Tabung

28 April 2014

Suami saya

Ini bukan kes nak promote suami ye.hihihi...Saje nak cete pasal dia..Sbbnya dia selalu cakap aku xpnh pn cete pasal dia dlm blog..Hahahaha.. ( hai2 b...ni anje nak cete psl b ni..) Kihkih...Jangan ada yg cakap aku poyo plak ye..Sekali sekala..x salah kan..

Hubby aku ni kalo tengok muka dia memang org cakap garang..Tapi memang garang pon..Kuat membebel kalo x kena cara..kadang aku pon letih dgr dia membebel..Hahaha..Kdg aku menjawab gak, kdg aku senyap je kalo aku dh mls sgt nak layan...

Tapi dlm garang2 dia pon, dia baik..Hehe..Matikk ko kalo x puji kan..Dia suka tolong aku..Terutama kalo bab anak...dia pandai mandikan anak, basuh berak anak, tlg jaga anak..Yelah kalo bukan dia, sape lagi nak tolong aku kan..Aku mn ada banyak tgn nak buat semua keje..Mujur lah ada suami yg blh tlg time2 susah...

Tapi kdg2 tu bermusuh gak, kalo kena time dia mls..Hahaha..Kena bebel dulu baru bergerak..Tapi kebanyakkannya dia pndi buat sendiri la..Mcm pagi tadi..Masa aku tengah solat, dia p basuh berak anak...Aku ingatkan dia buat ape dlm bilik air..Tp dia kan, kalo aku x suruh mandikan anak, dia mmg x mandikan..walaupon pagi2 aku memang mandikan ank..Cuma tadi aku xsempat...Sebabnya tukar pampers Arfan dh lewat kul 5.30pagi td..so aku bajet xpyh mandi la...Rupanya Arfan berak, patutnya kalo aku memang terus mandi je..Tapi sebabkan laki aku yg tlg basuh berak Arfan td so dia xmandikan..aku tgh solat cmne aku nak bagi arahan kan?? (Oppsss bukan arahan sangat, lebih kepada minta tlg mandikan, hehehe) 

So pagi td anto Arfan umah pengasuh tanpa mandi la..Hehe..Arini Arfan cirit xtahu nape...Pagi td kejut aku kol 5.30 nangis2..aku rasa seluar dia habis lencun.Ingatkn dia kencing rupanya berak cirit, hbs kena cadar tilam..Huhuhu...Pagi td dh 2x mcm tu...Aku dh 3hari bagi dia minum Qaseh Junior, maybe penangan benda tu kot panas dlm...Kuarkan segala cairan kahak dia..Harap2 cepat lah elok selesema dan batuk...Tapi ble tgk dia asyik berak nampak kesian plak..Smpi keluar air jer..Huhuu...Perlu ke aku pegi klinik ek??

Haa.....ni tukar kisah laki aku lagi...Dia jugak suka vacuum umah..Hahaha..Kat umah tu kalo bersihkan habuk memang tugas laki aku..Sampai anak aku pon dh pandai..Haha...Dia pegi bilik yg aku letak vacuum lepas tu dia panggil Papa dia amik vacuum tu suh vacuum umah..Kiki..Bijak kan?? Kalo laki ak suh aku vacuum, memang ak x buat..Aku siap cakap lagi "Eh, tugas vacuum bukan tugas awk ke?" haha..okey x aku jwb gtu?? hehehe...Laki aku memang suke vacuum2 ni..sebab tugas senang je kan...just sedut2 je...bukan kena sental2 bagai pon..Lagi pon aku ada keje lain nak buat..kat dapur tu aku rasa mcm xpenah habis keje kan?? pdhl aku bukan rajin sangat pon..tp sbb dapur umah sndiri so terpaksa memaksa diri utk jadi rajin sedikit..kiki..

Apa lagi ek nak cete pasal suami aku ni??? haih..ble nak tls ni lah xde idea..Kalo duk sesaje tu time aku mls nak menaip, ada je dtg idea..Siap bisik kat hati "nanti aku nak cete kat blog la" tp ble smpi masa, ilang ingatan da..Kikiki...
Nanti sambung lagi r...hehe....mls nak mikir..

8 comments:

Farah Waheda Wahid said...

okjer cerita pasal suami, iolss chill jer...he he he... macam papa iolss muka nampak garang tapi hati baik... ^_^

Sheila Salim said...

Assalamualaikum mama. hehe comelnya. bertuah akak dapat suami yang baik dan rajin menolong ni. hehehe suami sheila pun suka bab vacuum, sejak pregnant ni sheila dah tak larat nak menyapu. so ada vacuum ni memudahkan kerja juga. hihiii. siannya Afran sampai cirit air. better bawa ke klinik la. sian dia, nanti takda tenaga nak main2 kanggg ~~~

Sheila Salim said...

singgah menabung darlie sini~~~

acik idah said...

Haa.. sama la kiterr... tak pernah buat n3 pasal sidia.. :D tapi kita belum kena komen lagi... hik3x..

~MommyAqilMedina~ said...

untungnya cammy dapat suami yang rajin menolong..memang penat,kita akan sama-sama penat kan..moments tu memang bernilai..

MyCherita said...


Salam ukhwah..jalan-jalan blogwalking dari senarai peserta Segmen Nak URL Blog #3 Mialiana.com.. salam perkenalan, salam ceria dari MyCherita

permatabiru said...

alhamdulillah dpt suami yg ringan tulang membantu like my husband..kalau mengemas dia la no 1..sy no 2 huhuhu..:)

Anna Shafize said...

hai salam perkenalan semua :)
http://hanyakasihcinta.blogspot.com/