Tabung

08 January 2014

Sambungan Kronologi Kejadian

Masih di hari Jumaat ye..
Mcm panjang sangat plak kan untuk 1 hari smpi 2 entry..
Aku ingat boleh la  nak pendekkan 1 entry untuk berhari2..Haha..

Jawabnya kena ada beberapa sesi lah ni..Aduhaii..
Ok kita sambung semula 

Sebelum ke hospital Putrajaya..Nampak muka mcm sihat je kan??
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Selepas Arfan kena amik darah, ngamuk2..
Aku bagi susu, terus tido..
Tak lama lepas tu baru aku dapat katil sementara kat wad kecemasan..
Katil ni sementara tunggu ak kena transfer utk masuk wad..
Takleh lebih 6jam duduk kat cni..

Boleh la Arfan lena ckit tido atas katil kan?
Kesian dia tido beriba sebelum ni..

Time ni jam 1 pagi kot...
Aku suh hubby aku balik untuk ambil pakaian2 ak n Arfan..
Kesian jugak kat dia, nak tido atas kerusi mcm tu je..
Aku cakap nanti agak2 nak g spital baru aku suh dia dtg..
So semasa kat wad kecemasan ni, ada la 2,3x doc datang terangkan keadaan Arfan..
Dia cakap memang kena admit, xboleh bg balik umah..
Sebab xray menunjukkan ada jangkitan kat paru2 Arfan..
Tapi doc cakap kat Hosp Putrajaya, katil memang xde 0,kena transfer hospital lain..
Dorg kata akan cuba cari hospital yg terdekat..
Dalam jam 2,3pagi mcm tu x silap, dorg kata nak g PPUM..
Aku dh sedap ati da, sebab anak sedara ak ada belaja ctu, senang la..
X lama lepas tu agak2 dlm 15minit aku siap2, nurse cakap xjadi p PPUM..
Hadoiiii..Aku dh down da..xbest plak rasa mcm ni..
Nak tunggu result dpt hospital mn pon kemain lama menunggu..
Aku rasa kalo org dh nazak, memang meninggal dulu.
Apa punya servis la..Huhu..

So menunggu la aku dgn Arfan...
Aku suh hubby aku datang je..
Time ni dh tahu da yg Arfan kena pegi Klang..
Memang agak jauh la nak ulang alik.
Aku kesian kat hubby ak jugak..
AKu try mtk ngn doc excuse sehingga kat Putrajaya ada 0,
Tapi doc tu mcm xnak je..Dia kata xnak amik risiko..
Mcm la ank aku nazak sgt kan?? Ntah2, dorg saje xnak terima..
Padahal anak aku, anak jati Putrajaya tu..Adoiii..Langsung x kesian kat org2 mcm aku..

Yelah hubby aku kan OKU, aku nak harap dia semua pon x blh...
Ni pon aku suh balik kemas brg pon aku dh kesian, tapi terpaksa..
Takkan nak suh dia jaga Arfan kat hospital plak, lagi r xboleh..Huhu..

Dalam kol 4lebih aku, Arfan,nurse n doc bergerak ke Hospital Klang,
Agak laju ambulans tu bawak..Hahaha..Aku pestime naik, memang agak terkejut la..
Lalu jln ada bonggol pon main sesah mcm tu je..Adoii..Berdegang2..
Tapi sebab dh ngantok, aku rasa terlelap la jugak utk 10minit..
Memang sekejap sgt la kalo naik ambulans ni..Sebab dh laju kan..
Tambah lagi pagi2 buta memang xde knderaan lain da...

Lepas amik darah, ngamuk2, then tido

Ternganga mulut, penat hehehe

Kena pasang oksigen sebab nafas dia laju sangat

Nak pasang benda alah ni pon bukan men susah dia ngamuk..Adoiii Arfan2..



4 Januari 2014..

Dh smpai Hospital Klang tu, terkejut la kami tgk keadaan kat ctu..
Alahai sangat menakutkan..
Ni pendapat aku lah kan?Korg jgn lah maki2 aku plak..
Tambah2 lagi memang org Klang..Kang kena serbu plak aku hihi..
Keadaan wad kecemasan dorg sgt2 sadis..
Mcm tempat untuk banduan2 jer..
Dengan kotornya, smpah sarap merata2,

Lantai yg kotor, darah merata2, dorg xlap pon..
Keadaan wad pon agak ngeri..Katil bersepah2 kat ctu jugak..
Dah la layanan yg kami terima pon agak spoil..
Mujur anak aku tido nyenyak x meragam..
Kalo dia meragam,mau naik hantu aku menunggu dorg punya servis.

Dh siap2 pasal nak masuk wad, ktorg di bawa oleh guard kat ctu..
Jalan nak ke wad pon seram..Hmm..Sape2 yg penah pegi tahu lah kot ape ak maksudkan.
Dh smpi wad, doc Putrajaya dh terang serba ckit kat doc kat ctu..
Then aku dapat katil..
Ok lah..mula2 aku mcm x selesa..
Sebab pestime kena hadap sorg2 kan..Anak sendiri plak tu..
Aku tgk rmi ibu yg tido sekali atas katil dgn anak2, so aku pon join la sekali..Hahaha.
Risau gak takut xboleh tido atas katil tu..Yelah katil kecik je..
Mujur lah aku jenis rendang so ngam2 muat hahahaha...Untung jugak jadi org rendah kan??
Aku x tido pon..Sebab time tu dh Subuh..



cont balik nanti......ntah bape episod baru nak habis cete aku ni..Hahaha.
Jenis banyak membebel drp isi cete, acaner tuh?? Redha dan pasrah jelah korg ye.

6 comments:

~MommyAqilMedina~ said...

Alahaii kesiannya dari {utrajaya trfer Klang..memang jauh dan rasa macam tak patut..kesian cammy n Arfan..Nasib baik semuanya ok-ok kan..Tapi HTAR tu memang dah uzur sangat dan sangat menyeramkan..huhuhu

QasehnyaRania said...

alhamdulillah sib baik ok kan.

saya tak pernah ke hspital putra jaya atau HTAR
kalau mcm tu la persekitarannya mmg agak mendukacitakan la.

Wirda Amir said...

Alalala...kesiannya Arfan..sampai tertido tu...susah juga ye,kecil ke hospitalnya atau terlalu ramai pesakit?akak tk pernah ke sana....

Ibu Lala said...

Apa apa pun moga arfan cepat sembuh. Adoii takutnya dgr hsptl camtu. Dah la sakit. Tgk.keadaan bertambah sakit.
Baru akk tahu yg hsptl.gomen klw x de kosong dia mmg transfer ke hsptl lain ek.

Alhamdulillah sepnjg anak 3 ni keluar masuk hsptl mmg akk yg urus sendiri. Klw nak pg check anak tu mmg bw baju siap siap. So x penat nak ulang alik.

Mia Liana said...

kesiannya... jauh kena transfer tu kat klang...

Masya said...

yaallah kenapa ni?? baru sempat singgah ... maratonlah sy baca ...