Tabung

20 April 2014

Anak Demam

Kul 2pg td anak bangun2 je terasa kepala dia hangat sgt..
Sampai skrg dh lewat mlm ni panas masih blm kebah..
Ptg tadi dh 2,3x muntah...last muntah td byk gila.Semua yg dia mkn thari tu kua balik..
Kalo berpnjgn muntah memang nk bwk p klinik tp mujur dh stop.
Aku dh risau da..Ape kne lah..dia xpnh tau klo dmm siap pakej muntah2 ni..
Husband ak kata patut kne bg ubat cacing da.Sebab mata dia ad mcm biru2 ckit (pestime dgr tnda cacing mata jd biru,korg pnh dgr mcm ni?)
Lagipun Arfan dh cukup setahun mmg ptt bagi kan?
Nt ak nk try tanya org lah mcm mn..Aku dh risau ni pk psl ubt cacing..
Takut kalo cacing tu kua sekor2 mcm zmn ak dlu..kiki..
Ak ad kisah ngn cacing msa kecik2 dlu..nak cete pon malu..hahaha..

Oklah, Arfan asyik merengek jer..tdo xlena dia bdn pns..dmm biasa bdn penat kan lenguh2..
Ak nk bt cmne pn xtahu ni....

gudnite all..

9 comments:

eyka baha said...

semoga cepat sihat adik arfan :)
jom singgah http://eykabaha.blogspot.com/ ;)

husna yusof said...

semoga cepat sembuhhh :)

singgah dari Blog kak mia,, terus follow sini :)

nurul azieda said...

masa ak g klinik bln lepas sbb nia dmm doktor gtahu umur 2 tahun keatas baru leh makan ubat cacing la..xtahulah iya ke idak..sbbnya nia dmm n mntah2 gk ingatkan cacing tp doktor xbagi makan lg ubat tu juz makan ubat demam jelh..pepun cpt sembuh ye arfan :)

Mia Liana said...

semoga arfan cepat sembuh ya..

thanks sudi join segmen nak url #3, senarai blog ada di http://www.mialiana.com/2014/04/senarai-url-blog-3.html

Diyana Hani said...

semoga cepat sembuh..hani follow sini ya

~MommyAqilMedina~ said...

Semoga Arfan lekas sembuh dan tak melarat..demam nak pandai kot cik cammy..nanti kalau tak kebah lagi, cecepat bawak pergi klinik ye..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum sheila datang blogwalking daripada blog kak mia liana http://www.mialiana.com/2014/04/senarai-url-blog-3.html

*semoga Arfan cepat sembuh ya... kesian tengok budak sakit2 ni :(

~MommyAqilMedina~ said...

kena sellau buat spongin cammy..baru lega sikit panas dia tu..lagi satu tak payah pakai baju atau pakai baju nipis je..biar cepat sikit haba keluar..Semoga cepat sembuh ye Arfan..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Kalau anak xsihat..mmg risau sangat.