Tabung

09 April 2014

Tudung

Sekarang ni kecoh betul pasal kedai yg menjual tudung Fareeda tiruan di serbu..Aku x amik port sangat pon pasal ni sbb aku x pakai tudung Fareeda..Bukan pe, sbb aku ni bukan org kaya..Hahaha...Baik aku buat duit tu untuk isi minyak kete ke, buat belanja pakaian ank aku ke, husband aku ke drp aku beli tudung yg rege x masuk akal..Huhu..Lain org lain pendapat.Jgn ada yg nak kondem pendapat aku ye...kihkihkih...

So arini, aku pon sibuk nak buat entry pasal tudung jugak..Tapi bukan tudung Fareeda...Tapi tudung halfmoon..Aku ni skrg buat entry berpandukan benda2 sekeliling..Dan entry ni ditulis pon disebabkan aku terpandang seseorg yg memakai tudung halfmoon..Ececeh..Mcm pengomen tegar org sekeliling plak aku kan?? (Macam lah ko tu betul sgt, kata aku pd diri sendiri..Hahaha) Takpelah...Ni untuk pelajaran aku sekali lah bukan saje2 nak buka aib org dan menegur x tentu pasal...

Macam ni..Otw aku nak p solat tadi (Sebab tu baik sgt sebab tgh menuju nak buat kebaikan kan?? hihihi) aku mengekori bukan ekori la tapi aku terduduk belakang org yg memakai tudung halfmoon..Memang aku akui cantik tudung yg dia pakai sebab ada beading penuh atas kepada dia..Tapi yg membuatkan aku mcm, xleh nak berkata pape sebabnya......Blkg bdn dia nampak...Means..Tudung halfmoon kan jarang..Sepatutnya korg bila dh pakai halfmoon tu kena pakai anak tudung yg boleh menutup leher sekali..Kalo takat pakai skaf kat kepala tu je..memang nyata dan jelas lah nampak aurat yg belah dlm tu so no point ko pakai tudung sbb org still nmpk aurat ko..walaupon bukan 100% rmbut ko nampak tp bdn yg blkg tu aurat jugak kan??? 

Sepatutnya ko buat double layer la kat belah bahagian belakang tu, x kisah la ko pakai anak tudung ninja ke atau pakai tudung 2 lapis ke asalkan yg bahagian belkg dan leher ko x nmpk org lain..Aku tgk pon rasa janggal gila..Sbb still nampak rmbut2 dia yg belah bawah2 tu kan..Allaaaa kalo korg ikat kan, kalo pakai sanggul tu rmbut still akan kuar2 kan?? mcm anak rmbut tu...so mcm x manis nak pandang..aku yg pompuan tgk pon alahai, perlu ke pakai tudung gtu...Mcm nak bergaya je bukan sbb nak tutup aurat ( Aku pon lom 100% betul pon pkai tudung, tp berusaha untuk jadi yg lebih baik).

Aku malas nak buat status kat fb kalo bab2 mcm ni..Sebab ramai kenalan.Kang ada yg terasa (walaupon benda betul) Tapi kdg2 org xleh nak terima dan nanti aku plak yg sll diperatinya..Biasa org akan cari je silap kite..Pdhl bukan kite nak kutuk pon cume sm2 perbaiki lah..Xkan lah dh tahu salah pastu nak diam je kan...Nak tego depan2 kang silap2 haribulan diri sendiri yg malu kalo kena marah..Hahaha..Ak belum alim tahap tu lagi lah...Semoga kita semua terus diberi hidayah dan dibukakan mata untuk melihat sesuatu tu dengan mata hati bukan dengan mata lutut..hihihi..


P/s : Plis like page fb aku ni ye 

1) FB AKU

4 comments:

mOoN IzzaN said...

cakap pasal tudung ni,, semalam g pasar.. ada sorang kakak tu baik punya lilit tudung dia sampai nampak kot lurah t**** dia.. huhu.. sengal betul akak tu lilit tudung.. agak2 la kan..

Asha Lya said...

lya tak berapa berkenan tudung farida tu mahal sesangat..lya pakai tudung harga rm 10 je hihi

permatabiru said...

cakap pasal tudung juga..fareeda mmg utk org kaya2 je la kot..ekskulsif la katakan..huhuhu..xminat+ sayang duet ..sekian!

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, payah gini. bertudung untuk bergaya semata pun takleh gak... kena amik kira aurat yang mungkin terzahir tanpa sedar sebab tu skrg sheila prefer pakai bawal je. sebab kain bawal dia double layer, in shaa Allah. boleh tutup aurat dan terjaga sedikit. kalau nak tegur bab aurat begni, pasti ada yang melatah kepanasan kan. kita tegur sekadar menjalankan tanggungjawab sesama Islam.. singgah menabung libresse sini...