan bangun tu pon sbb aku kejutkan dia...hehe..lena betul..Bangun2 je sengih tgk nurse..Geram btl kat budak bambam nih..hehe..

Smlm timbang berat Arfan untuk 3bulan 6.83kg..kiranya naik 1.2kg la drp usia 2bulan aritu..Alhamdulillah.. Membesar dgn jayanya..Semoga Arfan terus sihat dan sihat..Yang bezanya kat klinik ni dgn yg kat kg.. Masa kat kg, lepas kne cucuk..Nurse terus bagi ubat demam, tp kat Klinik P3 nih, dia x bg ubat demam sebab nurse kata kalo terus bagi ubat demam, cmne ubat yg di cucuk tu nak bertindak balas..Dia cuma pesan kalo baby demam bwk je terus jumpa doc..Mcm tu plak..Pelik kan...Lain2 plak prosedur dia..hehe..Tp Alhamdulillah Arfan masa 2bulan memang xde demam...Smlm pon dia ok jer..Pagi td hantar umah pengasuh pon xde tanda2 nak demam lg..Harap2 dia x demam la...Ikut gen Cammy kot ni jenis imun kuat...hihihi..

Cammy ingat Arfan tu dh semangat sangat da 3bulan dah 6kg lebih kn, upenya ada lagi yg terlebih semangat tau..Anak sedara kakak ipar Cammy..Baru 2bulan katanya dh 8kg...Dahsyat betul kn..Tu kategori memang xleh nk dukung da tu hehe..Patah bahu kalo dukung lama2...Kusss semngat cammy tgk pic dia..hehe..mcm dh 10bulan..

Yang lucunya si Arfan ni kan, masa nak kne cucuk tu si nurse ada la men gosok2 peha kan, nak cri urat ke nk sapu ubat sblm cucuk tu kan, tetibe Arfan gelak kuat sangat..Terkejut cammy..Ingatkan dia nangis..hehe..Tgk muka dia, dia tgh gelak upenya..Kuat plak tu 2x...Xphm btl nape dia gelak time tu hahaha..Cammy agak la kn dia geli kot org main2 peha dia..tp kan masa kena cucuk dia x nangis pon, just masa ubat masuk mungkin ngilu kn, dia ehek ehek ckit je...pastu diam da...Arfan ni memang gud boy sgt..X sangka cammy dpt anak yg sgt kuat..hehe...Bersyukur btl rasa..Dia x byk ragam...

Next checkup dia 30/7 ni..sebenarnya kn, cammy ni x snggup nk tgk dia kne cucuk..x smpi ati..aritu masa 2bulan, kat kg boleh la mintak anak sedara cammy tlg pegang masa dia kne cucuk..Tp kat cni terpaksa la jugak lalui walau x sanggup cmne pon kn..Tp mjr Arfan x nangis la..Kalo dia nangis memang ngan cammy2 jugak la yg sedih.hikhik

2 comments:

cik gObu said...

wahhh anak akak check up 3 bulan hari tu baru 5.9 gitu

semangat nyer anak awak

~MommyAida~ said...

wahh semangatnya Arfan ni...tempekla gambar bam bam dia yang...medina pn hari tu baru 6kg after 3months..hihi..samalah..tak nangis pon bile kena cucuk..hihihi