Tabung

31 December 2014

Aku Gembira

Arini aku masuk opis setelah 2 hari aku amik cuti kecemasan..Cemas lah sgt kan? hehe..Biasalah pengasuh kena denggi plak.. kesian pon ada.. risiko kalo dijaga pengasuh mcm ni lah..terpaksa amik cuti walaupon ak sbnrnya syg sgt nak cuti akhir2 taun ni.hehe..Xboleh nak smpn banyak..(eleh mcm lah byk sgt baki cuti) hehehe..

Kenapa aku gembira? hehe..Ptg tadi, aku sesaja ajak kwn aku temankan pegi taska opis aku..ricki2 samada masih ada 0 ke tak utk umur Arfan..Sekali bwk Arfan, so senang sikit cikgu tgk Arfan mcm mana kan..Sampai2 jer, mujur lah cg jenis ramah,mesra so nak tanya2 ni suka lah jgk.Kalo jenis masam lepas tu tya sepatah jwb sepatah ni risau gak aku.hehe..

Niat aku memang just nak g tanya2 je tau, tak terpikir pon nak letak trs Arfan tu.Yelah, sebab aku pn xde ckp apa2 lagi dgn pengasuh..Dh la pengasuh kata,taun dpn 2 org budak dh xde..maknanya dia dh x jaga 2 org tu..sebab yg sorg dh masuk taska, sorg lagi antar balik kg..so yg tgl cuma baby jelah 2 org...


Tengah duk tanya2 tu, pd mulanya cg tu ckp dia kena bincang dengan owner taska dulu..Yelah xkan dia nak buat keputusan kan..Aku pn ok jelah..Dh siap tglkan no henpon bagai lah td sebab kononnya, slps dia bincang, dia akan call aku blk samada Arfan diterima ke tak..Yelah Arfan bulan 4/2015 nanti dh masuk 2thn..Dh blh masuk toddler..Lagipon dia memang kena utamakan staff..aku pn mmg bharap dpt la kat ctu sbb memudahkan aku lah kan.xpyh nak ulang alik, xpyh nak bkejar2 pepagi..


Sambil2 duk borak tu, mmg ak perasan gak la cg tu duk perati je tingkah laku Arfan..Arfan ni thu jelh,dia memang mudah mesra dgn org..Org dia baru kenal memang dia x mesra trs..amik masa dlm setgh je lepas tu mesti dh mesra dh..Ok berbalik cete cg td perati Arfan main..Main kerusi bagai kan, siap masuk taska tu lepas tu panggil2 'kakak'.. yg mana budak pmpuan lalu dia panggil kakak... ( ok, nak tahu baru harini Arfan pandai sebut kakak okeh!! pagi td dgr dia sebut, rsa terkejut gila..Rasa hepinya rsa anak dh pndi cakap 1 1 word..dh la jelas gila kot dia sebut tu, lgsg x pelat..Alhamdulillah)


Then tetiba kan tgh ak borak dgn cg tu, boleh cg tu ckp 'blh la start hntr 5hb Isnin depan'.. aku tetibe shock..terkejut weh..Mcm x sangka gila.Yelah td dia kata nk bncg dlu.tetiba dlm masa beberapa minit lps tu dia kata dh blh hntr dh..Aku ni tanya 3,4x tau ,cnfirmkan btl ke dh blh hntr..Cg tu senyum je ckp ' ye ye,blh hntr..cnfrm'.. Perasaan aku,xpyh ditanya lah..Tersgt gembira..rsa nak lompat2 jer.. Aku tgk Arfan, aku harap dia blh trm keadaan baru mggu dpn..Td nampak dia ok je..so Harap2 ok lah nt..Jangan dia buli budak2 kat ctu dh la.hehe.Arfan kan mana takut ngan org..Jgn cg plak dimarahnya dh la..ekeke..


So Isnin ni kena sediakn duit pendaftaran dan duit byrn bulanan..bila dikira2 dlm RM450..dengar2 bonus masuk 5hb..Kalo btl, Alhamdulillah..jangan lah xbtl..matikk aku mane nak cekau nanti..ekeke..Bulanan aku jimat lah sikit lepas ni sebab kat taska ni utk staff cme rm230 jer..


Td aku servey dlm taska tu..utk budak besar Arfan ni dia duduk dlm pagar .. so x bercampur dgn budak2 besar..Ok lah kan..Tp cg dia mulut boleh tahan luas la.haha..seme duk pakat jerit td.. mtk budak2 senyap..budak nampak menikus je masing2.. seme pakat diam.. Arfan time dia masuk dlm sorg ( masa ak duk bincang ngn cg, sbb bncg tu kat lua,bkn dlm taska tmpt jagaan tu) , kua2 dpt sebiji roti..hehe..sibuk je dia..budak2 lain mkn ptg..dia pon nak jugak.xtahu la Arfan mtk atau sbb cg sndiri yg nak bagi...Arfan2, blm apa2 dh berani da..ekeke.Alhamdulillah..Dikurniakan anak yg baik dan mudah mesra ni..




Aku doakan semoga Arfan serasi duk kat ctu dan main dgn kwn2 baru dengan baik... satu je ak perati Arfan ni..dia xblh berkawan dgn budak yg slow, atau pendiam..kalo budak tu diam, dia mudah nk ganas2.. pdhl kalo budak tu main ok dgn dia, dia bukan ganas pon..cme lasak lah.
Harap2 semuanya okey..

10 comments:

Diana Rashid said...

Alhamdulillah..semoga dipermudah kan ...saya pun dengar2 bonus masuk awal bulan 1 ni..kan...

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Alhamdulillah, saya tumpang gembira untuk Mila. Tak sangka cg terus accept Arfan. Mungkin die tengok arfan ok senang nak jaga.
Arfan tak buli orang kot:)

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Anak-anak saya mak yang jaga
(atas permintaan ayah). Sian jugak kat mak. Tapi, ayah berkeras tak bagi orang luar jaga.asben memang tak kata ape..ermmmm...

Mek Zumbie said...

Hehehe biasalah cg kene kuatkan suara tu. Sebab budak ramai. Hahaha...Macam comel je budak arfan ni hhehe

Nur As said...

Waahh Arfan dapat kawan baru nanti. Alaa best nye. Macam nak jadi cikgu taska je. Bosan dah duduk rumah sementara tunggu bulan 3 sambung belajar.

Semoga Arfan dapat sesuaikan diri. Aja ajaaa fighting Arfan!

Yan Saflina said...

Alhamdulillah...hepi betul emak arfan ni..hahàa...

Qaseh Vee said...

alhamdulillah , rezeki tu ... mesti cikgu tu dah suka dgn arfan . mungkin dia tgk arfan senang nak urus ... insha allah , keluarlah bonus tu . dah declare kan ....

Mar Mansor said...

Sebutan kakak tu mudah bagi seorang bayi kot...arfan jenis mesra alam..midah merka jaga..mudah bagi mamanya juga

Mad Parihh said...

rezeki . alhamdulillah

Amanina Mads said...

alhamdulillah.. semoga dipermudahkan urusan.