Tabung

20 December 2014

Dia Makan Krim Muka Aku..

Pagi tadi dia bangun awal..Aku dh sedar tp ak buat2 tido...Ak ingatkan lepas minum susu dia akan sambung tido, tp rupanya dia sengih2 dan terus bangun..Bila dh bangun tu memang dia akan buat keje lah..adoii..geram tau!. Ari cuti memang x dpt la nk bangun lambat skrg..Anak sorg ni kalo dibiar dia sorg, nth hape2 dia akan buat..

Arfan ni dia memang suka main beg mekap aku...Dh selalu dia menunjukkan minat tau dgn gincu dan krim muka aku tp biasa aku sempat tahan...Tapi aritu aku xtahu masa bila dia main lipstik aku, bila aku nak pakai tgk2 dh bekas cungkil2 da..dh la lipstik tu nak habis da..dia main cungkil2 mcm tu lagi ropong lah lipstik aku..adoii...nak marah pon x jd.rsa lucu jer..  

Dan arini..tengah aku tido2 ayam tu.blh dia main krim muka aku..serius ak x perasan pn dia amik beg mekap tu..cekap btl tingkahlaku dia..haishh...lgsg x pasan dia buka zip ke, dia laga2 brg ke.mmg x pasan.. padahal dia duk bwh kaki aku jer..Bila aku rasa x sedap ati, aku bangun..tengok2 muka/ pipi dia dh penuh dgn krim muka.hahaha.bukan saje kat pp..gigi dan lidah dia pon ada..adoii..blh plak dia p makan krim tu... 

Agak2 bahaya x ye? aku dh risau da..Ntah byk mn dia makan xthu lah..

Aku cuba alihkan dia / angkat dia p tempat lain, tetiba terhidu something.. Hahaha..tengok2 najis dia dh terkeluar da kat blkg...Mcm mn blh terkeluar mcm tu..pdhl  bukan berak banyak pon.. mcm tersembur.. najis lembik ( hahaha sory lah kotor sikit ) terus aku p mandikan dia..

Memang xboleh la lepas ni ltk beg mekap aku kat bawah..kang time aku buat keje, dia pn buat keje jugak.bahaya2... sedap agaknya rasa krim muka tu.huhu..


p/s : update entry selepas kecewa Malaysia kalah dengan Thailand.. Oh Malaysia..Bukan rezeki kita. 

p/s : takde pic Arfan tadi sbb time aku nak amik pic dia, tetibe dia berak so trs p bilik air je..takde kenangan dia pakai krim muka..hehe

9 comments:

Safirul Amar Azmi said...

Hehe..nnti esok2 dia main krim mekap..ambilah gmbr nak tengok..mesti lebih hensem..

Nadratul Syazwana said...

Arfan Arfan haha kalau ada gambar lagi syok ni kak hihi. Kitorang dok frame kan muka adik yang pakai bedak bebanyak time kecik dulu. Kenangannn haha

Puteri said...

haha kenyang dah makan krim ek...

Jemput singgah BLOG saya. Ada tips dan peluang bisnes part time dan macam2 lagi :)

Suria Lekatlekitgurl said...

saya sejak ada anak.. kalau anak bangun tu memang bangun la. nak2 lagi masa mula2 dia pandai explore dalam rumah. memang tak berani nak tido la kalau dia tak tido.

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Kes sama.
Lipstick saya pun ada kesan gigit.
Entah sapa makan tinggal half.
Sedap lah tu..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Budak-budak tecik ni memang cekap bab menyelongkar beg mama dia.

Iola said...

haha macam macam :p

Mad Parihh said...

teringat pulak masa kecik2 dulu adik saya minum minyak tanah terus kak . meraung la takut jadi perkara buruk . bwak hospital alhamdulillah nasib baik selamat

Nur As said...

haha Arfan Arfan. Comel jee perangai.

p/s : Akk, letak tinggi sikit beg mekapnye, hehe takut kandungan mekap tu bahaye jee.