Tabung

20 January 2014

Kesukaan Arfan

Bila dah makin besar ni makin banyak la karenahnya...Ye dak??
Arfan dah 9bulan setengah..
Dah besar da..Sekejap sgt masa berlalu..
Taun lps time ni dia masih dlm perut aku...7bulan..Hehe..
Bila tgk baby baru lahir, alahai rindunya saat Arfan lahir..

tadi p lawat kakak opis, baru bersalin Ahad lepas..
ak memang xleh tgk baby, mmg mintak dukung la hehe..
tadi tlg lap najis dia..baby baru lahir najis dia kaler hitam..
Banyak dia berak..hehe...teruja ak...aku yg lebih2 nak tlg lapkan najis tu..
bila kwn2 usik ckp suh beranak lagi..
Hehehe....aku xnak lagi..tunggu la ARfan besar dlu..
Aku lom puas nak manjakan dia..
Aku takut ak xmampu nak handle..
AKu ni dh la kurang sbr orgnya.Hahaha..
Kang kesian Arfan jadi mangsa kalo aku penat2 nak melayan karenah ank rmi2..
KAlo dia dh phm xpe...logik jugak kalo nak marah2..Kan??

Xpe, buat masa ni kite main je dgn ank kwn2 dlu..
Kwn2, silalah beranak selalu ye ahahaha..


Seingat aku, Arfan masa dia mula2 blh ckp dulu..
Perkataan pertama dia.. tateh..
Aku mula2 agak terkejut jgk dgr..Hehe.
Padahal ak x pnh ajar..Maybe perkataan tu scara tak sengaja kua kan?
So aku decide word 1st dia adalah TATEH..yg kedua MAMA..

Bahagia rasa bila anak panggil.Hehehe..
Ye, maybe dgn x sengaja jugak dia sebut, baby kan..dia men sebut je..
Tapi aku perasan time dia nangis mmg dia akan sebut mama..kalo time lain xde dgr pon.
So aku rasa memang dia panggil aku lah tu..Hehehe..

Dia jugak dh mulai suka bila aku bacakan nombor..
one..two..three...satu..dua..tiga.
dia dgr je aku sebut mesti dia pndg je muka aku pastu dia sengih
olololo..sweet sgt muka dia..
memang kena cium banyak kali lah kalo dia buat gtu.
Dah la muka tu comey sgt..buat plak perilaku comey2 gtu..lagi geram kan?
alaaa korg pn mesti pnh gak geram kat ank mcm tu, tol x? hehehe..

Skrg ni kalo nak suh dia duk diam time pakai pampers ke, time ak drive ke ak bacekan je nombor2 tu memang dia sengih jelah pndi plak duduk diam..senangkan?
tapi ad gak time2 dia xnak dgr, susah gak..hahahaha..

tp 2,3hari ni setiap kali ak drive p hantar dia pgi2, ak bacekan ABC dan Alif Ba Ta.....
dia buat muka pelik sbb xpenah dgr.hehe.
Lepas ni kena beli buku ABC dan Alif Ba Ta la plak nak bg dia familiar dgn benda tu..

Semoga ak mampu didik Arfan jadi insan berguna..Amiinn

2 comments:

~MommyAqilMedina~ said...

Semoga terus membesar dengan bijak dan sihat ye Arfan..Semoga Mama dapat membesarkan Arfan dengan sempurna..AMin

tenku butang said...

heee.. tersenyum sorg2 baca entri ni.. cutee