Tabung

26 January 2014

Rezeki Kecil

Sabtu lepas..
Dh lewat petang pon keluar..
Mencari kedai untuk mkn tengah hari..
Hahaha...Kol 5lebih kot mkn tengahari..adoii..
Kami kalo ari cuti mcm ni la..
Mlsnya nak keluar...Sanggup berlapar..kiki.
Kat umah xde lauk lgsg..sbb tu ak x masak pape.
Mujur ada biskut.Telan jelah yg ada smpi ptg.
Sapa suh ko mls sgt kan nak keluar hehehe.

Ktorg p mkn kat Tat Nasi Ayam, Bangi.
Aku mkn nasi ayam biasa..Laki ak mkn nasi itik.
Aku xtahu la rasa mcm mane.
Laki ak nak bagi ak try tp ak xnak..
Ntah mcm pelik je mkn itik.hehehe
Family ak xpnh mkn, tu ak pelik..Untuk org len kalo dh biasa xde pape kot.
Konon nak ajk pakcik husband lepak sekali mkn.
Tapi tunggu punya tunggu x smpi2..
Dah nak mgrb da..Last2, ktorg balik je.
Rupanya kete pakcik husband bocor..Hadoiii..
Jenuh duk tunggu bukan dia nak ckp awal2..


Lepas tu p nyinggah kat kedai..Beli lauk dapur.
Aku beli ayam sekor ngan ikan merah (untuk Arfan)..
pungpang pung pang beli..Habis la dekat rm40.
Alahai, beli ckit je..Zmn skrg ni kan..duit 50 tu mcm 50sen da harga
Uwaaa.....acaner la zaman anak aku skolah nanti.
Harap ekonomi keluarga ak pn berubah la nt.fuuuuuhhh :-)


Nak dijadikan cete rezeki yg menjadi tajuk entry ni kan..
Aku nak p beli termometer..
Alaa yg sukat suhu badan tu la kan?
SBlm ni memang dh ada..
Tp masa Arfan masuk wad aritu, ak xtahu jatuh kat mane.
Memang ak letak dlm beg Arfan tu tp ntah maybe sb kelam kabut kot, ad jatuh mane2..
Untung la sape yg dapat, dan rugilah ak sbb kena beli baru..Hehehe
So ak pegi gurdian..
Tgh2 duk beratur, ada sorg kakak ni depan aku..

Dia tanya ak beli brg harga berapa.
Aku dh cuak da, apesal dia nak tahu plak kan?
Then lepas aku gtau harga terus dia hulur voucher rm5 tu.

Dia kata rezeki awk la dpt..Sebab arini last voucher ni.Hehe.
Aku senyum je..Allahurabbi..Rezeki kami..
Walau rm5, bernilai tu kan .
Terima kasih kakak....Semoga kakak dimurahkan rezeki lg lepas ni :-)

Itu jelah kisahnya..Hehehe.

Yg kali ni aku beli termometer murah ckit brand Gurdian jer..Mls nk beli mhl2, kang hilang lg huhu.

5 comments:

msredcheesecake said...

rezeki yg tak disangka2...alhamdulillah...

Dkna Abza said...

alhamdulilah.. :)

::EIDA:: said...

hukhuk bukan rezeki. untung la sape dapat kakk... termometer badan mahal oo.ida punya ntah mane pergi. hahhahaa

acik idah said...

Itu la namanya rezeki yang tidak disangka2... tiba2 jer dapat voucher RM5 kan... alhamdulillahh... :)

Nur Aliyah Syofia said...

alhamdulillah.. i'm following u from
http://aliyahsyofia.blogspot.com